un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

INTERVIU CU UN AMERICAN INTORS ACASA

Fratele NICOLAE, este un roman care s-a repatriat din SUA, unde a stat 17 ani. Este si autorul unui blog deosebit – NU VACCINURILOR! – unde dezvaluie cateva din culisele industriei farmaceutice, care are ca scop sclerozarea noastra si imbogatirea altora. Otrava care insoteste majoritatea vaccinurilor sau pastilelor la care unii din noi apelam cu mare naivitate, ar trebui sa creeze o miscare de protest de mare amploare in randurile noastre, si totusi, nu se intampla. Asteptam in continuare sa fim injectati cu mercur, noi si copii nostri. Domnul Nicolae a acceptat cu placere sa-mi raspunda la cateva intrebari cu privire la ce este astazi America si democratia americana care se agita mai peste tot. Iata ce are de spus:

Bacauanu Mihail – Spuneti-ne doua cuvinte despre dvs.

FN – Sunt familist, avem doi copii mici, pe care vreau sa-i cresc intr-o tara libera si buna, cum poate deveni Romania…

BM – Ati fost credincios de la bun inceput sau se poate vorbi de o convertire in cazul dvs. ?

FN – Parintii ne duceau la Biserica de doua ori pe an si-atunci nu intram inauntru ci asistam la slujba dinafara Bisericii, ca sa nu fie vazuti caci ar fi fost in pericol sa-si piarda serviciile in mediul academic. Bunica mea a incercat cat a putut ea sa contracareze propaganda marxista care ni se facea la scoala, dar n-am avut o educatie religioasa nici pe departe suficienta. Bunicul, Dumnezeu sa-l odihneasca, mi-a tras odata o palma de-am vazut stele verzi, cand i-am spus ca nu exista Dumnezeu (o auzisem la scoala). Credeti-ma, palma aia m-a scuturat intr-atat incat mi-am pus intrebarea „Daca Dumnezeu chiar nu exista, oare de ce s-a suparat bunicul pe mine atat de mult?”, caci era un om foarte bun dealtfel. Credinta mea a fost deci nestiutoare si din cauza asta am mers o vreme la o Biserica Romano-Catolica, in SUA, unde totusi m-a deranjat sa vad credinciosi in blugi si tricouri cu „Devils”, numele unei echipe de hockey. Inainte de asta, un coleg ma invitase la biserica lor, fara denominatie, protestanta desigur in spirit, unde un pastor alb, a inceput sa deplanga rasismul …albilor! , dupa ce un sofer de camion alb a fost lasat aproape mort de catre o banda de negri, in timpul nefastelor evenimente din Los Angeles, in 1992. A fost prima si ultima mea data la biserica aceea. M-a salvat bunul simt Romanesc si mintea (fara sa ma laud, dar totul trece prin minte), de caderea in secte sau in Romano-catolicism. Mai tarziu am dat de greci care aveau Biserica Ortodoxa, iar apoi de Romani, in alt stat si de-atunci am inceput copacel-copacel, sa ne ancoram in credinta cea adevarata. Trebuie sa intelegeti deasemenea, ca in America, Biserica serveste si o importanta functiune sociala, deoarece este singurul loc public unde Romanii se pot aduna laolalta pt. comuniunea care in tara are loc in mod firesc. Exista o sala sociala mare pe langa fiecare Biserica si-acolo au loc nunti, botezuri, mese lunare, pe care de-abia le asteptam, ca sa putem petrece timp intre ai nostri, caci altfel, fiecare cu serviciul lui..

BM – Ati vrut dintotdeauna sa fiti un jurnalist (sau blogger)?

FN – Nu si nici nu ma consider unul. Am avut insa o participare puternica pe forumurile Romanesti, dandu-mi seama ca ar fi pacat sa las atata experienta acumulata in America, sa se iroseasca, cand pot s-o impartasesc altora, mai ales cand este vorba de copiii lor.

BM – Ce anume din experienta de viata pe care o aveti acum v-ar fi placut sa fi avut inca de la inceput?

FNSincer, singurul meu mare regret, este ca nu ne-am repatriat mai devreme in tara, ci am asteptat aproape 20 ani. Am fi fost cu mult inainte din toate punctele de vedere.

BM – Cum ati ajuns sa editati blogul Nu Vaccinurilor?

FNAm vazut o stire intr-un ziar Romanesc, descriind vizita fostului Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, la Bucuresti, unde a incercat sa-l influenteze pe Primul Ministru Tariceanu, inspre obligativizarea vaccinului HPV Gardasil, incepand cu fetite de 9 ani. Cunosteam de dincolo ce efecte dezastruoase poate avea acest vaccin, precum si faptul ca in toate statele in care s-a incercat acelasi truc, cetatenii s-au coalizat reusind sa invinga aceste comploturi ale industriei farmaceutice.
Am reactionat si s-a gasit un alt barbat pe care inca nici nu l-am intalnit fata in fata si care a realizat practic intregul blog, contributia mea rezumandu-se la sugestii. Exista oameni adevarati in Romania berechet, numai sa-i cauti.

BM – Care este mesajul blogului, scopul final.

FNScopul este informarea parintilor din alte surse decat cele oferite de catre sistemul medical alopat, inainte de a lua o decizie atat de importanta, incat sa justifice introducerea mercurului, aluminiului, formaldehidei si-a unei game intregi de virusi extrem de daunatori, in corpul copiilor lor, provocandu-le astfel boli pe viata.
In SUA, unde copiii sunt „oblifgati” sa ia 24 vaccinuri pana la varsta de 6 ani, bolile cronice sunt extrem de prevalente inca din copilarie. Numai in clasa fiicei mele, jumatate din copii sufereau de astm sau diverse alergii, vedere slabita, iar una dintre fetite purta la brau o pompa de insulina atasata permanent la o vena – facuse saraca diabet infantil dupa primirea vaccinului Hepatitei B. Informatia aceasta”alternativa”, provine in mare parte de la doctori sau cercetatori de buna credinta, care au indraznit sa o faca publica, in ciuda presiunilor, amenintarilor si chiar a represaliilor la care sunt supusi. In America, nu e bine sa te pui cu o industrie de miliarde $$, caci iti expui rapid cariera, sau chiar si viata.

BM – Au existat presiuni/amenintari asupra dvs.?

FNFoarte mari. Au inceput inca de pe „pamantul libertatii”, dar din pacate continua neabatute si aici in Romania. SRI-ul nostru pare sa fie o simpla marioneta in mana mai marilor si temutelor servicii secrete ale SUA si-ale altor tari. Trebuie sa intelegeti ca libertatea in democratiile vestice este doar un paravan, in spatele caruia interese oculte foarte puternice nu sufera sa se vada amenintate, chiar si de un simplu cetatean care are ceva de spus. Cata vreme vorbesti prostii, nu are nimeni treaba cu tine. Validitatea mesajului meu imi este confirmata zilnic de reactiile celor care pazesc sistemul de noi.

BM – Ce intelegeti prin libertate, ce spuneti despre Drepturile Omului, mai ales in zilele noastre?

FNCele doua notiuni sunt incompatibile: Libertatea adevarata este data de Dumnezeu si nu acordata sub forma de privilegii, de catre guverne. Alea-s drepturile omului. Sa va dau un exemplu provocator, libertatea de miscare: Cum se poate spune ca avem libertate de miscare, atata vreme cat condusul unui automobil necesita un permis eliberat de guvern, iar posedarea unei masini, este o adevarata cornucopia pentru guverne, care te obliga sa o inregistrezi, verifici tehnic, omologhezi, dotezi, asiguri, etc. si pentru fiecare din procedurile acestea birocratice te taxeaza de-ti iese pe nas? Cand le-ai facut pe toate astea, apoi iti dubleaza si pretul benzinei tot prin taxe si accize si-ti mai tranteste si-o taxa „de drum”. Voiaj placut! Nu vrei sa mergi cu masina, bine, ia avionul, vor spune unii: Iarasi a devenit cumva treaba guvernului, care ca se ne „apere de teroristi”, ne inregistreaza, scaneaza, dezbraca si umileste in fel si chip si te mai pune sa si platesti pentru „serviciile prestate”. Cand a avut loc ultimul atac terorist din Romania? Iar cele din New York, Londra si Madrid, ale cui „opere” au fost si cui au servit?

Nu aveti idee la ce abuzuri sunt supusi cetatenii care zboara in SUA: Sunt trasi deoparte batrani si invalizi in scaune cu rotile, mame si fetite mici sunt dezbracate si molestate sub privirile neputincioase ale sotilor si tatilor lor, oameni electrocutati cu „taser guns” pana mor si alte asemenea abuzuri care nu au absolut nimic de-a face cu prevenirea terorismului. La noi inca nu-i chiar atat de rau, dar nici mult nu mai este. Ei, in vremuri nu demult apuse, iti trebuiau permise si taxe pentru ati calari calul sau a trage o sareta dupa el? Astazi calul are obligatoriu un chip in ureche si poate fi urmarit din satelit, iar caruta numar, dar voie sa circule pe drum, nu mai are, c-acum am „devenit” si noi europeni.

BM – Cum vedeti societatea de astazi, mai ales din punctul de vedere al unui jurnalist/blogger?

FNDin punct de vedere al unui simplu om, o vad in descompunere si degringolada planificata. Se incearca din greu distrugerea credintei, traditiilor nationale si a limbii – cand ati auzit cuvintele „mall”, „weekend” si „OK” ultima oara? Dar expresia „o zi buna”, copiata in mod penibil, dupa americanul „have a nice day” ?

Fenomenul are loc in toate democratiile de tip vestic, la noi se trage mai tare, ca sa-i ajungem din urma pe altii care sunt aproape distrusi.

BM – Care este cea mai mare problema la ora actuala in munca pe care o faceti? De ce n-ati vrea sa va loviti?

FNTimpul. N-asi vrea sa ma lovesc de indiferenta, pentru ca e ceva facut din dragoste pentru poporul meu Roman, fara alta rasplata decat cea primita din partea SRI-ului ca multumire pentru faptul ca nu le doresc nici copiilor lor sa creasca intr-o tiranie tehnologizata, imbolnaviti cronic pe viata si indobitociti prin vaccinuri, mancare chimizata si televizor.

BM – Ce parere aveti despre mass-media alternativa din Romania (Bloggeri, Agentia AlterMedia, etc) comparativ cu celelalte tari?

FNSunt bloggeri excelenti si sunt altii care se vor interesanti, in fine toata gama. Este bine ca se poate culege informatii si din alte surse decat mass-media, dar trebuie totusi discernamant. Sunt sceptic in privinta unora care se vor de partea Neamului, dar nu au nici in clin, nici in maneca cu credinta care ne defineste ca Neam.

BM – Dar comparativ cu ce ar trebui sa fie…?

FNAr trebui niste situri web cu-adevarat de referinta in domeniile istoriei, analizei politice si-a evenimentelor curente. Wikipedia este controlata si cenzurata in ciuda pretentiei de liber acces. Din nou, accesul este liber doar daca informatia este corecta politic. Iar asta nu inseamna nicidecum corecta.

BM – Cum vedeti societatea romaneasca la ora actuala, mai ales comparativ cu ce este in America? Ce-am putea gasi pozitiv si negativ in America si ce la noi?

FNLa noi exista un curent care bate mai ales din partea mass-media, de a adopta intru totul stilul de viata, cultura si obiceiurile Americane. Spun „Americane” cu strangere de inima, deoarece si acolo adevarata cultura si traditie a fost supusa unui bombardament extraordinar in ultimii 50 ani, in urma caruia multe s-au schimbat in rau. Sa va dau un exemplu: Pe vremuri, cand doua persoane se desparteau, obiceiul era sa-si ureze Good bye!, care este forma prescurtata a lui „God be with you”, adica Domnul sa fie cu tine. Ce urare simpla si frumoasa! Ei, schimbarea efectuata prin televizor si magazine, a facut ca expresia mai nou auzita in intreaga tara sa fie „Have a nice day” ( o zi buna) ! De ce-am vrea noi sa-l inlocuim pe „Doamne ajuta” al nostru cu o bromura ca si asta? In ultimii ani s-au declansat adevarat scandaluri in urma interdictiei urarilor de „Merry Christmas” si „Happy Easter”, de Craciun si de Pasti, de la magazinele mari, pana la locul de munca. Sefilor li se spunea sa-si incurajeze angajatii sa foloseasca expresii ca si „Have a nice a safe holliday”, adica „sa ai o sarbatoare buna si in siguranta” ! La aeroportul din Seattle, au fost indepartati toti brazii de Craciun care erau pusi acolo de la infiintarea aeroportului, in urma plangerii facuta de-un rabin. A urmat un scandal national si brazii au reaparut, rabinul a disparut, dar era oare nevoie de asa ceva?

Sa nu cadem si noi in capcana proastei intelegeri a tolerantei si diversitatii.

Noi Romanii suntem toleranti: nu obligam pe nimeni sa se inchine ca si noi si nici macar sa ne vorbeasca bine limba!

De ce sa-i ascultam pe cei ce vor sa ne vare pe gat convingerile lor ecumeniste, pro-sodomite si masonico-umaniste, in numele unei false tolerante? Chiar ei sunt adevaratii intoleranti! La noi va fi bine daca ne vom sti pastra caracterul nostru Romanesc. Cate vreme ascultam aceeasi muzica, vizionam aceleasi spectacole jenante la televizor si ascultam de cei care-ai stat acolo 2-3 ani ca sa aduca ce-i mai rau inapoi, nu ne vom pute numi cu-adevarat Romani, doar pentru ca preferam mititeii si berea, hamburgherului si coke-ului.

BM – Cat de des sunt folosite practicile orientale (homeopatia, acupunctura, yoga) in America? Sunt multi budisti acolo? Ce impact au asupra americanilor aceste practici?

FNNu sunt multi budisti, dar sunt multi in media care promoveaza aceasta religie si tehnicile ei. Scopul este evident de a-l indeparta pe American de la Crestinism. Americanul obisnuit nu are chef sa auda de asa ceva, dar multi dintre cei mai tineri si „luminati” facand parte din categoria „Yuppie – young urban professional” pun mana pe salteaua de yoga , o arunca in masina scumpa si neaparat straina si se indreapta catre centrele unde un „guru” spiritual ii invata o credinta straina de sangele lor, sub pretextul calmarii si-a detensionarii.

BM – Americanii folosesc sitemul privat de pensii? Este un sistem alternativ pozitiv?

FN – Da, in exclusivitate. De fapt acolo esti fortat sa contribui in sistemul de „social security”, care numai siguranta nu-ti confera – vai de cei care depind de el, ii vedeti la intrarea in marile magazine la 70 si ceva de ani, imbracati in uniforme ridicole, intampinand clientii cu un zambet trist.

Iar cine vrea sa contribuie in sistemul privat de pensii, nu are alte optiuni decat actiuni, obligatiuni sau bani gheata, vorba vine, in diverse combinatii. Aceste „produse financiare” sunt complet la cheremul manipulatorilor si-al speculantilor de pe Wall Street, iar rezultatele nu s-au lasat asteptate: am vazut oameni care dupa o munca de viata in slujba unor companii mari si reputabile ca si PanAm, KMart sau Enron, catre pensie, au ramas cu punga goala.

Inainte de manipularile care-au dus la caderea acelor companii, ar fi avut si ei catre 1 milion de dolari, iar acum erau literalmente faliti si cu viata terminata. Altora, mai norocosi, le-a ramas mai putin de jumatate, dupa ce stocul GM-ului a fost facut praf pe „piata libera”.

Am pus deliberat in ghilimele acele cuvinte, pentru ca si-au schimbat insemnatatea – piata libera inseamna una in care o minoritate a bancherilor si speculantilor finantisti, conduce absolut tot, jupuind trilioane de dolari de pe pielea publicului care nici macar nu suspecteaza ce se intampla. Pasii sunt urmatorii:

~ cumpara din greu intr-un sector defavorizat sau nebagat in seama (industria auto, agricultura, case si terenuri, etc.)

~ pun oamenii lor din media sa-l promoveze din greu, pentru a determina publicul sa-si „investeasca” banii din planurile lor de pensii in aceleasi industrii, ridicand preturile la niveluri artificial de mari.

~ peste noapte, cand numai ei au acces la bursa, vand totul la pretul cel mai ridicat, provocand o cadere colosala a doua zi, cand Americanul se indreapta spre servici ca sa-si serveasca stirile rele.

Am vazut asta facandu-se de cel putin patru ori, cu industria farmaceutica, cea a automobilelor, faimosul .com din 2001, iar acum cu „investitiile imobiliare”, care au tras in jos toate bursele din lume.

Singura alternativa dupa parerea mea, o constituie investitiile adevarate de aur si argint, livrat cumparatorului in mana, sub forma de monezi si lingouri. Sunt si singurii banii biblici, daca stam sa ne gandim. Inflatia nu este altceva decat saracirea populatiei prin tiparirea de bancnote fara acoperire in aur si argint, bancnote care ajung mai intai la favoritii guvernului sub forma de contracte, facilitandu-le cumpararea de proprietati la preturile de ieri, in vreme ce populatia asteapta o biata marire a salariului de 3%, iar nivelul general de trai scade.

BM – Cum vedeti evolutia economica si politica a SUA? Va continua declinul dolarului? Va ajunge SUA un stat politienesc, o dictatura militara? Se va decreta Starea de Urgenta?

FN – Intrebarea nu este daca SUA va dura, ci cat va mai dura? Involutia tarii este evidenta:
In anii ’90, era inca posibil sa fii tras pe dreapta de catre politie, fara a fi chestionat asupra statutului de imigratie, starii de spirit, sau continutului portbagajului si pentru mine, un biet imigrant care intre sosirea in SUA si dobandirea statutului de azilant politic, ma aflasem intr-o pozite „gri”, adica deportabil, asta constituia o adevarata libertate, ma rog, asa cum era ea atunci; Lipsa de comunicare intre autoritatile federale, cele de stat si cele locale, acolo, este un lucru bun, deoarece aceasta conferea cetateanului o oarecare libertate de miscare, care-i permitea sa nu fie prigonit de catre intregul sistem, dezlantuit asupra sa. Astazi, prin isteria provocata cu ajutorul falsei amenintari a terorismului (pentru cei care inca cred ca turnurile gemene au fost doborate de unii cu turbane care complotau dintr-o pestera din muntii Tora Bora , am un pod peste lacul Michigan de vanzare, in Kansas ), bazele de date au fost unificate, altele noi create, iar cetatenii au fost imbolditi sa se uneasca in cel mai pur stil comunist, impotriva acestei „amenintari”. Ei au fost astfel constituiti in grupuri, de la cele oficiale de raportare a „comportamentului suspect” si incurajarea copiilor de a-si turna parintii, pana la bandele criminale civile, sponsorizate de catre serviciile secrete NSA, FBI, CIA, etc., echipate cu arme extrem de sofisticate cu energie directionata, microunde si radiatii ionizante, cu vedere prin obstacole solide (peretii casei), prin intermediul carora cetatenii iubitori de libertate, cei care expun coruptia sistemului „whistleblowers”, simpli cetateni care s-au saturat sa fie mintiti si manipulati, sunt pedepsiti pentru indrazneala lor, prin tortura zilnica, obscena si rituala, aplicata de la distanta, fara urme evidente, dar soldata cu boli, stari de neputinta generalizata si sinucideri, care dealtfel constituie si tinta acestor psihopati. (http://docs.google.com/Doc?id=dd64bm93_0ckx6vrft&hl=en)
Aceste bande constituie un sistem paralel de spionaj si pedepsire extra-judiciara, pentru care nu exista state de plata, structuri legale si legaturi ierarhice oficiale, fiind folosite de catre serviciile secrete in mod ilegal, acoperit, ceea ce confera o oarecare plauzibilitate negatiilor lor. De exemplu, atunci cand membri acestor bande sunt prinsi de catre organele legii, o poveste conform careia inculpatul si-a construit in garaj o arma cu microunde dintr-un cuptor de bucatarie, este rapid avansata pentru media, iar inculpatul este sacrificat, deoarece el nu va putea sa valideze cele sustinute.
Dealtfel, multi sfarsesc prin a fi supusi aceluiasi tratament pe care ei insisi l-au aplicat unor nevinovati, terminandu-si viata in spitale psihiatrice, drogati si torturati, de catre colegii lor mai tineri. Fireste, Dumnezeu rasplateste fiecaruia dupa faptele lui si doar pentru ca anumite canalii din serviciile secrete ii magulesc si platesc, nu inseamna ca mai devreme sau mai tarziu, nu vor da socoteala pentru faptele lor. Am cunoscut in America un astfel de individ, care la doar 27 de ani, a facut melanoma… Se stie ca acestia recidiveaza in 5-8 ani si ca urmatorul cancer, le va fi letal.Cat priveste dolarul american, el mai are putere numai in masura in care trupele stationate in peste 700 baze militare in jurul globului, obliga guvernele sa tranzactioneze in dolari, mai ales pentru cumpararea petrolului. Altfel, nu pot sa vad avantajul tarilor care acumuleaza dolari in schimbul unor comoditati concrete (animale, ciment, petrol, otel, bunuri de consum, etc.) , doar pentru a cumpara cu acei dolari acumulati, obligatiuni ale guvernului SUA care la maturitate le vor plati tot in …dolari, mult devalorizati de rata inflatiei. Inflatia este pur si simplu, tiparirea bancotelor, fara nici un fel de acoperire in aur si argint, iar cand ai razboaie ultra-costisitoare de purtat, presele de tiparit nu se mai opresc… Dictatura militaro-securista este deja in vigoare in SUA, dar inca nedeclarata prin legea martiala, care nu va intarzia sa fie aplicata cu prilejul urmatorului atac „terorist”, sau al unui razboi civil, mai mult ca sigur rasial, care vor fi provocate.

BM – Care este influenta masoneriei in America?

FNUriasa si atotcuprinzatoare. Practic, daca nu esti mason, nu poti face afaceri mai sus de tunsul gazonului sau reparatii auto. Este ca si cum erai membru de partid pe vremuri la noi. Intre capitalism si comunism nu exista mari diferente: cu un card American Express, iti procura aceleasi bunuri pe care le procura carnetul de partid.

BM – Mai este America „tara-tuturor-posibilitatilor” sau e doar un mit?

FN – Bancuri pentru fraieri. Doar daca esti evreu sau mason mai ai posibilitati reale in America, dar chiar si-atunci, ele sunt curmate daca omului ii revine constiinta. Altfel esti liber sa fii indatorat pe 30 de ani pentru o casa din betigase de lemn si 2 masini, care trebuiesc inlocuite tot la 4-5 ani, ca, deh, si vecinii au facut-o. Daca ai copii si iti pasa de ei, nu ii vei inrola cu turma in scolile publice din care iesa incapabili de a numi capitala tarii, sau a vorbi cat de cat corect limba engleza, ci ii vei inscrie in scoli particulare, care in timp ce sunt mai exigente cu educatia formala, ofera copiilor oportunitati egale la distrugere, prin consumul de droguri si perversiunile sexuale, a caror acceptare a devenit norma in America. Asta costa bani grei si prosperitatea vazuta de aici, este in intregime, pe datorie.

BM – Cum se distreaza americanul de rand? Merge la Disneyland? Se uita la wrestling? Joaca baseball?

FN – Se distreaza cum a fost conditionat sa se distreze, prin cheltuiala, cheltuiala si iarasi cheltuiala. Fie ca sunt meciuri sportive la care biletele costa intre $50-250, parcuri de distractii, sau baruri „sport” (au multiple ecrane imense pe care se redau sporturi), americanul sfarseste prin a cheltui o buna parte din venitul lunar pe „distractii” care puteau fi obtinute mult mai sanatos si aproape gratuit: o iesire cu familia pe biciclete in parc, camping, trasul cu arma, caci munitia este inca ieftina, etc. Sunt conditionati de mici sa se simta bine, doar daca cheltuiesc bani, chiar si in milocul naturii, distractia trebuie sa fie organizata, amenajata, vedeti asa zisele „water parks”, care au inceput sa ia fiinta si la noi dealtfel. Americanul nu mai prea stie ce inseamna petrecerea timpului liber pentru adevarata relaxare: pana si cand merge in camping, o face cu case motorizate, dotate cu internet prin satelit, al caror lux depaseste pe cel al multor imobile din Romania. Cand trage o petrecere de ziua in care copilul s-a impartasit pentru prima oara, la catolici se intampla in juul varstei de sapte ani, bea mult prea mult, face glume proaste prea mult, complet lipsit de bunul simt pe care romanul sau rusul imbibat inca il etaleaza, ci excesiv, cu o vulgaritate si zgomot care chiar si pe un camionagiu roman, il deranjeaza. Nu sunt chiar toti la fel, dar multi au uitat ce inseamna o petrecere de famile, in care binele copiilor pe care-i sarbatoresc, sa fie pus inaintea unei betii de o noapte a parintilor lor. A-i ingropa pe copii cu uratele papusi Bratz si console pentru jocuri video, nu constituie iubire, ci abuz.

BM – Este criza petrolului provocata si intretinuta?

FN – Fireste: conceptul „peak oil” a fost promovat pentru a justifica insclavirea populatiei prin restrangerea dreptului la libera circulatie (benzina scumpa), pentru adoptarea unor legi pur socialiste „necesare” datorita „incalzirii globale” de pe urma consumului de hidrocarburi (acestea sunt cicluri naturale – acum 1000 ani, Groenlanda cea rece de astazi, era pamant cald si fertil, de unde si denumirea de „pamant verde”, dupa cum va redeveni in viitor). Bineinteles, speculantii de pe Wall Street s-au grabit sa profite de pe urma imbecilitatii si-a tradarii guvernelor, cumparand si vanzand optiuni la bursa, fara nici o intentie de a prelua livrarea de petrol, adagand astfel aprox. $60 la pretul unui baril de petrol. Astfel, o lume intreaga este jupuita, fie ca se incalzeste, fie ca-si conduce automobilul la servici sau in concediu.

BM – Cum va explicati faptul ca si in ziua de astazi, carti scrise prin anii 20 despre noua Ordine Mondiala sunt perfect valabile ?

FN – In fiecare generatie au existat oameni care au vazut inainte, fie prin credinta lor, fie prin faptul ca erau conectati cu organizatiile oculte care puneau la cale planurile. Recomand tuturor cartea „Lord of the world” de Robert Hugh Benson, fiu al unui inalt prelat anglican, care vazand gaunosenia anglicanismului, s-a convertit la ce a gasit el mai bun in Anglia anilor 1900, la catolicism. Descrie vremurile de pe urma dintr-o perpectiva crestina, care lui Aldous Huxley, sau George Orwell, le-a lipsit.

BM – Credeti ca Biserica isi va pastra importanta in societate si pe viitor?

FNPentru mantuire, fireste ca da. Politic si social, mi-ar place, dar cred ca se va intampla tot mai putin. Va fi doar folosita si marginalizata de catre potentatii zilei, mult mai interesati in a-i face pe plac noii ordini mondiale masonice, decat lui Dumnezeu. Cum a putut tolera guvernul unei tari crestine, initiative ca cele impotriva icoanelor, sau degradarea deliberata a invatamantului? Am dat aceste exemple, ca sa arat importanta pe care o are un guvern compus din Crestini autentici.

BM – Care ar trebui sa fie raportul Stat-Biserica sau altfel spus cel dintre Biserica si clasa politica?

FN – Unul foarte strans. Conducerea unei tari crestine cum este Romania, nu poate sa o reprezinte cu adevarat, daca ea insasi nu este crestina. Sunt multe voci care cer separarea dintre Biserica si Stat, dupa model american, dar pana si acolo, aceasta separatie, este una falsa, de sorginte masonica. Nicaieri in constitutia lor nu este specificat acest principiu, el a fost inventat mai tarziu de catre judecatori masoni ai Curtii Supreme a SUA.

BM – Ne-ati putea vorbi un pic despre cum este receptata munca dumneavoastra (ca blogger), ce vi se reproseaza, cine va sprijina, cine nu?

FN – Faptul ca cei interesati, destepti prin natura lor, imi scriu cu recunostinta, este toata recompensa de care am nevoie. Sprijinul vine in primul rand din partea Lui Dumnezeu, a Maicii Sale Preacurate si a Sfintilor Sai, fara de care nici un cuvant scris nu-si are rostul. Ei m-au intarit si continua sa ma poarte, in momentele in care fortele iadului se dezlantuie, prin oamenii care le slujesc lor.
Faptul ca atunci cand am un impact ii face sa innebuneasca, imi confirma validitatea efortului meu si imi constientizeaza valoarea luptei care trebuie dusa: nimic de valoare nu a iesit vreodata la iveala fara lupta si sacrificiu.

BM – Cum considerati caracterizarile „politic corect” care circula prin lume? Ma refer la cele despre „extremism”, „fanatism”, etc. Se poate vorbi despre o fobie a unora?

FNEle sunt o rabufnire a marxismului politic, care atunci cand nu poate sa-si impuste oponentii, ii spala la creier, cautand sa le redefineasca limbajul. Corectitudinea politica trebuie ignorata, nu, chiar sfruntata, prin afirmatii publice, menite sa contracareze si sa contrarieze pe cei deja spalati la creier. Imi face o deosebita placere sa fac afirmatii incorecte politic in public, pentru a starni o reactie din care sa rezulte o discutie constructiva, care duce la adevar.

BM – Ce parere aveti despre Teoria Conspiratiei, despre Manipulare? Exista un grup de oameni care conduce lumea, sau dorim sa mascam neputinta noastra dand vina pe altii.

FN – Nevolnicia noastra este rezultatul direct al slabirii credintei. Conspiratiile ar fi lipsite de orice putere, daca noi am fi tari in credinta. Exemplul suprem il da Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos, care a biruit conspiratia iudeilor impotriva Sa, inviind din morti, daruindu-ne noua mantuirea si surpandu-l pe satan.

BM – Este Biserica amenintata direct de unii? Exista o dorinta de subminare a autoritatii ecleziastice?

FN – Doarme cumva vrajmasul vreodata? Fortele raului nu se vor odihni in incercarea de a distruge Biserica, pana cand le va veni Dumnezeu de hac. Vrajmasul lucreaza prin oameni, iar acei oameni sunt masonii de diferite rituri si cei care-i conduc, urmasii Sanhedrinului de acum 2000 de ani.Se incearca discreditarea Bisericii pe toate caile, inclusiv din interiorul ei, dar dupa cum a spus Insusi Domnul, nici macar portile iadului nu o vor birui. Trebuie sa ne pastram vie credinta, caci numai astfel ne putem numi fii ai lui Dumnezeu, Noul Israel.
Credinta atrofiata moare, iar rezultatele se vad in Occident, de unde ne vin casatoriile homosexuale, drepturile animalelor si anti-rasismul, ca profesie.

BM – Cum va explicati ca acum sute de ani europenii se uneau impotriva islamului, iar astazi urmasii acelor europeni adera de buna voie la islam, parasind crestinismul. Este vorba de patima, avand in vedere ca se permite poligamia sau este si o consecinta a neimplinirii sufletesti?

FNIn trecut, vestul Catolic a dat mana cu Islamul impotriva Ortodoxiei, tradarea cea mai notorie fiind la caderea Constaninopolului. Catolicii au preferat sa-i sacrifice pe Ortodocsi, mai degraba decat sa-si treaca peste mandrie, venind la dreapta credinta. Altfel, fireste, tineretul occidental si-a pierdut credinta crestina, pentru ca aceasta nu a fost adevarata, iar caderile lor in paganism si falsi profeti, nu trebuie sa ne surprinda. Cine vrea sa inteleaga ce s-a petrecut in vest, trebuie sa citeasca „Ortodoxia si religia viitorului”, de Parintele, as spune eu, Sfantul Seraphim Rose, care nascut fiind intr-o familie de protestanti din America, prin multe cautari si darul Lui Dumnezeu, a inteles deficientele sufletesti la care duce acel sistem si s-a convertit la Ortodoxie, devenind poate cel mai cunoscut Sfant pe care l-a dat continentul Nord-American. Parintele Seraphim este foarte iubit in Rusia, iar tot romanul ar face bine sa ii cunoasca scrierile mai indeaproape.

BM – Suntem noi ortodocsii superficiali? O sa ne confruntam si noi cu aceeasi secularizare, laicizare din Apus?

FN Ne confruntam deja cu aceste fenomene, prin tot felul de organizatii de sorginte sorosista, care denunta inchinarea la icoane, educatia religioasa in scoli, batutul clopotelor, in fine, toate traditiile si institutiile care ne definesc ca neam. Numai din ignoranta putem cadea in capcanele lor, iar ignoranta eventual trece, daca omul da atentie. Bunastarea de plastic a occidentalilor, nu este ceva ce trebuie urmarit cu orice pret. Nu de doua masini scumpe, apartament de lux, televizor cu plasma si revelioane la Viena, are nevoie familia romana pentru a se implini, caci alergand dupa lucrurile acestea, va pierde ce-i mai important, familia, credinta (prima victima), apoi sanatatea.
Cunosc cazul unui om care acumuland toate acestea si-a neglijat familia. Acum casa cu 12 camere sade intunecata, goala si friguroasa, dupa ce una dintre fete a fugit de-acasa, iar sotia s-a imbolnavit de cancer si s-a despartit, impreuna cu cealalta copila, de el. E clasic pentru unii care sunt Ortodocsi doar cu numele.

BM – Oamenii par ca traiesc intr-o lancezeala, intr-o lehamite nu numai duhovniceasca. Credeti ca vom iesi din acest impas? Se vorbeste pe plan mondial de o criza de personalitate in toate domeniile. Care ar fi solutia?

FN – Da, nu numai in lancezeala, dar multi traiesc in opozitie directa cu Cel in Al carui nume au fost botezati! E mai multa rautate intr-unul care a renuntat prin faptele sale la credinta adevarata, decat intr-un pagan care necunoscand-o niciodata, traieste totusi dupa legea lui. Am cunoscut in America oameni care paraleli fiind cu adevarata credinta, erau cat se poate de umani, ne puteam intelege, pe cand aici la noi, am de-a face cu unii care renegandu-si Sfantul Botez, au devenit mai rai ca dracii. Solutia este numai a lui Dumnezeu, ar fi necinstit din partea mea, sa pretind ca o am.

BM – Pot Asociatiile Civice sa schimbe ceva in societate?

FN – Pot, dar numai cata vreme sunt ancorate in specificul nostru romanesc. Nu ar avea nici un rost ca un ONG sa incerce sa convinga Romanul sa poarte masti sterile pe fata atunci cand este racit, precum in Japonia: nu este in felul nostru!
Trebuie educat omul sa nu arunce pe jos, sa respecte igiena elementara, sa-si cunoasca si ceara drepturile pe care democratia pretinde ca i le recunoaste, etc. Am vazut prea multe asociatii civice ancorate in fantezii nocive ca si inzestrarea cu drepturi speciale a minoritatilor sexuale si etnice, lucruri absolut prostesti si ne-necesare. De regula acestea sunt ciocane cu care se stirbeste societatea traditionala romaneasca.

BM – Descrieti un pic mentalitatea actuala a romanului. Putem stabili niste trasaturi specifice care sa se fi remarcat de-a lungul secolelor?

FN – Din pacate mentalitatile cu care ma intalnesc destul de des astazi, nu au nimic de-a face cu calitatile de care am dat dovada in trecut. Prea multi sunt in stare de orice pentru un avantaj, prea multi nu dau doi bani pe ceilalti odata ce-au ajuns undeva dpv material, prea multi considera parvenitismul ca mijloc de avansare rapida intr-o societate in care o masina tare si-o casa pe masura, sunt considerate jaloanele succesului, nu munca asidua, fizica sau intelectuala. Capitalismul de prada practicat la noi, transforma omul intr-unul de prada. Cele mai bune minti sunt furate de catre americani si altii, iar la noi, sistemul are grija sa incurajeze plecarea, necreand conditiile necesare celor mai buni ca sa prospere. O tara in care puii de securisti, au impanzit pozitiile de varf in toate domeniile, este o tara in care prostia si mediocritatea sunt rasplatite si nu meritocratia, cum ar fi normal. Elitele noastre naturale nu se pot ridica la suprafata, datorita drojdiei care le tine la fundul butoiului. Vinul bun este sufocat. Cumva situatia trebuie sa se schimbe. Altfel, suntem har Domnului, un popor de oameni inteligenti. Cand inteligenta este insotita si de caracter si de regula cele doua merg mana in mana, atunci ai oameni de aur, sarea si piperul pamantului. Mi-ar place sa vad curajul ce ne-a caracterizat pe vremuri, redefinindu-ne. Multi isi dau seama ca nu-i bine ce se intampla cu tara, sunt de acord cu tine cand stai de vorba cu ei, dar odata ce propui ceva concret, ramai singur. Astfel, nu vom schimba lucrurile in bine prea curand. Nimic de valoare n-a venit vreodata fara sacrificiu, iar o tara libera si buna, este o tara careia cetatenii ii pun interesele inaintea celor personale, macar din cand in cand.

BM – Ce mesaj ati vrea sa transmiteti lumii? Vreun citat, vreo idee, poate ceva din experienta personala, poate un sfat.

FN – Da, sa nu fim pasivi. Sa nu asistam comentand de pe margine la relele din jurul nostru.
Am fost martorul unei scene in piata Marasti, in Clujul natal, unde in mijlocul multimii, un tigan tanar, incepuse sa injure groaznic Romania in gura mare, facand Romanii cu ou si cu otet, fara nici o rusine. Oamenii treceau mai departe, fara sa spuna nimic, iar dupa cam 30 secunde, ma pregateam sa-i trec plasele sotiei, caci nu mai puteam rabda sa vad si aud asa ceva, cand un roman zdravan care era mai aproape, i-a carat doua picioare in fund tiganului, dandu-l astfel rusinii si tacerii. In tot acest timp, lumea trecea, sau comenta de pe margine. Trebuia ca 20 de oameni sa-l inconjoare si corecteze pe loc pe acel nemernic. Tot astfel, rabdam mizeriile, coruptia si tradarea guvernului care pretinde ca ne reprezinta, fara sa luam atitudine. Nu sustin sa le dam picioare in fund domnilor politicieni, desi ar fi un spectacol foarte agreat, dar barem sa ne coalizam si sa strigam in gura mare ca ceea ce fac ei cu tara asta, nu este acceptabil. Romania este o tara adevarata, locuita de oameni adevarati si nu o colonie a unora care nici nu existau, pe cand la noi se facea demult bere. Nu suntem de vanzare nimanui si nu ar trebui sa acceptam sa fim tratati ca niste supusi de catre proconsulii noii Rome.
Credinta, cultura si traditiile noaste sunt sacre si oricine incearca sa le submineze trebuie denuntat cu tarie. Daca nu facem asta, batjocorim sacrificiile uriase ale inaintasilor nostri si sangele Sfintilor Romani, varsat pentru Dumnezeu si pentru aceasta tara. Numai un neam care-si pretuieste si intelege trecutul, merita si poate sa dainuiasca mai departe peste veacuri, iar daca am trecut cu bine peste vicisitudinile aduse de turci, tatari, huni si alti alogeni, putem trece si de acest nou comunism cu fata democratica, care n-i se impune acum.
Vom sti oare sa gasim patriotii care sa conduca din nou neamul pe calea lui fireasca?

noiembrie 12, 2008 - Posted by | ATITUDINI, INTERVIURI, ISTORIE, MASONERIE, NEW-AGE, ORTODOXIE, POLITICA, SANATATE, STIRI | , , , , , ,

41 comentarii

  1. Comentariile raman de prisos la acest atotcuprinzator material despre radiografia SUA si a Romaniei de fata, conduse de evreii-masoni – ca de altfel ce conduc toata lumea. Poate doar pr. Gh. Calciu in acea magnifica scriere „Homo americanus” a surprins cu atata inversunare marsaviile americanilor, noii comunisti cu fata albastra ai lumii, noii persecutori ai crestinismului. Doar ca americanii nici nu exista practic in SUA, ei sunt marionetele evreilor. Ca dovada ca presedintele ales este nu doar negru, dar si evreu. Mult spor in continuare fr Nicolae si mai asteptam noi marturii… din ce in ce mai tari!
    Inchei cu insesi cuvintele lui: „Romania este o tara adevarata, locuita de oameni adevarati si nu o colonie a unora care nici nu existau, pe cand la noi se facea demult bere. Nu suntem de vanzare nimanui si nu ar trebui sa acceptam sa fim tratati ca niste supusi de catre proconsulii noii Rome.”

    Comentariu de Fabian | noiembrie 12, 2008

  2. […] INTERVIU CU UN AMERICAN INTORS ACASA […]

    Pingback de Razboi întru Cuvânt » Ordinea Obamondiala si criza nationala (Noutati 13 nov. 2008) | noiembrie 13, 2008

  3. […] despre decaderea Americii cu un roman repatriat Posted on noiembrie 13, 2008 by bătăiosu INTERVIU CU UN AMERICAN INTORS ACASA […]

    Pingback de Un interviu tulburator despre decaderea Americii cu un roman repatriat « bataiosu.ro | noiembrie 13, 2008

  4. Am raspuns o data unei postari care lua atitudine impotriva vaccinului anti HPV obligtoriu pentru fetitele de 9 ani.
    Sustin aceasta pozitie din alt punct de vedere.
    Este imposibil ca, un vaccin recent trecut de nivelul de testare grad III sa-si fi aratat toate hibele.
    Cancerul de col uterin poate fi prevenit si prin alte mijloace.
    Marile caompanii farmaceutice internationale, sunt, pe de alta parte, „prietenele” mele de mai demult. De cand au interzis Africii de Sud, unde infectia HIV este prezenta la cel putin 90% din populatie, sa-si produca propriile medicamente (aveau posibilitatea) pentru motivul ca respectivele produse nu au iesit de sub protectia patentului si nu au voie sa le produca si comercializeze decat creatorii lor.
    NB Valoarea reala a unui medicament produs de o febrica oarecare este 1/10 din pretul pretins de o firma apararata de patent.
    Am vazut o publicatie in care se lauda OMS-ul ca a reusit sa trateze o mare parte din bolnavii de filarioza (o boala invelidanta generata de un parazit din Africa, mai ales)a lumii, prin programe nationale…
    Tratamentul anulal pentru un individ, valoreaza …. mai putin de 1(unu) dolar… iar concernele farmaceutice nu-l produc pentru ca este prea IEFTIN…

    Comentariu de geomarz | noiembrie 13, 2008

  5. Domnule securist, am motivele mele de va suspecta, se pare ca a-ti stat 17 ani intr-o alta America. Daca suferiti de mania persecutiei si de teoria conspiratiei mai bine mergeti la un psiholog si va tratati. Nu mai aberati ca si cand a-ti descoperit apa calda. Blamati o tara si un sistem in care 17 ani a fost bine. Nu sunt avocatul in aceasta cauza, numai ca exagerati cumplit. Iar faptul ca dupa 17 ani, integrarea intr-o alta societate nu a mers, clar este vina acelei societati, si acum romania este raiul pe pamant. Abia astept sa vad cate afaceri ai sa poti sa faci in tara aia de rahat. In SUA nu s-a putut ca nu a-ti fost evreu sau mason, dar in romania cu pupincurismul ce reiese din interviul precedent, sigut o sa aveti mai multe sanse.

    Comentariu de akaty | noiembrie 13, 2008

  6. AKATY, esti total off-topic. Ori n-ai citit cu atentie interviul, ori nu esti sincer.

    – Omul n-a zis ca in Romania toate merg bine ci ca poate „deveni” ceva bun.

    – A recunoscut si admirat valorile traditionale americane (cum e cu salutul GoodBye) avertizand ca aceste traditii au fost schimbate de industria care se inchina zeului Dolar. A amintit aici si de separarea Bisericii de Stat care n-a existat de la inceput. Tot ce a criticat fratele Nicolae aici a si argumentat. El nu vorbeste aici de afaceri, n-a venit in Romania ca sa deschida afaceri, ca aici merg mai bine, ci a venit ca sa-si salveze familia, onoarea si credinta.

    – Nu poti contesta, decat daca tu esti cel care traieste in alta America, faptul ca perversiunile sexuale si drogurile, sunt, asa cum spunea si fratele Nicolae la ordinea zilei, sunt o norma.

    – De asemenea, este plin internetul de documentare ce au ca subiect acele arme silentioase de care aminteste dumnealui in interviu. Sicanarea din partea SRI-ului nu este un basm, nici o obsesie. Este ceva real, de care ne-am mai lovit si in trecut, si ne vom lovi si pe viitor. Nu ai avut de-a face cu ei pentru ca nu ai ridicat glasul impotriva masoneriei, ecumenismului si virusului mediatic cu care vor sa ne intoxice: atacurile „teroriste” care au fost opera lor, nu numai in 11 septembrie ci si de-a cursul timpului, asa cum arata si Alex Jones in documentarele sale: Nero, Hitler, si serviciile secrete britanice si americane au inscenat de-a cursul timpului astfel de „atentate” pentru a smulge de la cetateni acceptul pentru promulgarea unor legi restrictive. Cine merge inainte cu ochelari de cal, nu vede ce se petrece in jurul lui, sunt ca niste oameni sedati.

    – In final, vreau sa inchei cu un pasaj biblic, pe care l-au rostit apostolii Mantuitorului, dupa Inviere, cand L-au intalnit pe drum (Emaus), fara a-L recunoaste: „Numai Tu singur esti strain de cele petrecute in Ierusalim?”.

    Ca tot ai adus vorba de Americi paralele :).

    Comentariu de sceptik | noiembrie 13, 2008

  7. Baliverne

    Comentariu de aspoiu | noiembrie 14, 2008

  8. OK, de ce trebuie sa sustii doar cateva teorii? Daca tot se merge pe vechiul slogan „crede si nu cerceta”, nu vad de ce Alex Jones ar avea dreptate in speculatiile sale. Perversiuni sexuale si droguri gasesti oriunde in lume, de altfel paginile ziarelor din romania cu asta se ocupa. Apropo, cum ai comenta fraza aceasta: „Romania este o tara adevarata, locuita de oameni adevarati si nu o colonie a unora care nici nu existau, pe cand la noi se facea demult bere. Nu suntem de vanzare nimanui si nu ar trebui sa acceptam sa fim tratati ca niste supusi de catre proconsulii noii Rome”. In romania totul este de vanzare, inclusiv oamenii. Asta a fost si motivul plecarii mele. Pacat totusi de frumoasa tara, ca este locuita.

    Comentariu de akaty | noiembrie 14, 2008

  9. AKATY, imi par superficial. Vechiul slogan… Care slogan frate? „Crede si nu cerceta s-a nascut intr-un spatiu strain de crestinism, chiar daca a aparut in sanul Bisericii Catolice. Din contra, Sfantul Apostol Ioan ne indeamna sa cercetam duhurile si sa vedem ce ne invata, pentru a putea face distinctie intre Bine si Rau. „Crede si nu cerceta” o fi slogan, dar la altii, aici nu s-a invocat niciodata.

    Alex Jones nu face speculatii. Din contra, as putea zice ca atat de multe informatii prezinta incat deseori documentarele sale sunt plictisitoare. Ca sunt informatii de suprafata, ca poate nu dezvaluie tot, este altceva, dar nu vad cum poate cineva sa spuna ca reportajele lui Jones sunt speculatii, lipsite de orice informatie veridica. Sa fim seriosi.

    Perversiuni si droguri gasesti oriunde, insa in Occident sunt promovate sistematic. Si in America si in Marea Britanie si in Olanda, ba chiar si in Franta, unde incestul este legal. Sunt o droaie de articole pe tema asta, vreo doua chiar si pe acest blog.

    Romania este mai „adevarata” decat alte tari, cu toate ca asa cum spui si tu cam totul este de vanzare. Se strica treaba si la noi, dar tot mai gasesti oameni de treaba si tot mai ai o speranta in Biserica. Cine crezi ca tine tara? Biserica. Un Cleopa, un Arsenie Papacioc, un Iustin Parvu si altii ca ei pe care nu-i stim. Sunt si multe mizerii in Romania, dar pentru cei care vor sa-si salveze viata, familia, sufletul, mai este inca o speranta. In Occident mancarea este otravita, imoralitatea promovata ca moralitate, totul este permis. Cati dependenti de Prozac sunt in State, stii sa-mi spui? Cate sinucideri au loc in Apus? Cu mult mai multe decat aici.

    Nu zic ca nu te-ai lovit de probleme, unele destul de deznadajduitoare, fara indoaiala, insa devine clar pentru tot mai multa lume ca bunastarea occidentala este un mit, ca degeaba mostenesti tu intreaga lume, daca-ti pierzi sufletul nu ai castigat nimic.

    Nu se rezuma totul numai la nivel economic, de ce nu vrei sa vezi lucrurile in ansamblu? Crezi ca fratele Nicolae e singurul care a vazut aceste lucruri? Nu, el e unul din cei multi, care s-au intors acasa si care a acceptat sa vorbeasca deschis despre acest subiect.

    Daca tu esti multumit de ce-ai gasit acolo, sa fii sanatos. Pentru altii, Apusul este cancer.

    Comentariu de sceptik | noiembrie 14, 2008

  10. Ok, sunt superficial…incercati voi sa schimbati, daca aveti ce. Apropo, spuneai ca „Cine merge inainte cu ochelari de cal, nu vede ce se petrece in jurul lui, sunt ca niste oameni sedati”. Am impresia ca sunteti lagati la ochi, pur si simplu. Si daca tot nu merge schimbarea, ultimul sa stinga lumina.

    Comentariu de akaty | noiembrie 14, 2008

  11. @ Aspoiu
    Prin cate filtre, pentru a intra intr-o tara „civilizata” ati trecut ?
    Eu am trecut prin 2. O data in Anglia, cam imediat dupa turnuri…
    O negresa se stramba la mine ca nu-i arat cum trebuie talpile si nu stau cu miinile perfect in cruce cand ma PERCHEZITIONEAZA ea…
    A doua oara in vara asta, la intrarea in Polonia (eram in tranzit si ei ma cautau sa nu fac parte din vreun grup terorist). In afara ca m-am descaltat de pantofi si am trecut in ciorapi, avand eu o burta mai mare, m-au cautat indelung sa nu fie cumva altceva decat burta mea.
    Daca dumneata considerio ca semena practici au ceva de- face cu drepturile omului…. nu cu altceva… imi pare rau.
    Pe mine n-ai sa ma prinzi niciodata sa ma duc sa ma amprenteze americanii sau sa ma mai perchizitioneze o data englezii…

    Comentariu de geomarz | noiembrie 14, 2008

  12. @ Akaty
    Ii da cu securistul…
    Pai sa fii matale sigur ca un securis adevarat NU ti-ar spune o aemenea poveste…
    Ei au consemn sa aduleze lumea cu pricina…

    Comentariu de geomarz | noiembrie 14, 2008

  13. @geomarz Eu traiesc in Canada, dar in ultimul an am stat aproape doua luni acasa, in rest sunt in State cu serviciul, si imagineaza-ti ca la fecare doua saptamani trebuie sa zbor acasa. Dupa 3-4 zile back in State. Ce spune el despre controlul in aeroport sunt niste bazaconii.

    Comentariu de akaty | noiembrie 14, 2008

  14. Lasa…ca pana una alta suntem amprentati la noi in tara ….

    Comentariu de M.M | noiembrie 14, 2008

  15. + + +
    Felicitari!
    Extraordinar interviu!
    Sa va dea Dumnezeu bucurie si sanatate!
    Cu astfel de oameni cu viziune, treji, fara frica prinzi speranta intr-o inviere nesperata, impreuna, a neamului românesc.

