un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PACATUL SI CHINURILE SODOMITILOR

Motto: „Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor” (Psalmi 48, 21).

„Cavalerii de Curlanda” de pe la noi şi de aiurea – că doar au şi ei invitaţii lor, nu? – au intrat in săptămâna desfrânaţilor, pregătind marşul lor, a pidosnicilor. În această perioadă se scrie, puţin şi fără vlagă, aşa cum au fost şi manifestaţiile organizate, anii trecuţi, şi anul acesta de oamenii normali din această ţară.

Vremurile acestea, de rătăciri ruşinoase, au fost prevestite acum aproape 2000 de ani de Sfântul Apostol Pavel, care în epistola către Romani descrie cu maximă precizie evenimentele zilelor noastre, spunând că Dumnezeu i-a dat pe oameni unor patimi de ocară, în care femeile au schimbat rânduiala firească cu cea împotriva firii trăind unele cu altele, cum vedem că o fac lesbienele, iar bărbaţii s-au aprins de poftă trupească, unii după alţii, săvârşind lucruri de ruşine (cei generic numiţi homosexuali), urmând a primi pedeapsa pentru rătăcirea lor (cf. Romani 1, 26-27).

Tot Sfântul Apostol precizează şi de ce Dumnezeu i-a dat pe oameni unor astfel de „patimi de ocară”: pentru că deşi au cunoscut pe Dumnezeu – noi, românii, ne mai şi mândrim cu vechimea noastră ca popor creştin şi cu faptul că am fost încreştinaţi de Sfântul Apostol Andrei, „cel întâi chemat la apostolat”, dar care facem sau încuviinţăm toate faptele păgânilor – nu L-au slăvit, nici nu I-au mulţumit; rătăcind cu inima şi cu mintea am zis că suntem înţelepţi (cu toate că Dumnezeu ne-a avertizat că înţelepciunea acestei lumi este nebunie în faţa Lui) şi au schimbat slava Dumnezeului celui nestricăcios cu asemănarea omului celui stricăcios (cf. Rom. 1, 21-23), împlinind astfel proorociile psalmistului, care zice: „Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor” (Psalmi 48, 21). Consecinţa: unii dintre semenii noştri au fost predaţi necurăţiei, ca să-şi pângărească trupurile lor – templul Duhului Sfânt – între ei (cf. Rom. 1, 24), Dumnezeu lăsându-i în mintea lor fără judecată, ca să facă cele ce nu se cuvine (cf. Rom. 1, 28). Plata faptelor lor o putem vedea citind cuvântul Sfântului Nil Athonitul, pe care îl redăm în continuare:

„Când necuraţii diavoli îndeamnă şi supără firea oamenilor spre lucrul cel păgânesc al sodomiei, şi mult se străduiesc până să-i aducă pe dânşii spre lucrarea acestui urât păcat, atunci se tem a sta înaintea lor în vremea lucrării păcatului. Că mai întâi seamănă gândurile cele spurcate şi aprind spre poftire, iar când aceia fac învoire şi vin spre lucrare, atunci întinaţii diavoli fug îndată de la sodomeni.

Că mai bine le este să se prăpădească de pe faţa pământului şi să se mistuiască în muncile iadului, decât să se afle înaintea lor când lucrează sodomia. De altceva nu se tem mai mult decât de cumplitul foc şi muncă a sodomitenilor. De ce? Fiindcă nici un om nu cunoaşte acea cumplită văpaie a sodomitenilor, ci numai diavolii o văd, se cutremură şi se înfricoşează, pentru că este mai cumplită decât orice altă muncă şi foc al iadului. De aceea fug să nu fie de faţă, ca nu cumva să-i urgisească Dumnezeu, ca cei ce sunt voitori şi îndemnători ai acestei lucrări a fărădelegii şi să se osândească mai înainte de vremea osândirii lor, acolo în focul osândirii sodomitenilor.

De trei lucruri se tem diavolii: Întâi, de spurcata faptă a sodomitenilor, al doilea de cea peste fire care se lucrează cu femei, a treia de malahia tăvălirii stricăciunilor (bărbat cu bărbat). De aceste trei fărădelegi se tem, căci pentru aceia care fac aceste păcate, s-a făcut acel foc deosebit (în iad). Pentru că atunci când săvârşesc ticăloşii oamenii aceste păcate – fărădelegi peste fire, fug departe ca să nu-i vadă când păcătuiesc şi să se osândească în acea cumplită şi mai înfricoşată decât toate muncile iadului, a celor ce peste fire păcătuiesc.

Diavolii se înfricoşează de această patimă, de frica focului aceluia (a iadului) iar pământul se cutremură de lucrarea cea peste fire a sodomiei. Cum îndrăzniţi să faceţi această înfricoşată fărădelege a sodomiei, întunecându-vă de nesimţirea voastră, nesocotind ce vor pătimi aceia care lucrează această cumplită fărădelege şi vă stricaţi curăţenia!”

Aşteptăm să vedem reacţia Patriarhiei, a Sfântului Sinod şi a preoţimii bucureştene, cu osebire, adică a celor care trebuie să fie în fruntea turmei, însă având în vedre experienţa anilor trecuţi nu cred că se vor implica cu ceva (poate afară de unele excepţii izolate), preferând să privească Parada gay de după perdeluţe. Cât despre noi mirenii, creştinii de rând nu putem decât să ne întrebăm, cum o face şi Ioan de la Cruce, în Cronica Antihristului, din Revista „Credinţa Ortodoxă”, din luna februarie 2008: „Şi, dacă privim uluiţi la toate acestea şi tăcem, oare cugetăm? Aşa, măcar în sinea noastră, cugetăm? Ori ne-am golit şi de cea mai elementară reacţie omenească şi creştină? Ce se întâmplă cu noi, oameni buni, dragi confraţi ortodocşi? Ne uscăm sufleteşte, devenim indiferenţi, poate înfricoşaţi, nu ne mai pasă cum ne manipulează şi ne spurcă euro-îndrăciţii de la Bucureşti? […] Iar dacă primim câte o atenţionare, ba ne ia torentul casa, ba ne moare vaca din senin, ba ne trezim cu maşina spartă ori lovită în parcare, ba ne îmbolnăvim, gata să dăm ortul popii, dar ne crucim prosteşte, ce-o fi având Stăpânul cu noi, că n-am făcut nimic. Ori am produs răul, ori am stat nesimţitori la rău – complici adicătelea – sunt fapte sortite bătăii. Dacă vom continua să ne încoronăm cu nesimţire şi neimplicare, în curând homosexualitatea va domina România şi nici nu vom avea unde să fugim ca Lot. Doamne fereşte!

Silviu Aronet, revista Gand si Slova Ortodoxe.

mai 20, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE | , , , , ,

24 comentarii

 1. Problema e ca mass-media abunda in a ” educa” poporul prezentand astfel de bolnavi ca pe ceva normal , ei sant si vor ramane din aceeasi tagma cu zoofilii , pedofilii etc , diferenta e ca poponarii si lesbienele nu intra sub incidenta legii deoarece consimt ceea ce fac . Dar tot bolnavi sant , si de asemenea periculosi , deoarece un astfel de poponar poate corupe o multime de tineri aflati la varste fragede , acestia pot fi momiti de acesti degenerati . Un ex e Pele , marele fotbalist , care a spus ca si a inceput viata sexuala momit de un jeg de gay . La noi se bate moneda cu faptul ca daca nu acceptam astfel de mizerii nu meritam sa fim europeni , ca santem incuiati , inapoiati . . . Hai sa fim seriosi , daca asta inseamna Europa prefer sa fiu inapoiat .

  Comentariu de oroles | mai 21, 2008

 2. vai ce frumos.

  Comentariu de mangaloy | mai 21, 2008

 3. din anumite surse masonice, am aflat ca de fapt homosexualii vor sa conspire impotrica ortodoxismului. in urmatoarele doua saptamani se vor reuni toti homosexualii din romania si o sa inceapa sa ia la rand manastirile si bisericile. te-ai prins, neh? nu ca sa se roage…

  Comentariu de mangaloy | mai 21, 2008

 4. Dragii mei frati, dragele mele surori,
  Hristos a-nviat!
  Pentru aceia dintre voi care nu cunosc textul biblic sau au trecut superficial peste el, iata, vi-l redau mai jos.
  Va rog sa fiti atenti la comportamentul tuturor personajelor implicate!
  Am vazut cu ceva timp in urma o emisiune in direct cu presedintele ACCEPT (de la acea vreme) si cu un preot cu o prestatie slabuta: parintele n-a fost in stare sa-i contrazica opinia respectivului homosexual (cu studii superioare teologice neterminate), care a argumentat ca Sodoma si Gomora au fost distruse de Dumnezeu ptr. lipsa de ospitalitate, nicidecum ptr. vreun pacat impotriva firii…
  Cat despre Lot, care-si chinuia sufletul zilnic vazand toate acele grozavii ale locuitorilor cetatii, iata ca nici el nu a scapat neatins de infectia pacatului: era in stare sa-si lase cele 2 fete fecioare pe mana unor dementi excitati, doar ca sa-i scape pe oaspeti de pangarire! Ce tata ar mai proceda asa?! Dar asa cum se va vedea, si-a primit plata pacatului in insasi trupul sau, fara sa stie, tocmai prin acelea pe care era gata sa le sacrifice…
  Iar daca ingerii l-au scos de mana din Sodoma, ca sa nu piara (pe el, pe sotie si fete) aceasta n-a fost ptr. „curatia inimii sale”, ci ptr. unchiul sau, Avraam, omul lui Dumnezeu, si ptr. Legamantul facut de Domnul cu acesta.
  Judecati dvs insiva!

  Pieirea Sodomei.
  1. Cei doi Îngeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot şedea la poarta Sodomei. Şi văzându-I, Lot s-a sculat înaintea Lor şi s-a plecat cu faţa până la pământ
  2. Şi a zis: „Stăpânii mei, abateţi-vă pe la casa slugii Voastre, ca să rămâneţi acolo; spălaţi-Vă picioarele, iar dimineaţă, sculându-Vă, Vă veţi duce în drumul Vostru”. Ei însă au zis: „Nu, ci vom rămâne în uliţă”.
  3. Iar el I-a rugat stăruitor şi S-au abătut la el şi au intrat în casa lui. Atunci el Le-a gătit mâncare, Le-a copt azime şi au mâncat.
  4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetăţii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa,
  5. Şi au chemat afară pe Lot şi au zis către el: „Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaştem!”
  6. Şi a ieşit Lot la ei dinaintea uşii şi, închizând uşa după dânsul,
  7. A zis către ei: „Nu, fraţii mei, să nu faceţi nici un rău.
  8. Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceţi cu ele ce veţi vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceţi nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperişul casei mele!”
  9. Iar ei au zis către el: „Pleacă de aici! Eşti un venetic şi acum faci pe judecătorul? Mai rău decât Acelora iţi vom face!” Şi repezindu-se spre Lot, se apropiară să spargă uşa.
  10. Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Şi mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei şi au încuiat uşa;
  11. Iar pe oamenii, care erau la uşa casei, i-au lovit cu orbire de la mic până la mare, încât în zadar se chinuiau să găsească uşa.
  12. Apoi au zis cei doi Oameni către Lot: „Ai tu pe cineva din ai tăi aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul în cetate, scoate-i din locul acesta,
  13. Că Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului şi Domnul Ne-a trimis să-l pierdem”.
  14. Atunci a ieşit Lot şi a grăit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui, şi le-a zis: „Sculaţi-vă şi ieşiţi din locul acesta, că va să piardă Domnul cetatea”. Ginerilor însă li s-a părut că el glumeşte.
  15. Iar în revărsatul zorilor grăbeau îngerii pe Lot, zicând: „Scoală, ia-ţi femeia şi pe cele două fete ale tale, pe care le ai, şi ieşi, ca să nu pieri şi tu pentru nedreptăţile cetăţii!”
  16. Dar fiindcă el zăbovea, îngerii, din mila Domnului către el, l-au apucat de mână pe el şi pe femeia lui şi pe cele două fete ale lui
  17. Şi, scoţându-l afară, unul din Ei a zis: „Mântuieşte-ţi sufletul tău! Să nu te uiţi înapoi, nici să te opreşti în câmp, ci fugi în munte, ca să nu pieri cu ei!
  18. Iar Lot a zis către Dânşii: „Nu, Stăpâne!
  19. Iată sluga Ta a aflat bunăvoinţă înaintea Ta şi Tu ai făcut milă mare cu mine, mântuindu-mi viaţa; dar nu voi putea să fug până în munte, ca să nu mă ajungă primejdia şi să nu mor.
  20. Iată cetatea aceasta este mai aproape; să fug acolo şi să mă izbăvesc. Ea e mică şi-mi voi scăpa acolo viaţa prin Tine!”
  21. Şi i-a zis îngerul: „Iată, îţi cinstesc faţa şi-ţi împlinesc acest cuvânt, să nu pierd cetatea despre care grăieşti.
  22. Grăbeşte dar şi fugi acolo; că nu pot să fac nimic până nu vei ajunge tu acolo!” De aceea s-a şi numit cetatea aceea Ţoar.
  23. Când s-a ridicat soarele deasupra pământului, a intrat Lot în Ţoar.
  24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
  25. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.
  26. Femeia lui Lot însă s-a uitat înapoi şi s-a prefăcut în stâlp de sare.
  27. Iar Avraam s-a sculat dis-de-dimineaţă şi s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului
  28. Şi, căutând spre Sodoma şi Gomora şi spre toate împrejurimile lor, a văzut ridicându-se de la pământ fumegare, ca fumul dintr-un cuptor.
  29. Dar, când a stricat Dumnezeu toate cetăţile din părţile acelea, şi-a adus aminte Dumnezeu de Avraam şi a scos pe Lot afară din prăpădul cu care a stricat Dumnezeu cetăţile, unde trăia Lot.
  30. Apoi a ieşit Lot din Ţoar şi sa aşezat în munte, împreună cu cele două fete ale sale, căci se temea să locuiască în Ţoar, şi a locuit într-o peşteră, împreună cu cele două fete ale sale.
  31. Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică: „Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.
  32. Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul!”
  33. Şi au îmbătat pe tatăl lor cu vin în noaptea aceea; şi în noaptea aceea, intrând fata cea mai în vârstă, a dormit cu tatăl ei şi acesta n-a simţit când s-a culcat şi când s-a sculat ea.
  34. Iar a doua zi a zis cea mai în vârstă către cea mai tânără: „Iată, eu am dormit astă-noapte cu tatăl meu; să-l îmbătăm cu vin şi în noaptea aceasta şi să intri şi tu să dormi cu el ca să ne ridicăm urmaşi din tatăl nostru!”
  35. Şi l-au îmbătat cu vin şi în noaptea aceasta şi a intrat şi cea mai mică şi a dormit cu el; şi el n-a ştiut când s-a culcat ea, nici când s-a sculat ea.
  36. Şi au rămas amândouă fetele lui Lot grele de la tatăl lor.
  37. Şi a născut cea mai mare un fiu, şi i-a pus numele Moab, zicând: „Este din tatăl meu”. Acesta e tatăl Moabiţilor, care sunt şi astăzi.
  38. Şi a născut şi cea mai mică un fiu şi i-a pus numele Ben-Ammi, zicând: „Acesta-i fiul neamului meu”. Acesta e tatăl Amoniţilor, care sunt şi astăzi.
  Facerea 19:1-38

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  Comentariu de Eugen Serea | mai 22, 2008

 5. eugene, ce mama zmeului de comentariu ai bagat… mangaloyu’ zice bine…va spun eu, exista o organizatie ungerground de comunisti(implicit atei) evrei care sunt si homosexuali care sumbineaza traditiile acestui popor pur si ortodox. Trebuie sa avem grija, mare grija, nu stim cand au sa loveasca dar o vor face si atunci e vai de noi si neamu’ nostru…

  Comentariu de waszlaw | mai 22, 2008

 6. Fr.Waszlaw,
  Iti admir simtul umorului (ca si pe al lui Mangaloy!)
  Chiar si cand e vorba de a face misto de grandomania unora care se cred buricul pamantului doar ptr. simplul fapt ca s-au nascut crestini si romani, in curatul spatiu carpato-danubiano-pontic!
  Chiar si atunci cand demascati amandoi simptomele celor bolnavi de „teoria conspiratiei”!
  Sa va tina Dumnezeu optimismul amandurora, ca vă va fi foarte necesar in vremurile care urmeaza!
  Aveti numai grija sa nu transferati buna dispozitie lejera si in relatia voastra cu Dumnezeu, ptr. ca nu se mai numeste „caterinca”, ci hula impotriva Duhului Sfant!
  In rest, numai de bine si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  Comentariu de Eugen Serea | mai 22, 2008

 7. relatia mea cu Dumnezeu, cred, e clara.Si e o relatie care imi transmite toleranta nu ura… aici e diferenta. Tind sa devin mai serios, fara insa a ma revolta, atunci cand ura se incerca a fi justificata prin credinta in Dumnezeu. Ura e teama iar eu habar nu am de ce va temeti.

  Comentariu de waszlaw | mai 22, 2008

 8. Fr.Waszlaw,
  Daca ai ajuns (in relatia ta cu Dumnezeu) la dragoste, binecuvantat sa fii si Domnul sa ti-o pastreze, caci ea este esenta crestinismului!
  Un Parinte spunea odata: „Crestinismul nu este razboi, dar crestinismul nu este nici confuzie!” Este foarte important ptr. noi, ca ortodocsi, sa ne descoperim chipul propriu crestin, si astfel vom putea intra in dialog deschis si cu alte chipuri, fie ele crestine, fie asa zis „pagane”. In ceea ce priveste toleranta, fii atent, te rog, la 1 Corinteni 13: nu vei gasi „dragostea pe toate le ia drept bune si venind de la Dumnezeu”… A fi tolerant, asa cum ai spus si tu, inseamna a nu avea ura, a nu te razbuna pe cei de alta incredintare decat tine, a accepta si punctul celuilalt de vedere, chiar de este gresit (aratandu-i opinia lui Dumnezeu din Sf.Scriptura si rugandu-te ca sa fie invatat si indreptat de Hristos, nu de tine).
  Nu sunt ptr. intemnitarea, amendarea, chinuirea homosexualilor! Nu-i urasc, dar nici nu mi-as dori sa ma iubeasca (!). Sunt oameni ca si noi si au aceleasi drepturi. Am spus drepturi, nu privilegii! Daca se ia atitudine, nu este contra lor ca oameni, ci contra pacatului strigator la cer, care a ajuns nu numai sa traiasca fericit in ei, ci sa-si ceara „dreptul sfant” de a se multiplica in altii si de a fi socotit drept virtute!
  Inca o data iti dau dreptate: atunci cand spui ca ura nu poate fi justificata prin credinta in Dumnezeu! Dar, atentie: nici „toleranta” laxa si lasa, la tot si la toate, nu poate fi justificata de credinta intr-un Dumnezeu al iubirii si al iertarii! Fratele meu, Dumnezeu nu este numai Bun, El este si Drept! Atunci cand bunatatea Sa este batjocorita, atunci cand Jertfa de la Golgota este desconsiderata, atunci cand voia Sa (axprimata in Biblie) este luata drept greseala omeneasca a celor care au scris si copiat textele sfinte, ei bine, atunci ne ajunge din urma dreptatea lui Dumnezeu! Nu uram pe homosexuali, pur si simplu Dumnezeu are o parere despre acest lucru, parere pe care noi o respectam:
  1. este pacat, nu virtute
  2. trebuie constientizat ca atare, nu justificat…
  3. trebuie plans ptr pacat si cerut iertare de la Dumnezeu
  4. este nevoie de o hotarare ferma de a nu mai savarsi pacatul, dublata de puterea de la Dumnezeu de a nu te mai „indulci” din el…
  Dar ptr. toate acestea, trebuie sa-ti fie scarba de pacat, nu sa te alipesti de el, devenind una cu el! Si este valabil ptr. orice fel de pacat, nu numai ptr. pacatul homosexualitatii! Ceea ce-l face insa „special” pe acest pacat este tocmai faptul ca este impotriva firii! Daca totul ar fi fost OK, Dumnezeu nu ar fi lasat barbat si femeie, ci 2 oameni de acelasi sex! Dar cum s-ar mai fi armonizat, cum s-ar mai fi completat reciproc, cum s-ar mai fi sprijinit reciproc? Uita-te la barbati si femei, dincolo de sex: nu observi clar ca ce au unii, nu au altii, si invers?! Nu se vede limpede ca lumina zilei cum homosexualii incearca sa-si justifice stiintific si legislativ un mod de viata de care Dumnezeu Insusi se scarbeste si pe care-l condamna cu asprime? Daca homosexualitatea ar fi fost necesara omului, fii sgur, fratele meu: chiar de n-ar fi fost creata de la primul cuplu de catre Dumnezeu, tot ar fi fost lasata ca invatatura de credinta de catre Domnul Iisus Hristos, de catre Apostolii Sai si ulterior de catre Sf.Parinti! De ce ne incapatanam sa tot justificam homosexualitatea, cand nu vom gasi nicaieri, in nici un cult crestin (nici intre marile religii ne-crestine) vreun argument ptr. ea, dimpotriva, este considerata un afront adus Dumnezeirii si o rusine a umanitatii…
  In ceea ce priveste teama, eu nu stiu de ce anume se tem altii, pot doar sa banuiesc… Iti voi spune, insa, de ce anume ma tem eu:
  1. Ma tem ca Sf.Cuvant al lui Dumnezeu va fi relativizat de catre orice grupare sau tendinta suficient de puternica ptr. a-si impune punctul de vedere.
  2. Ma tem de o viitoare situatie in care toti cei care nu sunt: homosexuali, heterodocsi, paranormali, reusitori financiar, etc. sa fie considerati niste „loosers”.
  3. Ma tem ca vreunul dintre baietii mei, ajunsi la varsta adolescentei, in loc sa vina de mana cu prietena sa, ca sa ne-o prezinte, sa vina cu un tip hirsut si bine legat, cu sapca si haine de piele si cu tatuaje pe brate!
  4. Ma tem ca nu cumva din cauza presiunii psihice si sociale, multi dintre noi sa cedam si sa ne cercetam mai indeaproape „personalitatea feminina ascunsa”, „descoperind” ca „ne-am mintit pe noi insine” atatia ani si nu i-am inteles pe cei care sunt – iata! – „la fel ca noi!”…
  5. Ma tem ca nu cumva tot ceea ce a pus Dumnezeu curat si sfant si bun in inima omului, sa nu fie bagatelizat si inlocuit cu poftele noastre pacatoase, prin care diavolul sa ne manevreze ca pe niste papusi trase de sfori…

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  P.S.
  Pentru cei care nu au nici timp, nici chef, redau mai jos textul biblic al Sf.Pavel, ptr. a se evita prea deasa confuzie dintre dragostea crestina si asa zisa „toleranta”…
  Iertare tuturor ptr. cat de mult am scris…

  Dragostea şi bunurile ei.
  1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
  2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
  3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
  4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
  5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
  6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
  7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
  8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
  9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
  10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
  11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
  12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
  13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.
  1 Corinteni 1-13

  Comentariu de Eugen Serea | mai 23, 2008

 9. si argumentul meu clasic e urmatorul: si faptul ca ai preput e un pacat dar tot il ai si nu se leaga nimeni de tine. Isus nu a spus nimic de homosexuali… end of story! am scris si la mine despre asta, daca cineva e interesat.

  Comentariu de waszlaw | mai 23, 2008

 10. Limita unde ar trebui sa ne oprim! cred ca asta ar fi dupa mine o tema de discutie serioasa pentru societatile moderne. Poate evolutia sa involueze fiinta umana!? Eu nu stiu ce sa zic, dar…

  Comentariu de Dan Terteci | mai 23, 2008

 11. Waslaw, esti penibil… Mai ales cu „Isus n-a spus nimic de homosexuali”.

  Dane, deja ceri prea mult de la aceste unicelulare. Problema nu e neaparat ca-s pe invers ci ca vor sa-si impuna stilul celor care nu vor sa-l accepte. Este vorba de sfidare si racolare de adepti, care incepe cu schimbarea mentalitatii noastre, cu pervertirea noastra.

  Dumnezeu a distrus Sodoma si Gomora prin foc si o s-o mai faca odata, chiar daca atunci erau 2 cetati iar azi sunt mai mari si mai multe.

  Dumnezeu, si asta o spun din ce-am vazut, daruieste fiecaruia dupa pofta inimii sale. Caruia vrea sa se mantuiasca ii randuieste in asa fel incat da de oamenii de care are nevoie, iar pe cine vrea sa se tavaleasca in mocirla simturilor, il lasa in legea lui. Tot ce poate un crestin spune in aceste vremuri este: „Doamne, nu ma sterge din Cartea Vietii” pentru ca vremurile sunt grele si vor veni si mai grele, cat de curand din ce am auzit prin unii si prin altii care au stat de vorba cu sfintii de prin tara si mai ales din Rusia.

  Dumnezeu va da fiecaruia ce-si doreste, si eu le doresc sa aiba, asa cum spunea si fratele Eugen, muuuult optimism, pentru vremurile ce vor urma.

  Doamne-ajuta!

  Aaaah, si mangaloy, sa nu uit, se zice ortodoxie nu ortodoxism. Asta ca sa vezi ce destept esti! Dar oricum nu cred ca-ti pasa, daca ti-ar fi pasat ai fi facut ceva in sensul asta.

  Comentariu de sceptik | mai 23, 2008

 12. Dracă domnule sceptic,

  ai perfecta dreptate. io sunt absolut anagramat si cu tente de retardare.

  hai s.o luam altfel (tu ai luat.o vreodată?): să presupunem că nu ştim absolut nimic despre subiectul în cauză şi vedem cum câteva categorii socioumanoide înfierează cu spor un comportament. ţie îţi pare asta o atitudine demnă de un popor liber şi democrat? te rog spăşit să nu mă iei cu tâmpenii gen dumnezeu are principiile, planurile, ordinea lui, carele nu se aplichează aici.

  Apoi: indivizi comme toi şi ca mulţi alţii aruncă umbre continue pe aspectul ortodoxissssmului. par d.exemplu, parintele iustin parvu de la manastirea petru voda are aceleasi pareri negative referitor la homosexualitate si ecumenism, insa in primul rand ca le exprima intr.o maniera decenta iar in al doilea, nu i se bulbucă ochii şi umflă venele de pre gât atunci când aude de poponari.

  să luăm acum textul tău: principial, aşa cum ieşti tu, începi în forţă prin subclasarea homosexualilor. ei nu fac parte din specia umană, ci sunt dobitoace lipsite de responsabilitate. asta e de la sine demonstrat, neh? doar ai citat din biblie….
  …cavalerii de curlanda…hmmm…aste ie o apoziţie, nu? nu te chinui să te uiţi în dicţionar, n-are nicio legătură cu subiectul în discuţie, dar mă gândesc cu drag la tine şi de aceea mai folosesc cuvinte noi carele ţi-ar putea îmbogăţi vocabularul.

  vreau să-ţi aduc la conştiinţ că poponari iegzistau şi înainte de apostolul pavel. în acelaşi timp fă un efort şi mai citeşte cărţi…cu ocazia asta ai putea afla multe lucruri utile.

  având in vedere queste res, nu vad pe ce se bazează următoarea ta deducţie, cum că debandada imorala ie trimisă de gott ca pedeapsa pentru nonpioşenia noastră. mai pe intelesul tău: cine îi pedepsea pe poponarii ante christieni?

  ….in cur-înd homosexualitatea va domina românia…oare poţi să scrii cretinătăţi mai mari decât asta?

  Comentariu de mangaloy | mai 24, 2008

 13. Mangaloy, incerci sa faci o critica obiectiva dar esuezi lamentabil. Esti femeia din fabula cu leul si bebelusul.

  In primul rand, daca ai fi cascat ochii cum trebuie, ai fi vazut ca articolul de mai sus nu-mi apartine mie, desi sunt de acord cu el, fiind unul binevenit.

  Pe langa asta, daca ai fi cascat, iar, ochii la Sfindare si Anormalitate, ai fi vazut ca eu nu condamn homolaii in sine, Dumnezeu sa-i judece, unii poate se vor vindeca pana vine doamna cu coasa, eu mi-am exprimat niste idei cu privire la modul in care acestia au ales sa se manifesteze. Cam ce spunea Dan Zub, dincolo.

  Democratia nu inseamna dicatura minoritatii asupra majoritatii. Si cum se face ca in cea mai democratica tara, SUA, sunt discriminati tocmai cei ce se ridica impotriva sistemului si este grav incalcata Constitutia. Este oare democratie? Nu cred. Si ce sa mai vorbim de „valorile” „democratice” exportate prin alte tari, in urma carora zeci de milioane de oameni au suferit si inca mai sufera.

  Faptul ca existau inainte de venirea Mantuitorului ce vrea sa demonstreze, nu pricep?

  Nu, Dumnezeu NU trimite pedeapsa, ea vine de la sine. Noi o chemam, si Dumnezeu o ingaduie. Sunt convins ca n-ar vrea s-o trimita.

  In curand homosexualitatea va domina tot globul nu numai Romania, cum ai priceput tu. In rest, iti doresc ce-mi doresc si mie: sa-ti rasplateasca Dumnezeu dupa inima ta si sa capeti ce-ti doresti.

  gub bai!

  Comentariu de sceptik | mai 24, 2008

 14. iesti intr.o ureche, musiu. revin diseara cu impresii calde

  Comentariu de mangaloy | mai 24, 2008

 15. sceptik, homosexualitatea nu a dominat niciodata lumea si nu o va domina niciodata, este un fenomen constant de cand a aparut omul. Nu e nimic nou si nici nu va fi. nu a pus nicodata in pericol civilizatia(din contra, a cladit in mare parte civilizatia greceasca). Daca vrei sa fi paranoic e alegerea ta, daca vrei sa respecti biblia insa taie-ti preputul si mananca kosher, ce ar fi? parearea mea despre pavel e clara, a fost un escroc si un manipulator, a pus bazele unei religii care se abate de la mesajul lui Isus; sau daca presupunem ca nu a fost escroc atunci putem trage fireasca concluzie ca a avut intentii bune dar nu a avut habar de Isus. Daca tu crezi ca fiind crestin, ca fiind ortodox, detii adevarul, heh, te inseli, detii doar ceea ce ti-a fost intr-un fel sau altul idus de o lunga traditie a ignorantei.
  cat despre poporul roman pe care il iubesti atat de mult, acest popor a aparut cu o vasta contributie a Romei, o Roma care a reprezentat apogeul decadentei.
  Revenind insa la homosexuali partea cea mai faina e ca oricat de mult ai vrea sa te agiti, oricat de mult ai vrea sa crezi ca ai dreptate, nu poti schimba nimic…
  p.s. ma bucur ca putem purta un dialog , sper ca putem purta un dialog.

  Comentariu de waszlaw | mai 24, 2008

 16. Ce ma socheaza cel mai mult este felul in care prezinta unele televiziuni „marsul” homosexualilor versus miscarea Noii drepte. Citez prezentatoarea de la Antena1, referindu-se la manifestantii de la marsul normalitatii: acestia au fost putini, au avut slogane putine, neinspirate si in mare parte, obscene!!! Deci, astia normalii, saracii de ei au fost obsceni, iar ciudatii aratand ca niste sperietori, barbatii fardati si imbracati in fuste scurte au fost „diversi”, „viu-colorati”, „interesanti”. Pentru telespectatorul care nu este sigur pe convingerile lui si nu numai pentru el, sugestia este foarte puternica, nimeni nu vrea sa fie de partea celor putini, neinspirati si obsceni, putin cate putin tot mai multi simpatizeaza cu „aia diversii si intereseantii”. Parerea televiziunii conteaza pana la urma pentru romanul obisnuit. Ma simt incapabila.

  Comentariu de Lili | mai 24, 2008

 17. In Numele Tatalui si-al Fiului si-al Sf.Duh!
  Amin!
  Va trimit aceasta poezie, prin care am incercat sa exprim, in mica parte, senzatia de desertaciune a vremurilor pe care le traim…

  Neant

  Neantul s-a întors ca să ne ia,
  Cu licăriri verzui, fosforescente,
  De la Eden, spirala s-o reia
  În minţi senile sau adolescente…

  Şi nimănui nu-i pasă de nimic!
  Suntem ascunşi cu toţii în orbire:
  De la cel mare pân’ la cel mai mic
  Avem doar bani şi pofte în vorbire…

  Virtuţile creştine ne par fum
  Împrăştiat de vântul ignoranţei;
  Mirosul greu de hoit – un sfânt parfum:
  Tămâie pentru Templul Toleranţei…

  Crezând că cel mai tare-n pumn e Zeu,
  Întreaga omenire-i închisoare
  Şi Crucea L-a ucis pe Dumnezeu…
  Ce piatră-L ţine – încă! – închis, oare?

  Cât sunt, de-atâtea „drepturi“ nebuneşti,
  Chiar Apele-de-Sus de poluate!…
  Uitat-am, Doamne Sfinte, ce Bun eşti!
  Semnat: maimuţele evoluate…

  marţi, 27 mai 2008

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  Comentariu de Eugen Serea | mai 27, 2008

 18. Homosexualitatea este un pacat. Dar acest pacat nu-l puteau avea decat oamenii, deoarece au ratiune. Pe marginea homosexualitatii, daca se doreste, se pot emite felurite idei … Biserica este datoare sa cheme la Sine pe toti pacatosii, nu pentru a le consfinti pacatul ci pentru a incerca sa-i indrepte… Totul cu duhul blandetii. Absolut totul cu duhul blandetii…

  Comentariu de Pele | iunie 21, 2008

 19. multi cretini pre lumea aiasta, bre…

  Comentariu de mangaloy | iunie 22, 2008

 20. Da si tu esti seful lor. Daca mai dai pe-aici ai sa re regasesti in spam/trash, unde ti-e si locul. Poponarule!

  Comentariu de sceptik | iunie 22, 2008

 21. cum spuneam, mulţi cretini circulă în libertate…
  …tremur de frica spam-ului tău, tâmpiţel mic.

  Comentariu de mangaloy | iunie 22, 2008

 22. si te mai miri de ce lumea va considera niste retardati? esti un exemplu elocvent.

  nu stiu ce tot te bagi in seama pe-aici, n-ai patratica ta la wordpress unde sa-ti versi amarul?

  hai, dispai!

  Comentariu de sceptik | iunie 23, 2008

 23. first, tu iesti un incult
  second, iesti un incult total
  third, pun pariu ca nu stii etimologia motului RETARD
  fourth, ma bag in seama ca sa te enervez pe tine. experimentele psihologice ne spun ca retarzii inculti comme toi se enerveaza repede
  fifth, nu sunt homosexual, dar nici acest lucru nu poti sa.l intelegi, deoarece probabil tu vezi peste tot homosexuali malefici
  sixth. de ce oare esti atat de cretin? ce mister genetic te.a adus in halul aista de imbecilitate?

  Comentariu de mangaloy | iunie 23, 2008

 24. Sa inteleg ca nici pana la 10 nu stii sa numeri?

  Recycle bin placut!

  Comentariu de sceptik | iunie 23, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: