un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

UN PRIM PAS SPRE NORMALITATE

Ca si in anii trecuti, Saptamana de rugaciune pentru unitate va incpe de la 18 ianuarie. Insa, Patriarhia anunta ca se va tine cont de decizia Sfantului Sinod prin care se interzice RUGACIUNEA IN COMUN, participarea activa la ceremoniile religioase ale altor denominatiuni. Asa zice Patriarhia, iar noi n-ar trebui sa tinem cu ursul si sa asteptam deznodamantul.

Un prim pas spre normalitate. Reformulez: un prim pas fortat (de noi) care se face spre normalitate si respectarea Canoanelor. Sa fie intr-un ceas bun :).

ianuarie 12, 2009 - Posted by | ECUMENISM, ORTODOXIE, STIRI | , , , , ,

4 comentarii

 1. Da, ce bine ca se interzice rugaciunea in comun!!!
  Dar, se mai spune:
  „După slujba ortodoxă (Vecernia), reprezentanţii oficiali ai celorlalte Biserici creştine, dacă doresc, vor putea să prezinte scurte mărturii asupra convieţuirii paşnice şi cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi.”
  Cand se spune „reprezentantii oficiali ai celorlalte Biserici crestine”, se refera la catolici?
  Noi ortodocsii stim, catolicii sunt doar catolici, nu-s crestini! Ei bine, scurta asta „marturie asupra convietuirii pasnice si cooperarii ecumenice locale”, n-ar fi ca o predica in Biserica noastra ortodoxa? In Biserica ortodoxa nu are voie sa predice decat preotul ortodox, nu-i asa? Ce nevoie am eu, crestinul ortodox, sa-l aud vorbind in Biserica pe acel reprezentant oficial??
  Nu e acelasi lucru cu a lasa un protestant sa vorbeasca in Biserica??
  Sper sa-i faca Dumnezeu pe acei reprezentanti oficiali sa nu doreasca sa prezinte nici un fel de marturie, decat la ei acasa.

  Comentariu de Anca | ianuarie 13, 2009

 2. Atentie faci confuzia cu predica. Aici nu e vorba de predica, deci este permis. Ah, ca nu e de dorit, e altceva..

  Comentariu de sceptik | ianuarie 16, 2009

 3. Cei ce cred in D_ZEU spun ca sunt crestini ,nu-i usor sa-i convingi ca nu-i suficient, indiferent de religie.M-a indigna faptul ca si printre credincioasi se spune ca e frumos si la ei la biserica si altele…stiti si d-voastra cum stau lucrurile prin locurile noastre natale.Cu respect si admiratie pentru ceia ce faceti.

  Comentariu de Catazx | ianuarie 17, 2009

 4. Multumesc, Catalin.

  Comentariu de sceptik | ianuarie 17, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: