un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PATRIARHIA VEGHEAZA! DORMITI LINISTITI!

Am intrat de curiozitate pe situl agentiei de presa al Patriarhiei (inca) Ortodox Romane. De obicei stau deoparte de acest site, ca si de Trinitas TV. Nu ca e rau sa aiba Patriarhia site sau post media (radio-tv), dar cand acestea incap pe mana unui om bolnav in stadiu avansat de cultul personalitatii, atunci ele nu prea mai reprezinta nimic duhovnicesc. Din pacate, pentru pacatele noastre, astfel de indivizi au ajunsi la putere si-n Biserica si-n Parlament. Dar sa lasam politichia deoparte, ca n-o scoatem la capt si sa revenim la oile noastre, ca, la urma urmei, mantuirea sufletului e tot ce conteaza. Si ce zice Patriarhia?

În legătură cu opiniile exprimate în dezbateri publice şi pe diferite site-uri referitoare la problema paşapoartelor biometrice, precizăm următoarele:

Biserica Ortodoxă Română nu aprobă iniţiative particulare şi de grup, fără consultarea şi binecuvântarea ierarhului locului, care provoacă mai mult tulburare, decât să clarifice problema.

În vederea formulării unui punct de vedere oficial în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor lămuriri privitoare la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele cuprinse în acestea nu aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane.

Adica noi sa dormim linistiti ca are Patriarhia, recte Sfantul Sinod, grija de mantuirea noastra. Sa mergem pe mana lor. Ca prim pas se va consulta Directia Pasapoartelor, ei vor spune sa nu ne facem griji, Patriarhia va zice: „vedeti, nu trebuie sa va faceti griji”, iar noi vom spune: „sa fie blagoslovit”. Ba nu!

Si sa-mi fie cu iertare, dar domnii comisari invitati la intrunirea AZEC s-au aratat ca fiind pe dinafara, depasiti de subiect. Au venit sa-si spuna poezia si au ramas cam surprinsi cand au auzit ca au fost piratate cateva cipuri, ca au fost sparta securitatea lor, iar datele cuprinse acolo au ajuns pe mana hackerilor. Si ce n-au vrut sa recunoasca domnii comisari si deci ce n-o sa recunoasca nici Directia Pasapoartelor, este ca implnatuirle cu cipuri sau supravegherea tip Big-Brother contravine atat legislatiei romanesti cat si a celei internationale, inclusiv Drepturile Omului. Si atunci, stau si ma intreb, la ce raspuns se asteapta Patriarhia?

Pe de alta parte, Patriarhia de ce nu consulta sau de ce nu ia in considerare si tabara Anti-Cipuri, s-o numim asa? Oare nu este interesata de grija exprimata de sufletele pe care le pastoreste? De ce nu a luat in considerare si grija exprimata de noi? O alta framnatare de-a mea este de ce Patriarhia refuza sa abordeze problema cipurilor din punct de vedere teologic?

Si de ce ne este interzisa orice forma de manifestare si dezbatere? Cand oare au sa inteleaga tovarasii de la Patriarhie ca ei sunt cei care complica lucrurile si ca in ritmul asta au sa provoace o alta Mare Schisma?

ianuarie 28, 2009 - Posted by | ATITUDINI, IT, ORTODOXIE, STIRI | , , , ,

15 comentarii

 1. Foarte putini au curajul unei astfel de opinii. Am incercat sa scriu ceva asemanator ca si comentariu pe bloguri ‘de-ale noastre’ si li s-a parut indraznet si nu au aparut. Nu ma supar daca e cenzurat si de data asta, m-am obisnuit.
  Tot respectul din partea mea pentru curajul autorului si pentru finetea observatiilor. La un moment dat poate ne va fi de ajuns sa ascultam de Sfintii Parinti, si nu vom mai avea nevoie de parerile sinodului si patriarhiei care ne-au dat de atatea ori dovada cat de ortodocsi sunt, vezi ‘cazul Tanacu’ si ‘gestul lui Corneanu’, ‘pozitiile’ vis-a-vis de avort, homosexualitate, televiziune, etc. Inaltii si sfintitii nostri pastori probabil ca au probleme mai mari, vor fi dezbatand daca extraterestrii sunt sau nu fratii nostri si daca trebuie invitati la noua intrunire ecumenista unde se va recunoaste infailibilitatea papei. De la ei, daca cerem cu tot dinadinsul vom obtine doar atat, vor da pe fata o parere care va sminti pe multi. Fereasca Dumnezeu! Doamne ajuta!

  Comentariu de Anca Stati | ianuarie 28, 2009

 2. Cum sa te cenzurez? Tocmai pe tine ? 🙂 Nu e curaj, e realitatea trista… Un articol scris in fuga, la cald… Doamne-ajuta! sau Doamne fereste de mai rau…

  Comentariu de sceptik | ianuarie 29, 2009

 3. Pare-se ca patriarhia ne-a obisnuit cu atitudini pacificatoare (a se citi lase) in situatii ce necesitau curaj. Razboiul nevazut se duce in pierdere iar patriarhia:
  – ne linisteste spunandu-ne ca nu este nicio lupta
  – ne spune ca cetatea nu este atacata
  – ne spune ca nu este necesar sa iesim la lupta
  – ne spune ca atacatorii ne sunt prieteni si ne vor binele.
  Starea de fapt insa este alta. Ori patriarhia s-a imbolnavit de cataracta ori este prea putreda se poata ridica sabia sa-si apere copilasii.

  Probabil ca acesti copilasi se vor maturiza mai devreme decat scontat si vor ridica ei sabia sa-si apere ce le-a mai ramas.

  Comentariu de Aurel | ianuarie 29, 2009

 4. Crezi ca zeci de ani de indoctrinare comunista si spalare pe creier se pot schimba peste noapte? Mi-e teama ca nu… Nici nu stii ce sa mai zici…

  Comentariu de sceptik | ianuarie 29, 2009

 5. in 45 de tari sa-u introdus aceste blestemate”acte”cu cipuri si”turmele”sunt foarte incantate am vazut la stiri ca si la noi ii înghesuială la primirea numarului fiarei,da’nu-i nimic ca larga-i poarta spre iad.cat despre bor sa dat de partea stapanilor lumii acesteia.noua celor ce nu-si pleaca genunchi nu ne-a mai ramas decat credinta adevarata…

  Comentariu de kosk | ianuarie 29, 2009

 6. Intrebarea este ce putem face sa convingem cat mai multi oameni ca acceptarea cipului este pecetluire! Astfel vom fi mai multi combatanti si poate vor creste sansele unei opozitii reale..

  Ce ar trebui sa facem?

  Comentariu de Daniel | ianuarie 29, 2009

 7. Sa impartim pliante cu cipurile si cd-uri cu filme si documentare. trebuie omunca din om in om..

  Comentariu de sceptik | ianuarie 30, 2009

 8. Felicitari !
  Nimeni nu s-a exprimat atat de clar pe nici un site. Felicitari pentru curaj si minte deschisa !
  Domnul cu tine !

  Comentariu de lion_el | ianuarie 30, 2009

 9. Anuntul pe care il fac este foarte IMPORTANT; ieri am aflat din presa si astazi am inteles ca s-a „zvonit” si la radio ca s-au furat ARME dintr-un depozit din Romania. In cadrul anuntului se spunea ca deja lipseste si o cantitate importanta de munitie de diferite tipuri. Acest anunt nu este deloc intamplator in contextul in care ne aflam. Stim cu totii ca in America cand a fost vorba sa se instaureze un regim de control foarte bine pus la punct s-a invocat atentatul de pe 11 septembrie. Acum la noi, oamenii tocmai incep sa se trezeasca si sa vada cine ii conduce atat din punct de vedere politic, cat si religios. Si aceasta „disparitie” a unei cantitati importante de arme este sigur in legatura cu eventualele „masuri de securitate” care deja au fost luate: s-a declarat alerta de GRADUL I. Trebuie sa intelegem ca aceste miscari diversioniste, menite sa „imprastie” atentia oamenilor si s-o distraga de la adevarata problema a MICRO-CIPURILOR, vor fi cu siguranta in crestere, pentru a slabi forta de reactie si pentru a o imprastia in diferite zone de interes. Totodata, trebuie sa intelegem faptul ca MASONERIA se afla la baza acestor actiuni VICLENE prin care poporul ROMAN este inselat pas cu pas prin tot felul de „masuri” adoptate, gen „instaurarea gripei aviare”, introducerea prin decret parlamentar(!) a sarii iodate in alimentatia romanului, fie ca vrea, fie ca nu vrea, inocularea vaccinurilor ucigase la fetitele din Romania etc. Cum se explica faptul ca au disparut atatea arme in contextul in care pana si in unele universitati din Romania si in unele camine studentesti s-au instalat CAMERE de LUAT VEDERI??? Cu atat mai mult, intr-un depozit de armament, trebuia sa fie asigurata o SECURITATE MAXIMA… Lupta trebuie sa fie, cel putin din partea noastra, a ROMANILOR CRESTINI ORTODOCSI, PE FATA, caci se pare ca guvernul Romaniei, parlamentul, mass-media si Patriarhia lupta VICLEAN. Pai cum se poate ca in cazul „gripei aviare” sa vuiasca efectiv de zeci de ori pe zi radiourile si TV.-ul si in cazul MULT mai GRAV al MICRO-CIPURILOR sa asistam la o PENIBILA TACERE, prin care, de fapt, avem deja un RASPUNS: ca majoritatea celor care sunt „in fruntea” ROMANIEI, fie ca este vorba despre politica, fie ca este vorba despre religie, sunt deja „vanduti” banului si intereselor de o cu totul alta natura, fata de interesele DUMNEZEIRII de a SALVA ce se mai poate salva in ROMANIA.

  Concluzia este ca cea care trebuie cu adevarat DESFIINTATA in primul rand este MASONERIA din ROMANIA. Pentru aceasta trebuie sa fie instaurata o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI in fiecare oras din TARA. Fara acest pas foarte important va fi foarte greu, ca sa nu spun, aproape imposibil, sa luptam cu oameni care sunt pozitionati peste tot in posturi cheie in mai toate functiile de conducere din Romania: sanatate, cultura, alimentatie, agricultura etc.

  Inchei aici acest mesaj si va rog frumos, daca sunteti de buna credinta, sa-l faceti cat se poate de cunoscut, fie in aceasta forma originala, fie intr-o forma potrivita, dupa cum considerati de cuviinta.

  Comentariu de roman | ianuarie 31, 2009

 10. Aia cu strangerea de semnaturi pt desfiintarea masoneriei e utopica. Te-ai uitat la prea multe filme 🙂

  Comentariu de sceptik | ianuarie 31, 2009

 11. treaba cu armele e mai mult ca sigur opera serv.secrete
  care știau de acum 2săptpmâni de asta…e manipulare, ca
  oamenii să intre în panică și să ceară luarea de masuri și
  evident instaurarea unui stat polițienesc de tip fascist,
  cum sunt America,Franța,Anglia,Germania,Italia,etc…(UE)
  și apoi tot mapamondul…treaba cu semnăturile
  ptr.desființarea francmasoneriei nu e utopie…este deja
  ilegală și neconstituțională,și a fost ”legalizată” de
  ”fratele” lor Năstase care vroia să fie (și încă dorește)
  președinte…dar DUMNEZEU e prea mare ptr.micimea lor.

  Comentariu de Libiu Gheorghe | februarie 2, 2009

 12. Ce ziceti de asta?

  https://sceptik.wordpress.com/2009/02/02/atentat-la-siguranta-nationala/

  Comentariu de sceptik | februarie 2, 2009

 13. Doamne ajuta!

  INTREBARE FUNDAMENTALA: Ce facem DUPA CE refuzam actele cu cip incorporat?

  Dupa cum ati observat, majoritatea eforturilor luptatorilor anti-sistem s-au canalizat in ultima vreme pe mitinguri, petitii, actiuni judecatoresti. SA PRESUPUNEM CA:
  – se vor unii pe un front comun toti cei ce se declara impotriva cipurilor: ortodocsi, alte culte crestine, yoga, neo-pagani, atei, etc.
  – se va reusi urnirea a sute de mii de participanti la diferite manifestatii
  – se vor umple de semnaturi petitiile
  – vor apare noi si multe procese pe rol
  – dar puterea va hotara emiterea de noi carnete de soferi, pasapoarte si acte de identitate cu cip incorporat

  CE VOM FACE? Continuarea la:

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/04/intrebare-fundamentala-ce-facem-dupa-ce-refuzam-actele-cu-cip-incorporat/

  Comentariu de saccsiv | februarie 4, 2009

 14. Incepem sa intelegem de ce a fost „ales” Mogului Daniel I patriarh. Cu un om intransigent si corect ca Bartolomeu Anania, nu le-ar fi mers smecheriile.

  Comentariu de epimeteu | februarie 10, 2009

 15. Domne ajuta Chiar daca la multi nu le vine sa ineaca can tipul corabiei lui noie multi il faceau nebun la fel si acum nu cred fie Ca Bunul Dumneyeu s+ai lumineze cu Duhul Sfant iar cei ce credm un perpcol pt suflet ce se intapla in prezent sa ne intareasca Dumnezeu pana la capat asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu pt rug Sfintei Feciore si Nascatore De Dumnezeu si a Tuturor Sfintilor Amin

  Comentariu de maria vicol | februarie 16, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: