un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PAPA A AVUT DREPTATE. PREZERVATIVELE NU IMPIEDICA SIDA

Recent, Papa Benedict a facut o declaratie ce a pus pe jar intreaga lume: prezervativele nu impiedica raspandirea SIDA. I-au sarit in cap catolici, libercugetatori, atei. Dar ce a vrut papa sa spuna nimeni nu s-a intrebat. S-au grabit toti sa reactioneze si n-au facut bine. Bine pentru ei, vreau sa zic, deoarece ar fi bine sa stie ca PAPA ARE DREPTATE. Studii indelungate au confirmat faptul ca prezervativele nu sunt sigure si ca eficienta lor tine de noroc, ca la ruleta ruseasca. Acest fapt este intarit si de stirile recente conform careia lumea se confrunta cu o epidemie (da, si eu m-am mirat cand am auzit) SIDA. Singura solutie eficienta e confirmarea analizelor medicala.

Asadar, papa a dat de inteles urmatoarele: 1 – daca cei doi ar fi casatoriti, automat ar avea si analize medicale si automat virusul nu s-ar putea raspandi. Deci, papa condamna relatiile sexuale in afara casatoriei. 2 – prezervativele nu sunt eficiente 100% si este un risc prea mare sa risti, lucru confirmat si doctori, ma rog, cu exceptia celor care incurajeaza mereu sexul, cum se intampla si pe csid.ro.

Prezervativele pot retine spermatozoizii dar nu si microbii care cauzeaza bolile cu transmitere sexuala. Pe un punct (.) pot incape 2 milioane de aceste bacterii, comparatia fiind similara cu o minge de ping-pong care trece printr-un cos de basket. In 1993, Universitatea din Texas a analizat rezultatele a 11 studii pe aceasta tema si a ajuns la concluzia ca prezervativele au esuat in proportie de 31 %. Conform Dr. C. M. Roland (editor of Rubber Chemistry and Technology), virusul HIV este de 50 de ori mai mic decat porii latexului! Se pare ca procentul anual de esec al prezervativelor ajunge pana la 36%. Asta inseamna un raport de 1:3.

Astazi, mai mult de 56 de milioane de americani sunt infectati cu SIDA, adica un raport de 1:5.

12 milioane se imbolnavesc anual de aceasta boala (datele sunt vechi de mai mult de 10 ani!) iar 22 000 din cei 33 000 care se imbolnavesc zilnic au varsta intre 15 si 24 de ani.

25% dintre studenti vor fi infectati cu acest virus, inainte de absolvire.

In 2007, 110 000 persoane au fost infectate cu HIV in Europa Centrala si de Est, 58 000 dintre acestia murind. Numarul bolnavilor a crescut de 3 ori, raportat la 2001. Tarile in care se face educatie sexuala, o duc mai rau: in America se vorbeste despre o epidemie SIDA, persoanele infectate fiind mai mari decat cele din tarile lumii a III-a. Aproape 3% din populatia adulta a capitalei americane este seropozitiva. Prin comparatie, doar 0,5 % dintre americani sufera de cancer!

Interesant apropoe de ce spuneam AICI: ca 7% dintre persoanele de culoare sufera de aceasta boala, comparativ cu 0,2 sau 0,7% dintre persoanele albe sau hispanice.

Surse: Antena3 , ProLife , FrontNews

martie 22, 2009 - Posted by | ATITUDINI, SANATATE, STIRI | , , , , , , ,

5 comentarii

 1. De ce nu curge apa dintr-un prezervativ? E molecula de apa mai mare cat virusul?

  Comentariu de lunaticul | martie 23, 2009

 2. Papa cred ca a vrut sa spuna altceva. Ca SIDA nu a fost propagata initial prin contact sexual, ci prin mijloacele prin care au fost infectati si copiii romanai. Medicamente pe baza de plasma, transfuzii si poate si alte moduri de infectare, pe care noi nu le cunoastem. Cert e ca a fost transmisa de laboratoare spre oameni. Initial s-a dorit un virus devastator, dar nu a fost pe deplin reusit. Se lucreaza la alti virusi, fiti pe pace.Populatia trebuie sa se imputineze masiv.

  Comentariu de Ion de la Chiuiesti | martie 23, 2009

 3. Cu siguranta si asta e adevarat.

  Comentariu de sceptik | martie 23, 2009

 4. @lunaticul: apa nu trece prin prezervativ din cauza tensiunii superficiale a acesteia, n-are de a face cu dimensiunea moleculei.

  Comentariu de florin | martie 25, 2009

 5. @florin: Bingo! Uite aici ce au experiment unii cu prezervativele si ce au inteles altii (papa&co):
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/panorama/3845011.stm

  Comentariu de lunaticul | martie 26, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: