un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

SCUZE POSTMORTEM ADRESATE LUI CHARLES DARWIN

Semnalam pe eresulcatolic ca Papa Benedict, inca pe cand era cardinal, a scris o lucrare in care isi manifesta necredinta cu privire la capitolul Facerii din Biblie. Acum, Cotidianul ne informeaza ca desi Vaticanul nu va cere scuze postmortem lui Charles Darwin, totusi recunoaste evolutionismul. Asa se face ca la aproape doua sute de ani dupa moartea lui, Charles Darwin are mai multi adepti privind teoria in care, din cate am inteles, nici el nu prea credea. Totusi, chiar daca Vaticanul nu-si va cere scuze, Biserica Angliei o face.

Incet, incet, Bisericilie Apusului transforma relatia om-Dumnezeu intr-un hobby, unul politic corect, desigur, care nu prea mai mantuieste lumea. Necredinta apusenilor este un rezultat al patimilor care s-au inradacinat in sufletele lor si care le intuneca mintea. Nu in ultimul rand hula care este propagata prin ereziile apusene departeaza Lumina Duhului Sfant de la acestia, impietrindu-le inima, inchinandu-se fapturii si nu Creatorului.

septembrie 18, 2008 - Posted by | ATITUDINI, DUSI CU PLUTA, ECUMENISM, NEW-AGE, STIRI | , , , ,

7 comentarii

 1. Charles Darwin era teolg prin formatie!!! n`a facut nici macar un curs de biologie! e clar ca nu credea in teoria evolutionista-clontzopista-papagalista, ci i s`a dictat „fratzeste” sa o fete ca sa ucida spiritual !!!
  „Cinste” lui si „fratilor” lui – NEFRATZII MEI!!! – ca io n-o pun nici macar in cui si nici nu fac caca-pipi pe ea, ca nu merita efortu`-e prea scumpa investitia din toate punctele rortund-cuprinzator de vedere!!! La buna vedere!!! ha! n`a ca i`am zis`o!!! ca n`am mai rabdat putoarea!!!

  semneaza: un bleg tranzitoriu de tranzitie…

  Comentariu de ciofarlica | septembrie 19, 2008

 2. Nu cred ca e foarte rau ceea ce a facut papa. Pana la urma, evolutia explica multe, desi nu explica totul. Factorul „dumnezeiesc” ramane in continuare singura explicatie decenta a modificarii radicale ce a survenit intr-o primata obisnuita: gand, sentiment, suflet.

  Comentariu de Alexandru Herman | septembrie 21, 2008

 3. Alex, salut! Scuze pentru intarziere :).

  Raspunsul Papei vine din dorinta de a nu pierde enoriasii. Am aratat pe resul catolic ce a putut scrie cand era cardinal, anume sa conteste capitolul Facerii din Biblie.

  Evolutionismul exista, dar la nivel de specie, nu se depaseste acest nivel. Lumea este intr-o continua schimbare, vedem si acum schimbari climatice bizare, iar unele specii se adapteaza. Desigur, un crestin adevarat interpreteaza aceasta ca pe lucrarea continua de desavarsire a lui Dumnezeu prin Sfantului Duh.

  Asa cum zicea si „ciofarlica” 🙂 mai sus, Darwin a scris la comanda, iar noi stam acum si ne intrebam oare ce-ar putea fi :). El a aruncat o pastila si noi o inghitim.

  Stiinta nu contrazice Biblia ci o confirma, dar unii asa zisi oameni de stiinta vor cu orice pret s-o contrazica. Aici e problema, ca papa, pentru a nu-si pierde enoriasii (vezi miscarea Aggiornamento de pe acelasi site) se deda la astfel de declaratii care nu au cum sa faca bine crestinismului.

  Teoria lui Darwin contrazice clar teoria „creationista” si acestea doua nu se pot impaca. E problema fiecaruia sa creada in ce vrea, insa papa ca lider al unei mari parti de crestini apuseni, ar trebui sa stea langa ei, nu sa pactizeze cu ateii.

  In rest, sunt deplin de acord cu ultima fraza si te felicit pentru blog. Daca-l mai ai activ, zi-mi pentru ca vreau sa-l pun in blogroll, dar numai daca te mai ocupi de el :).

  Doamne-ajuta!

  Comentariu de sceptik | septembrie 23, 2008

 4. L-am reactivat duminica, dupa o perioada in care am dorit sa ma gandesc la niste lucruri mai importante decat un biet blog. Dar cred ca lucrarea divina lucreaza, pentru ca am ajuns la nici patru zile sa am un stream regulat de 200-300 de unici. Cred insa ca nu il voi mai folosi pentru treburi minuscule, ca e plin netul de ele… ci voi incerca sa aduc plusvaloare.

  Comentariu de Alexandru Herman | septembrie 25, 2008

 5. Pai cum, lucrezi duminica ? :))

  Iti doresc succes in tentativa de a face ceva bun pentru societate. Te voi adauga in blogroll. Sa ne auzim cu bine!

  Comentariu de sceptik | septembrie 25, 2008

 6. Biserica Angliei poate, pentru ca acolo regina e sefa bisericii. Nu prea stiu cata consideratie au anglicanii pentru Dumnezeu, sau cum decurge o slujba liturgica. Dar daca fac lucrul asta si recunosc evolutionismul, e clar ca bisericile apusului au apus, creeind cale libera unei religii mondiale, care sa convina tuturor, in special celor ce conduc lumea.

  Comentariu de Ion | septembrie 29, 2008

 7. Prestigioasa revista Science a deschis un blog dedicat teorie evolutiei. De asemenea, o stire publicata saptamana aceasta in Science Express anunta ca a fost obtinuta o molecula de ARN ce se poate reproduce singura, la infinit, sugerand ca inainte de viata bazata pe ADN, exista si o viata bazata pe ARN. Gasiti mai multe informatii despre aceasta pe http://www.StiintaAzi.ro, unde va asteptam cu drag.

  Comentariu de Adrian Buzatu | ianuarie 12, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: