un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PASAPOARTELE BIOMETRICE AU TRECUT DE CAMERA

Deputaţii din comisia pentru apărare au avizat favorabil, marţi, ordonanţa privind introducerea paşapoartelor biometrice, deputatul PSD Georgian Pop fiind împotrivă, pe motiv că datele personale de pe cipul pe care îl conţin pot fi modificate de hackeri.

„Dacă un hacker cu un laptop trece pe lângă dvs. şi capteazã frecvenţa din cipul paşaportului pe care îl deţineţi, poate să vă trasforme, în câteva ore, dintr-o persoană fără cazier, într-un traficant de droguri sau de arme, de exemplu”, le-a explicat Pop ziariştilor.

Pop a arătat că afirmaţiile lui se bazează pe studiile fãcute de cercetãtori de la Universitatea din Olanda.

El a spus că a cerut explicaţii pe această temã din partea iniţiatorilor ordonanţei, Secretariatul general al Guvernului şi Ministerului de Interne, dar că nu a primit lămuriri.

Preşedintele comisiei de apărare, Costică Canacheu, a precizat că măsura paşapoartelor biometrice va duce la protejarea cetăţenilor şi că România este penultimul stat care aplică, astfel, directiva UE.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe asupra acestei ordonanţe. Forul decizional este Senatul.

Începând cu 31 decembrie 2008, România, că stat membru UE, poate emite paşapoarte electronice în conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al Consiliului Europei, privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre.

STIRE MEDIAFAX

februarie 10, 2009 - Posted by | ATITUDINI, IT, MASONERIE, NEW-AGE, OCULTISM, ORTODOXIE, POLITICA, SANATATE, STIRI | , ,

14 comentarii

 1. sceptik tu nu stiu ce o sa faci da’eu o sa le refuz inclusiv bul.biometrice si ce o sa-mi faca?o sa intru la puscarie?atunci patimesc intru credinta(sunt in avantaj),ma omoara?(devin martir intru credinta,sunt in avantaj),ma izoleaza social(si primi crestini traiau izolati)iar sunt in avantaj.asa ca orice o sa faca apostatii astia tot eu castig(sper viata vesnica).dar ca noi sunt foarte putini”ultraortodocsi”cum am inteles ca suntem categorisiti.

  Comentariu de kosk | februarie 10, 2009

 2. habar nam ce o sa faci tu da’io o sa le refuz si sa vad ce o sa-mi faca,ma baga la parnaie?(atunci patimesc pt.credinta)ma lichideaza?(devin martir),ma izoleaza de soc.(si primi crestini erau izolati si atacati)asa ca orice ar face apostatii astia tot eu is in avantaj.da ca mine(ca noi)sunt putini.nici nu vreau sa ma gandesc ce propaganda o sa fie impotriva noastra.da'”cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit”.

  Comentariu de kosk | februarie 10, 2009

 3. nu te-omoara nimeni 🙂 Va fi vorba de-o izolare dar Dumnezeu va avea grija de noi.

  Si sa nu ne grabim. De la cipurile pe buletin pana la implanturi se vor petrece alte evenimente care vor oferi o alta situatie in care sa ne pronuntam. Ma refer mai ales la ww3. Sa vedem daca om supravietui acestui razboi si apoi sa ne punem problema ce vom face :)..

  cu bine

  Comentariu de sceptik | februarie 11, 2009

 4. imi cer scuze pt. Repetitia comment-ului.

  Comentariu de kosk | februarie 11, 2009

 5. Dincolo de riscurile de securitate personala, care par sa creasca in conditiile folosirii de documente electronice (asta e concluzia la care am ajuns dupa o revizuire cat de posibil obiectiva a informatiilor pe care le-am avut la dispozitie) si care ridica suspiciuni serioase asupra motivului real al implementarii
  acestei solutii, cateva alte lucruri ma deranjeaza in mod absolut.

  Cum e posibil ca o asemenea masura sa fie hotarata fara consultarea directa a celor implicati, esentiala cand e vorba de masuri cu potential atat de discutabil?

  Cum e posibil sa-ti fortezi o mare parte din cetateni sa intre intr-un conflict irezolvabil intre calitatea lor de cetateni si cea de crestini sau oameni inteligenti, in cazul asta, si asta chiar pe cheltuiala lor?

  Cum e posibil ca media sa reflecte atat de superficial si de tendentios unul din cele mai importante evenimente ale perioadei?

  Cum e posibil sa faci o asemenea investitie uriasa (cam un miliard de euro, pentru inceput, din cate am inteles) intr-un moment atat de dificil din punct de vedere financiar pentru Romania, in care nu ar trebui irosit nici un leu pe lucruri care nu reprezinta prioritati absolute – ca de ex: economia reala, educatia, sanatatea, etc.)?

  Si totul pe ascuns, in modul cel mai las cu putinta!

  Cat de incompetent ca manager si cat de neloial si lipsit de respect ca reprezentant al populatiei poti sa fii ca sa procedezi asa?

  De aceea au respectul meu toti cei care au manifestat opozitie publica in problema asta.

  Comentariu de germinus | februarie 11, 2009

 6. Presedintele Comisiei, Costica Canacheu, cu nume de lacheu, rusine sa-i fie! Va intra in istorie ca Iuda.

  Comentariu de Ion de la Chiuiesti | februarie 11, 2009

 7. In legatura cu tema pasapoartelor si a tot ce o sa mai apara cred ca noi crestinii ortodocsi trebuie sa ne impotrivim, cu gandul la Dumnezeu,cu ”panica”cea buna nu cu o panica dupa care se indreapta lumea dupa senzational,fara ca sa aibe gandul la Dumnezeu.

  Comentariu de Mircu Corina | februarie 12, 2009

 8. Ideea de baza consta in faptul ca trebuie ca cineva sa ia fraiele tarii.PROBABIL BISERICA ORTODOXA.
  HAI SA DAM MAINA CU MANA – singura autoritate care s-a miscat dupa 1989 a fost Biserica Noastra NATIONALA.
  Cand am auzit si vazut ca s-au construit peste 1000-1400 de biserici, cata amploare a luat miscarea de ajutorare a saracilor, cresterii orfanilor, a celor abandonati,etc. mi-am dat seama ca asta este calea spre SLOBOZIRE.
  OMUL nou, cel comunist a fost creeat de mult,el conduce tara si acum la nvel economic,politic…etc.Este omul fara 7 ani de acasa,omul ( SI COPILUL )de ban gata..care isi lauda ouale la tribuna parlamentului,atei,care fac intalniri reciproce cu Guvernul Maghiar care NU STIU SA-SI FI CERUT SCUZE PUBLICE POPORULUI ROMAN PENTRU ATROCITATILE CARE AU URMAT DICTATULUI DE LA vIENA.
  Scuze publice au fost rostite de catre autoritatile ruse sau sovietice dupa dezgroparea martirilor Polonezi de la Catyn, de catre autoritatile japoneze in problema folosirii silite catre prostitutie a femeilor din China sau Coreea de Sud etc.pentru armata Japoneza in cel de-al doilea razboi mondial.Cititi in Formula AS ce populatie majoritara de romani traiau cu 70-100 de ani in JOSENI-parca ‘polul frigului’… si acum batranii romani isi iau zilele caci nu mai vor sa traiasca singuri ( cativa romani si familia sefului de post cu 2 copii)intro masa maghiara care ii sufoca si le iau zilele cu „democratia lor”…iar dupa cum citesc aici, pe acest site D-l PRESEDINTE Basescu ISI TRAGE CONSILIER pRO SAU POATE CHIAR GAY…VA DATI SEAMA CE PRESIUNI POLITICE SUNT LA TOATE NIVELURILE???

  Comentariu de Parsu Nicolae | februarie 13, 2009

 9. Si de aici se intelege ca petitia semnata de cetatenii romani impotriva introducerii pasapoartelor biometrice, nu are nici o valoare in ochii parlamentarilor…Nu are nici o valoare viata omului, nu are nici o valoare demnitatea omului, a crestinului in special, in fata celor alesi!
  Sau, poate are una singura: vita de lucru. Doar si vacutele au numar de identificare pe urechiuse…de ce sa nu avem si noi, ca doar asa suntem vazuti, ca niste animale.
  Un singur cuvant imi mai da nadejde: „Iata, Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor!” Domnul va fi cu noi in Sfanta Liturghie.
  Atata nadejde mai avem.

  Comentariu de Maria | februarie 14, 2009

 10. Pasaportul biometric este doar un pas. Daca nu vom lua atitudine, se va ajunge pana la urma la implant. Se creeaza un precedent. Pierderea libertatii se face treptat.

  Cine vrea sa afle mai multe despre pasapoartele biometrice (cu microcip), sa acceseze site-ul:
  http://apologetica.lx.ro

  Sunt acolo si niste filme documentare interesante dintre care va recomand unul in mod deosebit:
  http://apologetica.lx.ro/#3

  Comentariu de Mihai | februarie 14, 2009

 11. Nu sunt de acord cu implementarea fortata a acestor chip-uri, dar vreau sa atrag atentia asupra uni singur lucru: nu cred ca exista „Universitatea din Olanda”.

  Comentariu de Dan | februarie 20, 2009

 12. […] pentru emisiune ! S-au zis foarte multe lucruri curajoase, asa cum ne-au obisnuit cei doi marturisitori, …us in imagini video ceea ce relatau cei doi invitati. E bine sa raspandim aceasta emisiune la toti […]

  Pingback de VIDEO : Danion Vasile si maica Ecaterina - emisiune la B1TV despre microcipuri « † Apologeticum | februarie 22, 2009

 13. „If this measure goes through we are lost.” – asta zice un important ziarist englez, Henry Porter (www.henry-porter.com), in data de 25 febr. 2009 in ziarul http://www.guardian.co.uk/commentisfree/henryporter/2009/feb/25/civil-liberties-surveillance. Sa traduca cine stie engleza foarte bine si sa dea si la altii. „It is time to resist” e titlul articolului – cred ca e clar chiar si pentru cine nu stie engleza la ce se refera. Nu suntem singurii care ne-am trezit cam tarziu ce napasta va veni peste noi daca acceptam aceste acte biometrice. Englezii au aceeasi problema. Cine stie alte limbi sa caute si la alte state, prin ziare, articole, emisiuni, sa le aratam la smecherii din media si parlament de la noi ca nu suntem asa incuiati noi ortodocsii, ca nu ne-am trezit asa brusc si ca avem in cap doar acel numar malefic…Aici este si un film de acelasi autor – hristofor.wordpress.com – facut in 2006!!, in care demonstreaza cum se pot falsifica cipurile, pasapoartele biometrice, etc

  Comentariu de parereamea | februarie 27, 2009

 14. Zeu străin

  Nu vă-nchinaţi la acel zeu,
  la efemera-i mântuire.
  El n-a salvat poporul său.
  Cum te va mântui pe tine?

  Tânjeam să trăim-n fericire,
  el ne-a făcut sângele greu.
  A adus sabia-n omenire.
  E-acesta fiul lui Dumnezeu?

  Să alungăm frica de năluci,
  natura ne e Dumnezeul viu.
  Salvarea noastră este aici
  nu-n cel ce vine din pustiu.

  Priviţi istoria ce-a urmat
  din vrajba cu poporul său,
  dâra de sânge ce-a lăsat
  cel ce-i crezut că-i Dumnezeu.

  În venerarea credincioşilor,
  an după an el se „renaşte”.
  Sângele curge-n măcelul mieilor,
  când e uscat sunt „sfinte” moaşte.

  De ce grupările creştine
  Trăiesc continuă învrăjbire?
  E răul ce le întreţine.
  „Salvarea” le e rătăcire.

  Dar zeul nostru e pe stânci,
  nu-i este foame şi nici sete.
  Nimeni nu-l poate răstigni,
  are picioarele în pietre.

  Ne-aţi luat altarele de foc,
  pe ele biserici înălţând.
  De-atunci nu mai avem noroc,
  sângerăm cu omul sângerând.

  N-avem nimica cu Avram
  şi zeul lui ce sânge cere.
  Căci venerăm izvor şi ram.
  Ele ne-or duce la-nviere.

  Cuţitul lui Avram străin ne este,
  să creadă alţii c-aduce mântuire.
  La noi mioara ne vorbeşte,
  Treimea sfântă? Flori, ape şi iubire.

  Noi credem în sânziana cântând,
  în glasu-i ce ne mângâie-n noapte,
  ascultăm pădurea, un râu susurând.
  „Iubire!” zâna ne spune în şoapte.

  Comentariu de adevar | februarie 28, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: