un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE

Asist, chiar si fara sa vreau, la discutiile aprinse pe tema referendumului, si, ca sceptic ce sunt (si voi fi, la urma urmei noi am inventat parasuta 🙂 si altele … 🙂 ), nu pot sa nu remarc viitorul sumbru care ne asteapta pe toti, ca, la urma urmei, soarele rasare si peste drepti si peste pacatosi, iar cancerul n-a crutat nici pe cei sporiti. Asadar, suntem impreuna, mai corect zis, laolalta. Lipsa de logica si coerenta a celor care nu sunt homosexuali, dar boicotisti ai demersului si care tin sa-si exprime in fel si ton parerea lor despre manifestatie, ma fac sa cred ca omenirea este pe o panta abrupta si intr-adevar, candva, totusi nu prea departe in timp, tot globul va fi atat de intunecat incat nu numai ca vor savarsi tot soiul de faradelegi, dar se vor porni cu ura si, mai ales interpretari sofiste, impotriva celor care sustin coerent o idee. Acuma, ura, o mai pot intelege, dar argumentarea lasa mult de dorit.

Sa spui ca acest referendum dezbina, cand toate cultele religioase au lasat deoparte divergentele care le despart de secole si le vor desparti pe vecie (in formularile lor respective actuale)? Sa spui ca dezbina, cand ungurii si-au dat mana cu romanii sa mearga si sa stampileze buletinul cu DA? Sa sustii in continuare fenomenul dezbinarii, cand oameni din toate partidele, si-au lasat deoparte acuzele si au sustinut in forurile superioare declansarea consultarii? Cand undeva la 70% din votantii USR au spus ca vor vota cu DA?

Sa spui ca se creaza discriminare, cand copii de gradinita invata in sistemul educational tot soiul de porcarii, fara consimtamantul parintilor? Pai ala micu nu stie sa vina singur acasa daca-l lasi trei strazi mai incolo si tu il pui sa scrie scrisori de dragoste catre un alt baiat ca doar deh, e liber sa se simta fata daca vrea? Pai ce stie copilul ala? Va fi el in stare sa decida singur in vreun fel sau altul, dupa ce propaganda sistemului ii creaza deja un fagas prestabilit?

Cum poti sa spui ca respingerea homosexualitatii e retrograda, ca popoare ca Olanda sunt mult inainte. Pai sunt, da, ca ei erau industrializati cand pe-aici zburau reptile cu coada, iar zimbrii pasunau in voie dupa bunul plac, unde vroia muschiu lor, nu ca acuma in rezervatie. Dar moda asta cu homosexualitatea e recenta, de cateva decenii, deci electricitatea, industria, notiunile de filosofie, politica, economie, descoperirile medicale samd, nu au explodat toate de cand cu gay-ii, ci au aparut in societati care nu prea aveau de astia. Ba multi dintre savanti au fost crestini ”retrograzi”. Io mi-s curios de-amu incolo ce le va debita mintea oamenilor astora ”progresisti”. Ca dupa ce-au comis-o cu turnul Babel, am vazut ce-au patit, s-au transformat in maimute si centauri. Ce-au sa le debiteze creierul cand nu-s in stare sa construiasca o argumentare calumea. Ba dupa cum injura as spune ca-s disperati, n-au solutii civilizate, asa incat nu au alta metoda sa-si verse frustrarea, decat injuraturile si amenintarile. Tocmai tolerantii de ei. Sa fim seriosi, numai un crestin poate fi tolerant, deoarece crestinismul este religia celuilalt obraz, iar ei nefiind crestini… Prin ce se caracterizeaza corectitudinea lor cand dezinformeaza, manipuleaza si ameninta? Astia mai vor s-adopte si copii? Chiar astia?

Cum poti sa acuzi Biserica de existenta nefericita a cazurilor de violenta familiala, de abandonuri, etc. Pai asta invata Biserica? E clar ca cine are asemenea apucaturi nu face parte din Biserica, imbecililor. Astia-s pe dinafara Bisericii pentru ca sunt si pe dinafara bisericii. De ce sa fie responsabila Biserica pentru ei, cand fiecare e liber in prostia lui. Pai sa-i incalce dreptul de-asi bate nevasta sau copiii? Iar nu-i bine. Se va face un sindicat al batatorilor de neveste si-au sa revendice si aia drepturi demonocratice.

Ce mizerabil sa folosesti niste copii intr-un clip publicitar de genul Papaya. Ce mizerabil sa invoci o Inchizitie care nu a existat decat intr-un anumit spatiu, altul decat al nostru, dar sa te comporti tu insuti inchizitor prin agresiuni verbale si fizice. Ce hain sa sustii democratia cand tu ai mentalitati staliniste si le predici unui popor ingenuncheat decenii intregi de ideologia comunista, care i-a omorat in temnita multi intelectuali, ca acuma sa iasa in prim plan unul altul, pseudo-ce-vreti-voi. Adica eu sunt filo-rus doar pentru ca nu sustin homosexualitatea? Taman eu? Filo-rus? Dar la urma urmei ce-au facut rusii de tot apar la comparatii de astea, au dat pe Hristos? Jumate din Apostoli? Alt tap nu gasiti? Numai pe Putin?

Pur si simplu aberant. La fel de aberanta este si implicarea in dialog cu ei. Marele apologet crestin al secolului trecut, CS Lewis, a spus un mare adevar. Citez din memorie: ”Crestinismul are sens doar atunci cand ai ajuns la capatul prapastiei”. Unele lucruri se primesc cu inima. De aia si Mantuitorul a spus ca fericiti vor fi cei ce nu au vazut dar vor crede. Si in alta parte, ca de va veni cineva din morti si va povesti, tot nu vor crede. Pentru ca avem de-a face cu un grup (crestinii) foarte exclusivist (multi sunt chemati, dar putini alesi). Pentru ca avem de-a face cu paradoxul ridicat la rang de religie (cel mai mare sa fie sluga tuturor, iubiti pe cei ce va fac rau, cei din urma vor fi cei dintai, binecuvantati – nu blestemati, cel ce moare pentru lume – acela va fi viu). Pentru noi, Hristos e Adevarul, iar Biblia, Cartea Vietii. Morala e invataura Bisericii, extinsa, practica. Pentru un ateu sau un necrestin, acestea nu conteaza. Morala devine subiectiva, deci predispusa la augmentari. Asa si homosexualitatea devine ”alta orientare, doar sexuala”, iar noi niste retrograzi (cum sunt si ei pentru noi). La urma urmei, istoria (Vietile Sfintilor) ne invata ca oricate argumente ai, tot trebuie sa jertfesti zeilor, c-asa vrea stapanirea. Ma mai impiedic de-un comentariu pe ici pe colo, mai aud un popa predicand apologetic de la amvon si-mi zic in sinea mea: ce fraieri! Cata naivitate si prostie sa predici unor oameni importanta cruciala a unor valori sau actiuni, pe care ei nu dau doi bani. Pai nu e logic sa te-alegi cu scuipat? Nu, din punctul meu de vedere, problema e simpla, unii nu pricep, ca li-s mintile incuiate, ca si a ighemonilor care chinuiau pe martiri cu toate ca vedeau zadarnice lucrarile lor. Mare mirare si stupoare mi-a cauzat pozitia dlui Plesu (si a altora din tagma). Dumnealui, un om de calibru, de altfel, se vrea echidistant, neimplicabil, imaculat, dar castigarea unui capital de orice fel din (asa mi se pare mie) prostitutia asta intelectuala ce-o practica in ultima vreme inseamna ”feciorie”? Transimte-ti-i unu astuia cat e de penibil, ca, evident, nu-si de seama. Halal telectual, neica.

Unii pur si simplu nu pricep, au alte valori, alte crezuri, iar problema in ziua de azi se pune strict sub aspectul marturisirii. Asa ca daca te consideri crestin, lasa gargara de pe feisbucuri si saituri si vino la vot, votand cu DA. Daca nu vii, fie ca ai ciuda pe Dragnea, fie nu-ti place de patriarh, ori esti pur si simplu indiferent, inseamna ca nu esti crestin adevarat, ca traiesti pe alta planeta, strain de ce se unelteste pe-aici si ca, intr-un cuvant, esti un mare prostalau, care nu esti in stare sa vezi ce se intampla, ce urmeaza si cum te va afecta, mai ales daca ai copii sau intentionezi pe viitor. Pacat ca soarele rasare si peste cei ca tine si peste cei ca mine.

Iar in favoarea participarii si a votarii cu DA, eu, unul, nu aduc decat un simplu argument. Neteologic, nepatriotic, apolitic, cel al bunului simt. Dar tare pare-mi-se ca tre sa-l redefinim si pe asta si sa mai facem un referendum. Asa ca cei pozitionati pe invers referitor (si) la bunul simt, vor vota fie cu NU, fie vor sta acasa. #nufinesimtit

#nufinesimtit

Editare ulterioara: Nu mult dupa publicarea (ah, si se zice publicare, nu postare) acestui articol, dau ce libertatea exultanta si fara margini a luminosului popor suedez. Sfanta Lucia, martirizata pentru ca ducea hrana crestinilor intemnitati, poate fi personificata si de baieti, dar, evident, numai de cei care se simt fete… https://www.activenews.ro/externe/In-Suedia-MULTICULTURALA-Sfanta-Lucia-poate-fi-si-un-BARBAT-152941

octombrie 4, 2018 - Posted by | ATITUDINI, DUSI CU PLUTA

Sorry, the comment form is closed at this time.