un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

LINUX CASTIGA INCA UN RAZBOI CU MICROSOFT

Citeam pe un blog latino (Antitrust) un articol care m-a uimit. Cica un om care lucrase de zor la un proiect pe un hard disk de 200G era cat pe-aci sa piarda toate datele (acuma s-ar putea la fel de bine sa fi avut manele acolo sau cine stie ce „proiecte”, n-avem de unde sti, si oricum nu conteaza). I-a cazut brusc sistemul si dupa restart windows-ul nu i-a mai vazut hard disk-ul. S-a dus omul, disperat la mai multe service-uri si i-au zis aceeasi chestie: nu-i detecteaza hardul. Totusi s-ar putea ca un softulet ce costa 2000 de dolari sa-i recupereze datele. S-ar putea. Trist, s-a dus la un amic caruia i-a explicat povestea si care avea si un sistem de linux: Ubuntu. Windows-ul nu i-a detectat hdd-ul, dar cand l-a pus pe Ubuntu s-a petrecut minunea si a reusit sa-si salveze datele. Ce ziceti de asta?

februarie 3, 2008 - Posted by | IT | , , ,

Un comentariu

  1. Pai ce sa poti spune despre asta…poate ca a fost un caz destul de izolat(si aici ma refer la faprul ca HDDul nu a fost recunoscut de Windows dupa reboot).
    In ceea ce privestu Ubuntu…cred ca este un sistem forte customizabil si placut.
    Problema Linux-urilor este legata de adaptarea utilizatorului la noutate si mai apare aici si compatibilitatea programelor rulate sub windows(care oricum au substituenti in Linux…dar se pare ca lumea nu poate accepta un program cu alt nume…deh)

    Comentariu de mrbrooks | februarie 4, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: