un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

BASESCU ISI IA CONSILIER CONTROVERSAT

Scrisoare deschisa

Domnului Traian BASESCU,

PRESEDINTELE ROMANIEI,

Am aflat din presa despre gestul Dumneavoastra de a-l numi pe fostul senator Peter Eckstein Kovacs in functia de consilier prezidential pentru minoritati. Dumneavoastra i-ati propus acest post avand in vedere experienta domnului Eckstein in ceea ce priveste minoritatile, acesta aratandu-se inca de la inceput foarte interesat de rezolvarea problemelor minoritatii rrome, in special.

Ratiunile numirii domnului Eckstein Kovacs in functia de consilier prezindential va apartin. Doresc insa sa va atrag atentia asupra unor implicatii care s-ar putea sa va fi scapat la momentul luarii deciziei.

In primul rand domnul Eckstein Kovacs este cunoscut la nivelul opiniei publice ca fiind un promotor al drepturilor comunitatilor de homosexuali din Romania, acesta fiind chiar premiat de catre comunitatea gay in cursul anului trecut pentru pozitia sa in chestiunea casatoriilor intre homosexuali. Legat de acest aspect as dori doar sa va reamintesc faptul ca atunci cand Dumneavoastra ati depus juramantul ca presedinte al tarii iar domnul Eckstein a depus juramantul ca si senator in Parlamentul Romaniei, ati pus mana pe Biblie, cartea sfanta in care se vorbeste despre dragostea dintre Adam si Eva, si nu despre dragostea dintre Adam si Adam sau dintre Eva si Eva. Iar Biblia reprezinta cartea fundamentala a ortodoxismului intr-o tara in care 89% din populatie este crestin ortodoxa.

In al doilea rand domnul Eckstein Kovacs face parte dintr-un partid politic constituit pe criterii etnice care are ca scop declarat obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice in Harghita si Covasna, criteriul etnic fiind acela al apartenentei la etnia maghiara. Pot sa fiu de acord cu faptul ca umilintele la care sunt supusi romanii din cele doua judete de catre formatiunea politica din care face parte domnul Eckstein Kovacs sunt detalii nesemnificative pentru calculele Dumneavoastre politice. Daca va ganditi, dupa cum banuiesc, sa castigati votul electoratului maghiar la viitoarele alegeri prezindentiale cred ca ati gresit un pic calculul pentru ca alegerile din acest an, atat cele locale cat si cele generale, au spart mitul electoratului maghiar disciplinat la vot. Astfel, primarul municipiului Sfantu Gheorghe a ajuns in functie cu doar 15% din voturile cetatenilor cu drept de vot, iar UDMR a intrat in parlament cu doar o treime din voturile electoratului de un milion si jumatate de votanti pe care il reclama.

In al treilea si ultimul rand, numirea unui reprezentant al UDMR pe un post de sfatuitor al Presedintelui Romaniei, dupa ce chiar Dumneavoastra personal ati infierat modul feudal si discriminatoriu la adresa romanilor in care UDMR administreaza judetele Covasna si Harghita imi reconfirma faptul ca politica de purificare etnica a romanilor din cele doua judete, aplicata in fiecare zi de administratia UDMR, are girul celor mai inalte foruri si institutii din aceasta tara.

Dan Tanasa, cetatean din Covasna umilit de UDMR

Sfantu Gheorghe,

09 ianuarie 2009

ianuarie 10, 2009 - Posted by | ATITUDINI, NEW-AGE, POLITICA, STIRI | , , , , ,

3 comentarii

 1. Sunt bune astfel de scrisori deschise, insa Basescu a dovedit ( pentru cine se mai indoia de aceasta ) ca apartine CASTEI CONDUCATOARE din Romania, rupta de valorile traditionale ale acestui neam si cu totul aservita SISTEMULUI. Care sistem promoveaza intre altele si sodomia

  http://saccsiv.wordpress.com/2008/12/04/parlamentul-si-guvernul-romaniei-marionete-ale-papusarilor-planetari/

  Comentariu de saccsiv | ianuarie 10, 2009

 2. Nu ne mai indoim, nici ne mai facem iluzii. Vorba aia: omul traieste cu speranta si moare cu dezamagirea…

  Politica…

  Comentariu de sceptik | ianuarie 10, 2009

 3. Foarte bun curajul dlui Dan Tanasa de a spune adevarul fata de situatia din tara. Oare nu ne este de ajuns stapanirea ungureasca de 1000 de ani asupra Ardealului, de masacrele odioase asupra taranilor lui Horea sau Avram Iancu, de masacrele hortyste din 1940-45, de toata ura ungurilor asupra noastra? Nu ne este de ajuns tot ce-a facut sinistrul personaj Laszlo Tokes,agent al ungurilor inca inainte de 1989,cand voia sa dezintegreze tara noastra cu ocazia Revolutiei,iar Transilvania sa pice in mainile lor? Iata ca sunt vremurile de acum, nu de 200-300 de ani, iar ungurii de azi sunt la fel ca ieri si ca acum 1000 de ani: daca ar putea ne-ar distruge ca neam si religie. Asa cum au procedat cu stramosii nostri pe care i-au obligat sa-si schimbe religia si sa se maghiarizeze.
  Se zice ca noi romanii am primit acest ghimpe in coaste ca sa-i rabdam pe unguri, cum a primit si Sf Pavel de la Dumnezeu ca sa nu se laude. Dar nu ne absolva de vina pasivitatea noastra,ci va fi vina noastra daca vom fi stapaniti iar de unguri,cum a proorocit par. Arsenie Boca.
  Cum zicea monahul Atanasie Stefanescu de la Petru Voda: „celor ce ne vor raul, sa le ziceti atat: mars de-aici”. Afara de-aici cu toti ungurii si alte lighioane de straini care vor sa se faca stapani,nu oaspeti ai nostri!!

  Comentariu de Fabian | ianuarie 11, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: