un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

LEFIGARO SI PROSTIA EUROPENEASCA

Mi-a atras cineva atentia ca LeFigaro publica ceva despre notre eglise orthodoxe si, desigur, am aruncat o privire. Se pare ca doi vajnici atacatori ai BOR, Gabriel Andreescu si Remus Cernea, l-au instigat pe domnul Arielle Thedrel corespondent de la Roumanie pour LeFigaro sa scrie un articol in numele democratiei si a valorilor europeene. Asa se face ca a aparut „Les projets pharaoniques de l’Église orthodoxe à Bucarest” pe 1 februarie 2008.

Ce face musiu Arielle asta? Scrie ca BOR-ul si-a impus icoanele sale in locul portretului cu Ceausescu, ca nu accepta les homosexuels si ca toaca banii poporului pentru „Vatican 2” adica pentru CMN. De parca ar fi treaba fracejilor…

Mai bine musiii, decat sa se zgaibuie la noi sa se uite la ei sa vada cum i-au impanzit moscheele, si per ansamblu cum moare cultura europeana, avand in vedere renuntarea la valorile crestine, „perimate”.

Asa ca pe langa articolele despre Tanacu, acum francezii mai au o buba pe constiinta.

Ce sa-i faci, vremurile de pe urma… Europenii ar trebui sa citeasca ce le transmite Sfantul Nicolae Velimirovici, poate se mai inteleptesc….

februarie 3, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE, STIRI | , , ,

21 comentarii

  1. Bun comentariul tau, dar cam scurt..

    Chiar asa! Ce i intereseaya pe ei ce face biserca noastra_

    Comentariu de mihai | februarie 3, 2008

  2. la ce dejectii te referi bre??

    Comentariu de waszlaw | februarie 3, 2008

  3. Mihai, am scrism mai multe pe site-ul ziarului… Nu cred c-au sa mi-l publice…

    Ce-ar mai fi de zis? De ani de zile tot dezbatem subiectul asta. Sincer nu ma-ncanta prea tare insa nu sunt nici impotriva. Si-apoi nu se stie sigur daca statul va da vreun cent, asta e propaganda…

    Comentariu de sceptik | februarie 3, 2008

  4. bre, eu nu cred in dejectii, cel putin nu in felul in care piu matale problema

    Comentariu de waszlaw | februarie 3, 2008

  5. ziceam de Halloween, Sf Valentin cu casatoriile de proba si alte tampenii venite din VEST. Clar??

    Comentariu de sceptik | februarie 3, 2008

  6. si ce e rau in asta prietene, ca nu ne pica ceru-n cap de la halloween

    Comentariu de waszlaw | februarie 3, 2008

  7. Ar putea sa apara comentariul in revista Lumea.

    Comentariu de dadatroll | februarie 3, 2008

  8. …despre religie nu zic nimic ca trezesc credinciosii … ai uitat cazul cand o romanca a ucis un lider de secta in Franta …..sau ce-o mai fost si ala`. Ce-mi place mie …ca vind domanele capsunarese plecate de la „tzeara” in Italia sau Spania si cand te izbesti de ele prin marile centre comerciale uita romana …uita graiu` pe care il vorbesc de-o viata ..si-o dau pe limbi straine …..aceiasi problema ca pe vremea lu` Caragiale. ” pardon! Merci! bonsoir!”

    Comentariu de bog306 | februarie 3, 2008

  9. cum adica, dadatroll?

    Comentariu de sceptik | februarie 3, 2008

  10. @waszlaw
    se stie destul de sigur ca statul va da o multime de bani. a dat deja terenul pe care se construieste catedrala + 10 milioane de euro. ramane de vazut daca nu cumva va achita toata nota de plata. prin urmare nu e propaganda.

    @sceptik,
    exista oameni in romania care sunt de acord cu pozitia ziarului ‘le figaro’. asta nu inseamna automat ca au ‘importat dejectiile din apus pentru a fi la moda’. articolul este un pic dezechilibrat, dar lucrurile pe care le spune sunt reale.

    Comentariu de underhill | februarie 4, 2008

  11. underhill, problema se pune din punctul de vedere Politic Corect, intelegi? Problema nu e ca de ce da statul bani pentru ortodocsi si nu da pentru baptisti sprezemplu, ci lefigaro e intrigat de ce da statul bani pt un proiect religios. Aici e buba, intelegi? Iar daca ar fi sa vorbim de democratie si vointa poporului nu pre vad ce procentaj aduce asociatia lui remus cernea.

    da’ oricum, civilizatia apuseana e pe moarte si va muri curand pentru ca tot universul lor e lipsit de spiritualitate e ceva mecanic, e un sistem.

    oamenii nu sunt masini, iar dezinteresul pt valorile morale, pentru religie va reprezenta apusul Apusului. wait and see.

    cat priveste articolul din lefigaro, corespondentul frantuz a fost instigat de cele 2 capete sparte, andreescu si cernea.

    cand un neam nu-si mai indeplineste rolul in istorie, Dumnezeu il sterge.

    adica ne vor invada chinezii si scarbosii de indieni, pentru ca noi nu vrem sa mai procream.

    Comentariu de sceptik | februarie 4, 2008

  12. ok, observ ca discutia degenereaza in rasism, asa ca ma retrag.

    Comentariu de underhill | februarie 4, 2008

  13. nu e nici un rasisim, n-am revendicat desteptaciunea in numele ortodocsilor sau romanilor.

    e vorba de bun simt amice.

    nu-ti vari nasu unde nu-ti fierbe oala.

    si cu atat mai putin nu te dai drept Dumnezeu, c-ai s-o iei in freza.

    te va smeri in asa hal incat caderea ta va fi cu trambite.

    si toate astea au sa se petreaca in cativa ani.

    Comentariu de sceptik | februarie 4, 2008

  14. @sceptik, spiritualitatea e una, dar in ciuda ortodoxismului romanesc, mariile valori tot de dincolo vin prietene, doar ca lumea acolo alege intre spirit sau prostie si e vorba desigur de liber arbitru……daca un idiot vrea sa creada in halloween si vrajitoare treaba lui(sunt destui) daca eu sau tu alegem o alta cale e un drept nu o obligatie.

    Comentariu de waszlaw | februarie 4, 2008

  15. Se zice ortodoxie nu ortodoxism. Asta vine sa dovedeasca faptul ca unii vorbesc despre lucruri pe care nici nu le stiu scrie corect…

    Marile valori… Si Rusii au dat mari valori. Marile valori vin raportate la ceva, acest ceva este mai mereu subiectiv. Eu raportez la Hristos,altul la stiinta, altul la nu stiu mai ce.

    Tocmai asta zic si eu ca-i dreptul meu sa cred in ce vreau. Nu ma pote nimeni obliga sa cred in evolutionism sau alte prostii. Nu treaba francezilor de ce e ortodoxia „superstitioasa”. S ei prosti, ca vorbesc fara s-o cunoasca, doar asa sa se afle in treaba.

    Ca sa critici un lucru trebuie sa-l cunosti. Nu poti vorbi dupa ureche…

    Comentariu de sceptik | februarie 4, 2008

  16. puiule, probabil ca ceea ce tu numesti cunostinte se rezuma la o minte indoctrinata si oarba,daca ai fii citit biblia stiai ce vorbesti, pana atunci…doctrinele religioase nu se bazeaza pe Dumnezeu

    Comentariu de waszlaw | februarie 4, 2008

  17. dar na, caut oameni caut si tot caut!

    Comentariu de waszlaw | februarie 5, 2008

  18. […] Mai bine musiii, decat sa se zgaibuie la noi , sa se uite la ei sa vada cum i-au impanzit moscheele, si per ansamblu cum moare cultura europeana, avand in vedere renuntarea la valorile crestine, “perimate” >>> […]

    Pingback de VOCI DIN POPOR - “Nu se uita la ei “??? « ANALIZE ŞI FAPTE * stiri , comentarii , dezvaluiri | februarie 15, 2008

  19. Bai fratilor. Stiti vb. aia: cainii latra, ursul trece. Asa si noi trebe sa facem. In plus francezii sunt in deep-shit. Si asta vi-o spun ca si eye-witness. Am stat in FR anul trecut 6 saptamani si in plus managerii mei sunt francezi, si in mod curent in activitatea mea, am de-a face cu ei. Va spun ca astia nu sunt pe treaba lor. Parca ar fi dat drumul la balamuc, asta a fost senzatia mea. Toti au cate pitic pe creier, parca dupa principiul „o tunat si-o adunat”, cu f. putine exceptii. De fapt am cunoscut o astfel de exceptie, dar tipa o taiase in america latina (Mexic) ca zicea ca in FR nu se simte prea bine. Deci real-fact.

    In ceea ce priveste „valorile” pe care le importam noi din occident, as fi curios sa-mi spuna cineva la ce imi sunt mie folositoare, si ce anume le face valori? Sa-mi dea niste exemple si sa-mi spuna, uite asta e buna la X si asta la Y.

    Valori fratzica nu sunt masina mertzedes, casetofonu sony sau masina de spalat loewe. Putem trai si fara alea. Ca pot merge si pe jos, pot sa cant si eu din gura (sau sa invat vreun instrument), iar de spalat n-o sa-mi pice mainile daca spal cu mana. Valori sunt acele lucruri/idei care nu isi pierd importanta si adevarul initial. De ex. faptul ca pamantul este rotund. O idee, un fapt care a ramas la fel de adevarat de cand a fost descoperit prima data. Da, o sa spui ca asta e evident. Pai iti zic eu ca nu e chiar asa. Ca daca ala ar fi zis ca pamantul e cubic, nu ar fi tinut. Deci o valoare este un adevar absolut.

    Ei, iar eu nu tin minte ca din vest sa ne fi venit prea multe astfel de adevaruri. De altfel, majoritatea adevarurilor care ne vin din occident sunt cu termen de expirare. Asa ca cine vrea sa schimbe valori la fiecare besina pe care o mai trage occidentul, poa sa faca asta sanatos (ca doar avem libertate de constiinta,nu?), da sa nu vina la mine sa ma invete ca si eu tre sa fac la fel. Daca te duci in jos, du-te frate singur, nu mai trage si pe altii dupa tine.

    Cheers

    Comentariu de rilu_crocodilu | martie 6, 2008

  20. multumiri pentru acest comentariu foarte bun

    Comentariu de sceptik | martie 6, 2008

  21. FR. rilu-crocodilu, IA INCEARCA-TI TALENTUL acesta „cinico-ironic” de exprimare si plin de idei „istete” si la COMETAREA altor subiecte „aprinse” gen „CAMPANIA PASTRATI CUARATA BISERICA”, nu de alta, dar poate trantesti VREO „VORBA DE DUH” si in aceste comentarii si poate ii motivezi si pe alti frati ortodocsi mai nepasatori SA IASA si ei din „barlogul indiferentei” si SA LUPTE PENTRU …PASTRAREA CURATENIEI BISERICII LOR!

    numai bine iti doresc si INSPIRATIE…continua!

    DOAMNE AJUTA!

    Comentariu de MILESCHRISTI | martie 6, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.