    „orice sfat vor sfatui risipi-l-va Domnul, caci cu noi este Dumnezeu”
    + + +

    Comentariu de Mircea Cristian Puşcaşu | noiembrie 14, 2008

  16. E bine de vazut cum a murit un om la aeroportul din Vancouver, impuscat cu un „taser gun” precum s-a spus in interviu. E clar ca 5 politisti mari si zdraveni il puteau retine, fara sa-l impuste, dar cum viata omului nu mai are mare valoare acolo, hei, de ce nu?

    Asta-i numai un caz, captat pe video, despre multe altele doar se-aude, sau nici macar..

    Despre mame si copile dezbracate la pielea goala se auzea tot timpul. Lumea s-a scandalizat si ca raspuns guvernul federal a introdus acele scanere cu raze X, prin care se vede trupul perfect, in cele mai mici detalii.
    Acum te expui cancerului, doar pentru ca zbori!
    Oamenii sunt tratati ca niste vite in America, cineva onest cu sine insusi si in deplinatatea facultatilor mintale, nu poate sa nu observe si admita asta.

    Imaginile de mai jos, au fost special alterate pentru a nu reda detaliul extraordinar in care apare corpul omenesc – ele sunt apoi asociate numelui Dv. si storate in bazele de date ale guvernului federal american:

    http://www.modestofamous.com/node/1469

    Comentariu de Mina | noiembrie 15, 2008

  17. @geomarz – Cele mai naspa chestii le-am patit in Targu Mures (unde vamesii mi-ai deschis valizele in aeroport) si Budapesta (unde a trebuit sa trec prin „poarta” in ciorapi datorita unor chestii metalice din pantofi, dealtfel nu am singurul, era foarte curat si nu m-a deranjat in mod deosebit). In rest, Germania, Austria, America de Nord, in afara de intrebarea daca am ceva de declarat, nu m-a deranjat nimeni cu nimic.
    Legat de America sau UK, daca nu ti-a placut nu te mai duci si gata. Nu te obliga nimeni mergi acolo. As fi curios ce impresii au americanii sau englezii cand vin prima data in RO. Si cred ca faza aia cu negresa care te-a perchezitionat pe tine, barbat, e o minciuna… o fantezie.
    Cat despre intamplarea nefericita din Vancouver, daca as fi fost in locul politistilor probabil ca as fi procedat la fel, avand in vedere ca dupa 11/9 orice aeroport e un „hot spot” pentru securitate. Ca era doar un nefericit emigrant pe care l-au lasat nervii, nu aveau de unde sa stie. Tot ce au vazut atunci era un om cu atitudine agresiva, care facea ca toate ales, arunca cu scaune si striga chestii de neinteles. Intr-o zona cu istoric in priviinta deturnarilor aeriene, cu armele de foc relativ la liber si usor de procurat, plus fobia legata de teroristi, asemenea comportament creaza in mod automat astfel de reactii. Mergeti in orice aeroport aglomerat si strigati „Bomba”. Chiar daca fara indoiala aveti dreptul sa strigati, o sa fiti pusi la pamant rapid, fara fineturi. Asadar, comportati-va normal in zonele fierbinti.
    In Canada mor oameni impuscati sau electrocutati (printre ei si politisti la datorie), insa raportat la populatie, sint mult mai putini ca in RO. Si inca o diferenta: in RO mor de cutit, sapa, topor, calcati de masini de lux conduse de neamurile demnitarilor sau militieni beti, sau prin spitale care nu pot oferi ingrijire adecvata sau din cauza ca nu au dat spaga…
    Dar nu-i nici un bai, voi dati-i inainte cu Dumnezeu, ortodoxia, patriotismul si evreii…

    Comentariu de aspoiu | noiembrie 15, 2008

  18. De ce nu se spune nimic despre „minoritatile” sexuale in sutana?

    Comentariu de radu | noiembrie 15, 2008

  19. Asta ca tot se ridica in slavi biserica.Si despre securimea instalata la varful bor?Cu asta vrei tu sa schimbi Romania?Daca acolo lucreaza Dumnezeu, ce e cu rebuturile astea?A,uitasem,avem si noi expresiile noastre duhovnicesti:”nu face ce face popa,fa ce zice popa!”.si cine vorbeste de rasism!Unul care pune alaturi evreii,la general cu masonii!Parca evreii sunt toti bancheri pe Wallstreet .Si mai am o veste (buna) Mantuitorul – de care vorbeai – s-a nascut sub titulatura asta, de evreu!Si tot El spunea ca mantuirea de-acolo vine!Imi pare rau pentru tine,prietene : ai plecat dintr-o mizerie si ai dat intr-alta!De acord cu partea americana a povestii 100%,solutia romaneasca,noul ierusalim,bor si alte povesti nemuritoare si nebiblice sunt puerile si nocive!

    Comentariu de radu | noiembrie 15, 2008

  20. […] 16 noiembrie 2008 by admin Un Blogger SCEPTIK […]

    Pingback de Interviu cu un american întors acasă « BISERICA „SECRETĂ“ | noiembrie 16, 2008

  21. @Aspoiu
    Dumneata spui…
    „faza aia cu negresa care te-a perchezitionat pe tine, barbat, e o minciuna… o fantezie”

    Domnule, iti multumesc pentru incerdere…
    Dar te asigur, ca NU este fantezie…
    In interpretarea dumitale s-a stracurat o eroare… Este destul de usor de identificat, cu un minimum de logica. Aceea ERA o negresa… Restul, se deduce…

    Cat priveste calatoriile in SUA si Anglia, evident, ca nu le voi face, respectiv, mai face, nciodata… Am fost acolo pe banii mei, nu mi-a facut nimeni nici un cadou. Acele cateva sute de euro pe care i-am cheltuit, i-am adunat cu greutate aici…

    Comentariu de geomarz | noiembrie 16, 2008

  22. Radule, pe-aceleasi principii ar trebui desfiintate Justitia, ca majoritatea magistratilor is corupti, continuam cu Spitalele unde toti iau spaga si oricum iesi mai bolnav de-acolo decat cand te-ai dus, continuam cu Politia, CFR-ul si asa mai departe. Ce zici? Hai s-o punem de-o anarhie. Parca nimic nu-i asa de fain ca haosul, nuh?

    Biserica este infailibila. Popii cu $ pe retina, securistii infiltrati, asta e altceva. Vorbesti de „minoritarii” din Biserica? Pune-te in pielea unui staret: vine un poponar la tine si zice ca vrea sa intre in manastire sa se mantuiasca, ca e baiat bun si iti cere sa-i dai o sansa. Tu zici: cum sa nu, pe cel ce vine la mine nu-l voi scoate afara. Si te trezesti peste ceva timp cu o avalansa de telefoane din partea presei si nu stii de ce. Pana te pui la curent cu ultimele stiri. Ideea e ca nu poti sti dinainte cu ce om ai de-a face. Fiecare are sansa lui. Treaba lui daca o iroseste. Mantuitorul a stat la masa cu vamesii si pacatosii si toti il judecau pentru asta.

    Nu zice nimeni ca nu sunt uscaturi in Biserica si inca multe. De aceea Memorii, de aceea Campanii, de aceea articole si bloguri de atitudine. Speram sa se schimbe toate acestea. Si se vor schimba odata si-odata. Aceste gunoaie din societatea romaneasca s-au strans de sute de ani, de cand cu domnnitorii fanarioti, mai ales. Asa ca nu se curata peste noapte. Dar eu iti propun altceva: inainte sa judeci clerul, inainte sa arati cu degetul, iesi in fata tu, creste-ti copii in frica de Dumnezeu, de ce nu, fa unul chiar si preot, dar preot bun, demonstreaza ca se poate si apoi mai stam de vorba. Crestinii practicanti care merg la Biserica, vibreaza si suspina la problemele acesteia si simt ca trebuie sa se implice, pentru ca fac parte din Biserica, iar soarta Bisericii este si soarta lor, drept pentru care nu pot ramane indiferenti. Altii, care nu sunt fii ai Bisericii, comenteaza de pe margine si gasesc solutii pe care altii, dupa mintea lor, nu le vad. Asadar, implica-te si tu in viata Bisericii si hai sa schimbam ceva. Implica-te si tu in societate, in jurul tau si din aceste farame vom alcatui, poate, un intreg.

    Tainele Bisericii sunt sub acoperamantul Sfantului Duh, de ele nu se poate atinge omul, cat de pacatos ar fi el. Preotii nelalocul lor nu trebuie sa fie un contra argument pentru Biserica. Bine ca vezi doar jumatatea goala a paharului, dar de „varfurile” Bisericii, de sfinti, de cuviosi, de ce nu zici nimic? De ce nu zici nimic de milioanele care-si gasesc izbavirea prin rugaciunile Bisericii? EU insumi am fost martor la vindecari miraculoase in urma Sfantului Maslu. Cine nu a fost acolo nu crede, ca depaseste sfera umanului, dar cine a fost direct implicat stie ce si cum.

    Nu poate fi vorba de nici un rasism in interviul de mai sus. Aveti grija ce afirmatii faceti. Sunt lucruri de care domnul Nicolae s-a lovit si care sunt relatate si in rpesa. Am inteles ca vicepresedintele Americii este evreu si ca toata campania lui Obama a fost finantata de evrei. Detalii pe blogul Bataiosului. Este o realitate, fara a fi vorba de rasisim sau antisemitism.

    Mizerie e si in America, mizerie e si in Romania, numai ca la noi, rahatul e mai natural si nu putte asa de tare precum cel artificial a l americanilor. Si plus de asta, ce e mai important, aici ai Biserica, ai o scapare, ai acces la Har, dincolo esti ca pestele pe uscat. In timp se va vedea ca toate relele vin din America si se va destrama sandramaua. Enjoy it while u still can!!

    Comentariu de sceptik | noiembrie 16, 2008

  23. Vorbiti de demagogie si oameni de nimic infiltrati in posturi de conducere, dar la americani ce e fratilor? Vaccinul contra poliomelitei facut de CIA, guverne rasturnate si baze militare in sute de tari, acestea oare sunt democratice? Fluoridizarea apei, acele chemtrails aruncate deasupra populatiei, actele de teorism regizate. Cum sa omori tu mii de oameni (WTC) ca sa obtii acordul populatiei pentru a macelari alte zeci de mii in Afganistan si Iraq. Astea e abureala ce spuneti voi ca in America merge treaba bine. Acolo nu e coruptie? Dar traficul de dorguri al lui Clinton si spalarea de bani cu ajutorul acelei institutii publice infiintate de el cum se cheama? Sau afacerile lui Bush cu arabii, pentru ca apoi sa spuna ca arabii sunt teroristi. Marile falimente de banci si companii americane, asta nu e spalare de bani? Falsificarea voturilor in dauna lui Gore, in Florida, precum si multe altele, astea sunt lucruri roze la voi?

    Hai sa fim seriosi. Era un banc, l-am mai zis dar il repet ca ma lasa contextul: cica ce inseamna USA? Si raspunsul: Uniunea Sovietica Ailalta. :))

    Istoria e circulara fratilor, numai noi nu stim sa invatam nimic din ea!

    Comentariu de sceptik | noiembrie 16, 2008

  24. Pai hai sa le luam pe rand…
    1)Justitia,spitalele,politia,cfr-u,samd,de cine sunt infiintate?De cine se pretinde a fi infiintata biserica ortodoxa?O institutie infiintata de om poarta ,fara exceptie,”semnatura” acestuia:fatarnicie,rautate,invidie,coruptie,minciuna,etc.,adica tot ce apartine de natura cazuta,veche a sa.Cum stau lucrurile cu Dumnezeu?Poate vreodata Cel ce este desavarsit,Cel Atotputernic,Cel Atotstiutor,SINGURUL (!!!) care este Infailibil,sa dea gres?Poate iesi din mana Lui un „sistem” care genereaza coruptie,depravare,perversiune?Care are ca singur scop imbogatirea celor ce „administreaza” Harul Sau?Nu,cine citeste Biblia stie ca Dumnezeu n-a dat si nu da niciodata gres.Altfel cum ar mai putea sa vorbeasca Pavel de „o fecioara fara pata si fara zbarcitura”,”sfinti si fara prihana”,”desavarsiti in Hristos Isus”?
    2)Cine a hotarat ca biserica e infailibila?Biserica?La un moment dat biserica ortodoxa a „hotarat” ca,catolicii o sa arda toti in iad si invers – catolicii au „hotarat” ca ortodocsii or sa pateasaca asta.Eu care „hotare” sa o cred acum, cand vad ca-si dau mana si-si fac bezele?Biserica a „hotarat” ca Stefan cel mare (si sfant????) merita sa fie ridicat la rang de inchinare.Inutil sa spun ca au fost voci, inclusiv din interiorul bisericii, care au amintit curviile si destrabalarile „sfantului”.Ar putea fi amintite multe hotarari ale „infailibilei” biserici care dovedesc insasi failibilitatea ei.Biserica este alcatuita din oameni,iar oamenii nenascuti din nou – indiferent de pretentiile lor – poarta in ei mizeria satanei, pe care o vor aduce,fara exceptie,in institutia fondata de ei.
    La partea cu poponaru : ce te faci cand apar dovezi de netagaduit ca,coruptia a avut sens invers?Acum,eu nu pot sa bag toti preotii in aceeasi galeata,cum a facut donmul Nicolae cu evreii.Sunt sigur ca mai sunt si oameni sinceri care-l cauta pe Dumnezeu si care nu s-au lasat manjiti cu rahatul artificial american, sau natural romanesc (tot rahat este) de care vorbesti.Dar trebuie sa recunosti ca acestia sunt o minoritate si inca una mica de tot.Tocmai asta dovedeste ca acest sistem naste dupa chipul si asemanarea lui.Exact la fel cum se intampla si in politica.Un sistem corupt,atrage oameni corupti si perverteste pe inocenti la coruptie,singura solutie pentru omul cu capul pe umeri, fiind parasirea sistemului.”Am voit sa vindecam Babilonul dar nu s-a putut,de aceea iesiti din mijlocul lui,ca sa nu fiti loviti cu urgiile lui”.Timpul si posibilitatea vindecarii din interior a sistemului a trecut de mult,singura posibilitate ramasa (asta e adevaratul Har!)celor sinceri este parasirea lui.
    3)Eu nu ma cred nici desavarsit si nici infailibil,dar incerc sa fiu ceea ce numesti tu „un crestin bun”,traind pe cat posibil in limitele Bibliei,educandu-mi copii in spiritul Ei,dar nu mai sper sa schimb nimic cu asta.Lumea ,cu toate institutiile ei e condamnata de cand a trecut in miinile stapanitorului ei – satana.Nu doar America este aproape de falimentul ei, ci intreaga lume care a „produs” America.
    4)”Tainele bisericii sunt sub acoperamantul Sfantului Duh” – cine a hotarat asta?Tot biserica?Unde sunt „varfurile” bisericii si ce efect au ele asupra enoriasului de rand?O sfiintenie personala,privata nu ajuta pe altii.Cel Sfant n-a venit sa duca o viata de izolare unde sa-si traiasca sfiintenia departe de pacatosi,ci a venit in mijlocul lor ca sa le poata aduce mantuirea.Nu doar s-a rugat pentru ei intr-un loc retras,ci le-a adus Cuvantul care-i putea elibera de firea cazuta si sa le dea o natura noua, care nu mai este supusa coruptiei,degradarii.A trait PRINTRE noi plin de har si de adevar,aducand astfel un exemplu personal care poate fi urmat.N-a scris carti cu multa teorie si filozofie,care sa „fie de ajutor” pacatosilor ci a dus o viata de renuntare in MIJLOCUL lor, de sacrificiu,pana la sacrificiul suprem pe cruce,PENTRU ei.Nu I-a trebuit pentru lucrarea lui nici cladiri cu trei turle,nici o armata de functionari publici ghiftuiti si lacomi,I-a fost de ajuns o mana de oameni nescoliti,de nimic,banali,cateodata ezitanti,cateodata prea entuziasti,dar sinceri,smeriti,credinciosi si supusi LUI – nu unei ierarhi autonumita, de securisti criminali,care se vrea pastorimea lui Dumnezeu.
    5)Intotdeauna m-a uimit ca tocmai cei ce se revendica a fi parte din poporul lui Dumnezeu, sunt foarte porniti impotriva evreilor.Sunt roman 100%,dar am inteles un lucru din Biblie:cine binecuvanteaza pe Israel,va fi binecuvantat!Culmea e ca antisemitismul are adanci radacini in asa zisii „parinti ai bisericii” care si-au facut un tel in viata din a demonstra ca evreii sunt „ucigasii lui Dumnezeu”, prin urmare lepadati de Acesta,prin urmare fara nici un drept in lume,prin urmare tocmai buni de a fi omorati,prigoniti,defaimati,blestemati.Intreaga lor „opera” este o instigare la ura religioasa si o deformare a realitatii biblice.
    Eu stiu ca finantele lumii prin care vine tot raul in lume, sunt in general in miinile evreilor,dar sa tratezi un intreg popor – si nu orice popor din perspectiva Dumnezeasca – ca pe niste ticalosi complotisti,satanisti, din cauza catorva nemernici,e ca atunci cand se spune despre romani ca sunt un neam de tigani,care mananca lebede,fura,omoara si asculta manele!
    6)O alta nedumerire de-a mea este,de ce cred romanii in ortodoxia lor,ca sunt buricul pamantului.De ce este Adevarul doar in biserica ortodoxa?De ce americanii sunt fara scapare fiindca ei n-au ortodoxie?Pedofili la ei,pedofili la noi,poponari la ei,poponari la noi,lacomie la ei,lacomie la noi,minciuna religioasa la ei,minciuna religioasa la noi,si asa mai departe.Oare toate nenorocirile s-au oprit la usa bisericii ortodoxe romane?Oare a ramas o insula de neprihanire in mizeria generala tocmai aici?Miros usor,din nou, bazaconiile cu noul ierusalim, cu mutarea templului lui Dumnezeu in Romania!De unde apar nastrusniciile astea?
    Daca nu ne intoarcem cu totii la Biblie,la Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa avem un punct de reper,atunci oricine poate sa pretinda,sa presupuna si sa invete orice.

    Comentariu de radu | noiembrie 16, 2008

  25. Baliverne. Ce zici de asta?

    http://www.revistalumeacredintei.ro/sct_3/st_245/confesiunea_unui_fost_mason_lojile_au_legiferat_avortul_in_franta.htm

    Noul Israel nu Noul Ierusalim. Vezi, ti-am zis ca citesti pe diagonala.

    Comentariu de sceptik | noiembrie 16, 2008

  26. Excelent articol , degradarea umana care incepe sa si faca aparitia din ce in ce mai tare si la noi e dictata de ban , de societatea de consum . In loc sa se prezinte exemple de oameni stoici , cu o conduita morala , se imprima societatii o degradare continua . Daca o invatatura morala si stoica ne invata ca nu avem nevoie decat de un strict necesar , societatea de consum ne educa sa ne imbuibam cu mai mult decat avem nevoie , sa ne inconjuram de obiecte şi lucruri de care ne putem lipsi . Pentru cei ce cred ca la noi e haos total , sa arunce o privire in trecutul sau prezentul occidentului . Tot raul de la noi e acolo inzecit , noi inca mai pastram in noi o oarecare inocenta . Depinde de noi daca vrem sa renuntam la ea .

    Comentariu de Dracones | noiembrie 30, 2008

  27. […] Autor:  Fratele Nicolae […]

    Pingback de MANIFEST. PENTRU ROMANIA! « un blogger SCEPTIK | decembrie 14, 2008

  28. Dupa ce am citit articolul cu atentie …si cam toate comentariile, pot spune ca si eu sunt cam …SCEPTICA CU PRIVIRE LA URMATOARELE ASPECTE :articolul Dvs. este destul de bine documentat….si as dori sa stiu de ce ati plecat din Romania, ce ati facut in SUA anii acestia si …mai ales DE CE V-ATI INTORS….dar asi prefera sa nu ma aburiti cu dorul de tara si popor…si chestii din astea ..ca nu mai tin….Eu nu am vazut acolo pensionari care au muncit 35 de ani muritori de foame( titrati ) …nu am vazut lipsa de respect si impolitete care este peste tot aici, mizeria din Romania( ma refer la partea de jos a tarii )…Preturile erau la aproape jumatate fata de Romania ( in vara 2008..) ca sa nu mai vorbesc si de Canada. Dar in prezent, din ce traiti, aveti serviciu ??? Ma intreb daca nu cumva faceti parte din ” servicii „…???? Multa lume va pune botul si nu stiu pina la urma ce doriti…Sa mai scoate-ti oamenii in strada ca la Revolutie ca sa vina, unii si altii sa-i impuste ????Oare ? Nici nu mai stiu..dar probabil in toate timpurile se va gasi ” carne de tun ” oameni nevinovati, tineri care vor intradevar o schimbare, care intradevar VOR CEVA BUN…si vor avea parte de …alte Guverne Nastase, BOC…si toti ticalosii la OASE ….Cred ca in ritmul asta vom ajunge din nou la ORINDUIREA FEUDALA..
    Doamne ajuta sa ma insel si sa fiti un OM de buna credinta in Dumnezeu

    Comentariu de SR | decembrie 18, 2008

  29. Asa este, d/le SR, e mizerie si muritori de foame la noi, aveti perfecta dreptate,oricine vede realitatea asta.
    V-ati intrebat insa CUM s-a ajuns aici?
    V-ati intrebat CINE a adus tara aici?
    V-ati intrebat UNDE sunt cei ce-au putut face ceva pt ea?
    La toate exista explicatii la care nici nu v-ati gandit. Strainii de neam si credinta au adus toata mizeria asta, sugand toate bogatiile, distrugand toata economia,agricultura, industria, cultura, stiinta si chiar pe Dumnezeu din sufletul romanilor. ca au fost destule cozi de topor, tradatori dintre noi,e altceva. Dar aici s-a dorit sa se ajunga de catre planurile masonice. Mai cititi o data articolul si vedeti atacurile asupra tarii noastre.
    Si totusi, e mai bine sa te intorci in tara ta macar in al 11-lea ceas si sa luminezi mintile oamenilor cel putin, atragand atentia sa nu se lase inselati de Vaccinuri, de chimicale si alte rele. Credeti ca e rau acest lucru,sa atragi atentia cand tu insuti ai trait dincolo si ai vazut cu ochii tai?
    Autorul spune din experienta,nu din povesti.
    Ar trebui macar din BUN-SIMT (daca-l aveti) sa-i respectati convingerile TRAITE pe pielea lui, si nu sa spuneti ca face parte din „servicii…” ca nu va convine dvs. Respectati pe cei ce-au fost acolo, se intorc si dau semnale de alarma pana se mai poate! sa ne para bine ca mai sunt asa oameni ca dansul.
    N-aveti decat sa plecati din tara asta daca nu va convine, si sa-i lasati pe cei ce vor sa faca treaba. Ok?

    Comentariu de Fabian | decembrie 19, 2008

  30. Cum zice Dan Puric citandu-l pe m. Atanasie, „mars de aici”, tuturor celor care nu-si (mai) iubesc tara…

    http://www.agnos.ro/blog/2008/12/15/parintele-atanasie-lumina-de-om-si-de-neam-romanesc/

    Si bine ca dl SR compara Canada cu Romania d.p.d.v. economic…pai Canada e o tara cu multe resurse naturale, cu bani gramada, cu ajutor nonstop de la americani, cand au probleme. De-asta au preturi mici la mancare, si au ce au. Pe canadieni nu i-au calcat turcii, ungurii, rusii, n-au avut comunism si tot ce mai are Romania acum pe capul ei…

    Comentariu de Anca | decembrie 19, 2008

  31. […] Nicolae […]

    Pingback de PRAPASTIA GLOBALIZARII « un blogger SCEPTIK | decembrie 27, 2008

  32. […] Articol scrise de Domnul Nicolae […]

    Pingback de ASCULTARE, CUI? « un blogger SCEPTIK | ianuarie 31, 2009

  33. @ SR
    In ce tara traiti, stimata persoana? Ce preturi sunt in SUA la jumate fata de Romania? Ce politete, stimabile (stimabila)? Cand te intreaba TOTI (absolut, chiar si ai tai romani) „WHERE ARE YOU FROM?”? Suna cunoscut? SI cand le spui Romania (daca nu zic ei intre timp Rusia sau ceva) se uita la tine ca si cum au vazut un UFO (daca stii ce e asta).
    Ma intorc la preturi: in Sua 5 pounds de cartofi (re-calculat ~= cu 2,5 kg.) sunt 4 dolari. DACA ai Bonus Card (tradus cod de bare) ii iei cu 3,50$. Si sa nu uitam Painea Noastra cea de toate zilele (vorba rugaciunii) care e 4$ bucata. Aia calitativa, nu gunoaiele lor de peanutt-butter sandwich. Asta acnd benzina era vre 4 $ galonul. Acum benzina e la jumate si preturile tot acolo sunt. Asta 1 an jumatate mai tarziu. (nu-ti da de gandit?) Pai daca v-ar pune astia (americanii astia pe care tot ii pupati unde nu-i bate soarele ca, deh, v-au dat CREDIT, aveti CREDIT HISTORY si aveti de toate, adica traiti in LEASING) sa traiti cu un cartof copt si ars ca Pr. Cleopa in pustie, ce-ati face? Ati face orice, ca sa nu va ia masinile si rata la castelul dobandit.
    Fratilor, e un motiv pentru care ne intoarcem ACASA. Si Pr.Calciu a facut la fel. (e drept ca a intampinat piedici de la Mitropolitul timpului pt ca se opusese ecumenismului, dar Dumnezeu a facut minuni si a re-venit acasa).
    Iar argumentul cu batranii fericiti.. aia e o iluzie diavoleasca. Daca ar fi fericiti n-ar mai sta prin usile Wal-Mart-ului, KMart-ului, Target-ului cu acel zambet trist sa te intampine (cum bine exprima situatia Fratele Nicolae). Ei nu au bani sa-si plateasca medicamentele, de asta sunt acolo. Si in America nu au grija copiii de tine ca in Romania. Pentru ca nu-s crescuti crestineste acei copiii, si deci nu stiu de porunca data noua „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie bine si multi ani sa traiesti pe pamant.”
    Si, cu parere de rau imi exprim faptul ca SUNTETI TIPIC romanesc. Adica „ce faci?, din ce traiest?, ce servici ai?, cum te descurci?”. Pai cum? Doar -doar ti-o spune omu’ ceva ca sa-l sapi tu, „sa moara si capra vecinului”.
    In incheiere, vreau doar sa adaug ca pentru cei ca Arhim.Iustin Parvu, Cleopa, Pr. Gheorghe Calciu, Pr.Arsenie Papacioc, IPS Bartolomeu Anania nici PITESTIUL sau AIUDUL nu le-a schimbat credinta. Dar pt unii ca SR si Aspoiu un pasaport cu numele altei tari pe el si gata, s-au vandut. Si nu sunt singurii. Cunosc si pe aici vreo cativa romani care acum „is americani” si nu iti vand tie masina lor pe motiv ca esti roman. Fratilor, lasati 50Cent si alte dracovenii ce ascultati si mai puneti mana pe Imnul nostru. „Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
    Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!
    Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată
    Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri!

    Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
    Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
    Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
    Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!”
    Suna familiar sau nu poti sa-l asculti la Sattelite Radio?

    Comentariu de From America | februarie 5, 2009

  34. Ce sa spun,eu traiesc in Italia! Cred ca unora le este de ajuns!?!Cu mare durere in suflet,observ cum,parte din noi,romanii,au asa o mare „bucurie” sa-si „desfiinteze”patria,acea patrie,buna-rea,mie imi lipseste tot atat de mult,pe cat imi lipseste si mama (mama mea) care nu mai este…Adevarat,sunt neajunsuri in Romania,dar,azi sunt peste tot in lume…Acasa te poti opri pe strada,de vorba,cu o persoana necunoscuta sa schimbi pareri…nimeni nu te priveste ca pe un strain,acasa esti ACASA!Acasa este TARA ta,acasa este LIMBA ta,mai exista PRIETENI,frati,acasa mai gasesti IUBIRE!Numai cine mananca painea strainului,intelege ce inseamna aceasta…Cei care isi defaimeaza PATRIA,asa cum fac unii…comentatori…Dumnezeu cu mila…BINECUVINTEAZA,MILUIESTE,MANTUIESTE,LUMINEAZA,OCROTESTE DOAMNE IISUSE HRISTOASE ROMANIA si POPORUL TAU cel mult obidit!

    Comentariu de babi | martie 5, 2009

  35. […] Semneaza: Domnul Nicolae […]

    Pingback de CE-ATI FACE DACA…? « un blogger SCEPTIK | martie 17, 2009

  36. Traiesc in SUA de 8 ani. Pot zice ca 80% din ce zice NP is minciuni si exagerari grosolane.
    Ii un papagal mincinos!

    Comentariu de skeptic | aprilie 5, 2009

  37. Inseamna ca „traiesti” degeaba. Esti din aceia care au ochi dar nu vad….

    Comentariu de sceptik | aprilie 5, 2009

  38. Vad ca n-ai uitat limba romana, dar se pare ca ai uitat bunele manierie. Sau nu le-ai mai carat pana in State? Oricum pe pielea ta o faci. Vei avea parte de ce-ti doresti. parca tot o vorba englezeasca spune: Ai grija la ce-ti doresti.

    Sa fii sanatoasa.

    Nu m-am gandit vreodata ca unora, ganditul le poate dauna… Sper sa fii o exceptie.

    Comentariu de sceptik | aprilie 5, 2009

  39. Mai inteligentule! De unde stii tu cum si de ce traiesc eu?
    Daca nu iti ceri scuze pe blog de ce ai zis am sa iti umplu blogu asta cu sute de pagini de prostii. Si nu mai fi tu asa destept si asuma lucruri.

    Comentariu de skeptic | aprilie 5, 2009

  40. Eu cred ca ti s-a urcat democratia la cap. Nu stiu cum traiesti tu si crede-ma ca nici n-as vrea sa stiu. Tu trebuie sa iti ceri scuze pentru expresia „papagal mincinos” cu care l-ai caracterizat pe dl. Nicolae si apoi pentru ceea ce ai scris in mesajul sters de mine. Cred c-au sa va interzica astia internetul in State pana apuci tu sa ma spamezi. Oricum esti cam isteric/a ar trebui sa te tratezi. Probabil viata din America nu-ti prieste…

    Hai, vezi-ti de treaba ta, ca te pun la Psaltire daca ma mai superi cu comentarii de doi lei.

    Comentariu de sceptik | aprilie 6, 2009

  41. Eu cred ca comentariile tale is de „doi lei”.

    Comentariu de Anca | aprilie 6, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.