un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

CADEREA BISERICII PRIN SLUJITORII EI

Intr-o predica recenta IPS Serafim, lauda pe musulmani in detrimentul crestinilor (din randul carora este si de care ar trebui sa se ingrijeasca).

Musulmani din Kosovo au multi copii, in medie 8 pe familie, si sarbii din Kosovo sunt pe cale de disparitie si e vina lor, ca nu mai au copii, cu toate ca Kosovo e leaganul natiei lor, nu mai sunt decat 2% deoarece au putin copii, si Dumnezeu ii binecuvanteaza pe musulmani deoarece ei tin porunca Sa si au multi copii, si sunt credinciosi, tin post, si pentru asta ii binecuvanteaza Dumnezeu, am fost in Kosovo si am vazut ce case frumoase au si asa mult tineret si totul e frumos, nu ca noi in Romania, ei sunt binecuvantati

Dumnezeu ii binecuvanteaza pe musulmani deoarece ei au mare credinta, tin post, au multi copii, si ei vor mosteni pamantul deoarece este scris: ‘Binecuvantati sunt cei care au multi copii ca ei vor mosteni pamantul!’. Studii stiintifice arata ca crestini vor dispare ca nu mai au copii si vor fi numai musulmani ca ei au multi copii.”

Mai poti spune ceva? Acum sute de ani stramosii se coalizau impotriva musulmanilor pagani, iar acum Occidentul este invadat de moschei. Poate vladica Serafim nu stie despre hula impotriva Sfintei Treimi si ice inseamna islamul, pe langa orele stricte de rugaciune. Sarbii nu mai sunt decat 2% in Kosovo si pentru ca au avut de-a face cu un genocid la care si unii din noi si-au dat tacit consimtamantul. Nu cred ca binecuvantarea Domnului poate cadea pe capetele hulitorilor, dar dac-o zice IPS Serafim, poate ar fi bine sa reflectam asupra acestui fapt, e posibil ca Sfintii Parinti sa se fi exprimat direct proportional cu fanatismul epocilor lor. Cine stie…?

septembrie 17, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ECUMENISM, MASONERIE, NEW-AGE, ORTODOXIE, STIRI | , , , ,

9 comentarii

 1. […] Caderea Bisericii Prin Slujitorii Ei […]

  Pingback de blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Linkurile zilei, 18.09.08 | septembrie 18, 2008

 2. […] Mihail Bacauanu: CADEREA BISERICII PRIN SLUJITORII EI […]

  Pingback de Razboi întru Cuvânt » De pe bloguri adunate… (16-17 septembrie 2008) | septembrie 18, 2008

 3. Nu cred ca acest fragment ii apartine Inaltului Serafim, deoarece e plin de greseli de exprimare, ceea ce nu caracterizeza predica dansului.Se combina insa foarte bine cu greselile de ortografie ale celui care l a redat de aceea inclin sa cred ca-i apartine intru totul postatorului. Sfatul meu: Nu mai aruncati cu noroi in ierarhi fara motiv si nu mai creati pricini de sminteala.

  Comentariu de catalin | septembrie 18, 2008

 4. Catalin, nu esti singurul care il cunoaste pe IPS Serafim.

  Din pacate, eu cred ca este adevarat.

  As fi vrut sa-l fi vazut pe IPS Serafim (presupunand ca stirea este adevarata) in locul sarbilor in Kosovo. As fi fost curios sa vad cat ar fi rezistat sufleteste, psihic presiunilor de acolo si nu inultmiul rand cati copii si ce familie ar fi avut…

  😦

  Comentariu de sceptik | septembrie 18, 2008

 5. Inaltul Serafim este arhiereul cel mai smerit cu care am slujit! Eu cred ca lucrurile ar trebui intelese putin altfel:
  1) Sf. Ioan Gura de Aur cand vorbea despre casatorie, spunea ca este cea mai minunata cale de mantuire, iar cand vorbea despre calugarie spunea ca este cea mai inalta (minunata) cale de mantuire – adica sfantul se raporta la cei care il ascultau, si astfel ii incuraja pe toti pe calea lor.
  2) Nasterea de prunci este binecuvantare, lepadarea (avortul) este blestem; pe de alta parte Dumnezeu creaza lumea (omenirea) impreuna cu oamenii indiferenta daca acestia cred in el sau nu (dincolo de religie), pur si simplu asa este Dumnezeu, ii iubeste pe toti!
  3)Inaltul a avut in vedere subiectul acesta moral al nenasterii de prunci si nu dimensiunea ecumenismului global!

  In consecinta cred ca trebuie sa gandim lucrurile asa cum sunt nu dupa preocuparile noastre de moment! Aici cred ca a-ti gresit si ii datorati scuze Inaltului Serafim!

  InaltPreasfintia Sa duce o lupta cu intelepciune pentru Dumnezeu in pamant strain! Daca ar da cu barda in ogorul pe care-l are inainte cine s-ar mai mantui?
  Stie foarte bine cine sunt mahomedanii, se intalneste des cu ei in Germania!
  Ca si duhovnic va marturisesc faptul ca nu poti sa patrunzi in inima unui om daca nu i-o deschizi cu blandete, ca sa-L lasi acolo pe Hristos! Ori deschidera de inima se face vorbind bland si de bine!
  Aceasta interpretare o consider tendentioasa si textul scos din context!
  In rest laud initiativa si munca acestui blog, si dragul de Biserica noastra (noastra=aici ma gandesc si la Hristos Dumnezeu)!

  Comentariu de Ionut Margin | septembrie 18, 2008

 6. Blagosloviti!

  Parinte, multumesc pentru aprecierea din finalul comentariului insa din pacate nu pot fi de acord cu dvs. cand spuneti ca textul este scos din context. Ba, mai mult, cred ca dvs. n-ati sesizat contextul si am sa va spun si de ce:

  este adevarat ca Dumnezeu faca ca sa rasara soarele atat peste cei drepti cat si pe cei pacatosi, cum la fel de adevarat este ca – si asta o constatam cu durere – noi crestinii nu mai pazim poruncile Domnului si ne-am facut pricina de hula a numelui Lui intre neamuri.

  Inaltul a avut intr-adevar in minte dimensiunea morala, insa a aplicat-o pe un caz concret si cum nu se poate mai prost, anume in cazul KOSOVO!

  Astfel, IPS Sa, conditioneaza disparitia sarbilor din Kosovo din cauza nenasterii de prunci, in timp ce ii lauda pe musulmani pentru ca o fac. Pai hai sa fim sinceri, musulmanii acolo sunt sprijiniti in viata de zi cu zi de occidentali, in timp de peste sarbi au cazut bombe si interdictii diverse. In conditiile in care sarbii au fost supusi unui genocid cumplit (daca genocidul are grad de comparatie) este cam greu sa faci aceasta remarca, nu credeti?

  In continuare IPS Sa face gafa sa spuna ca DUmnezeu ii binecuvinteaza pe musulmani pentru ca au multi copii si de aceea sunt majoritari acolo. Ei au case frumoase, mult tineret si totul este frumos. Pai cum sa nu fie frumos pentru ei daca au fost sprijiniti in actiunile lor teroriste chiar de Marile Puteri? Asta este binecuvantarea lui Dumnezeu? Cele peste 1000 de lacasuri de cult si monumente distruse chiar cu ingaduinta fortelor NATO sunt o binecuvantare a lui Dumnezeu? musulmanii au tineret frumos pentru ca i-au macelarit pe sarbi, de aia sunt numerosi, iar sarbul caruia tocmai i-a picat bomba pe acoperis nu prea mai are chef de facut copii, eu asa cred. Cred ca e mai preocupat sa stranga molozul, nu cred ca are chef de metafizica.

  Al doilea paragraf al Inaltului poate fi considerat chiar apostazie. Seamana cu declaratia de acum cativa ani a IPS Corneanu in care spunea ca baptistii sunt o mare Biserica. Nu cred ca tinerea postului sau nasterea de prunci este mai importanta ca dogma! Uitati-va la Patriarhii Vechiului Testament, desi erau virtusoi se duceau in iad. Poti sa tii tu cate posturi vrei si sa faci fapte bune cate vrei, daca n-ai dreapta credinta e cam greu sa intri in Imparatia lui Dumnezeu. Ah, vei fi judecat dupa legea constiintei, cum spune Sf. Ap. Pavel, dar asta e cu totul altceva decat insinueaza vladica Serafim.

  In alta ordine de idei, cele afirmate de IPS Serafim trebuie intelese neaparat in contextul PROBLEMEI KOSOVO si nu in mod general (avortul = crima = blestem). IPS Serafim face clar o comparatie intre ortodocsii si musulmanii din Kosovo, o comparatie disproportionata care trebuie sa tina cont de anumite criterii obiectiva pentru a fi valida. Ceea ce nu se intampla. Si ca sa fiu rau pana la capat, l-as intreba pe vladica Serafim daca prin „pelerinajul” prin Kosovo a avut timp sa viziteze si lacasurile de cult distruse de grenadele msuslmanilor, sau cimitirele rase cu buldozerul, daca a avut timp sa planga cu fratii ortodocsi sarbi sau numai sa se bucure cu paganii „binecuvantati” de Dumnezeu.

  Despre lupta pe care o duce IPS Sa in Germania (tara care si-a dat acceptul la bombardarea Kosovo-ului) ma rog ca Dumnezeu sa-l lumineze, dar scuze n-am de ce sa-mi cer fata de IPS Sa, ci mai degraba IPS Sa fata de sarbi si fata de cei pe care i-a indispus citind aceste randuri, emanate mai degraba nu din smerenie ci dintr-o (sper temporara) intunecare a mintii, care l-a impiedicat sa vada tabloul in ansamblu.

  Cele 2 paragrafe nu au cum fi interpretate tendentios, ci (asta daca vrem sa fim obiectivi si sinceri, deci smeriti) asa cum sunt, iar mai departe nu mai zic…

  Comentariu de sceptik | septembrie 18, 2008

 7. Domnul si Maica Domnului sa te binecuvanteze!
  Draga frate, nu ma gandesc sa deschid o polemica, o sa ma intelegi insa cand iti zic ca Inaltul Serafim m-i foarte drag, l-am cunoscut, am vorbit, m-a sfatuit si ceea ce am vazut cu ochii mei si cu urechile mele (apropo de scepticism) m-au facut sa scriu cele de mai sus. Mi-e atat de drag ca nu-l pot judeca! Ce te rog in schimb, daca poti afla predica intreaga te rog sa mi-o trimiti si mie, pt. ca nu am vazut decat randurile puse de fratia ta si de OrtodoxMedia lui Chiazna! Asadar o edificare pt mine ar fi contextul plenar! Iertare si spor in munca si virtute!

  Comentariu de Ionut Margin | septembrie 18, 2008

 8. Parinte, nu va obliga nimeni sa-l judecati. Eu n-as fi scris aceste randuri daca intr-adevar, asa cum spuneati si Sfintia Voastra, referirea s-ar fi facut la modul general, insa cand vine vorba de o problema atat de delicata precum Kosovo, nu ma pot abtine. De altfel, IPS Serafim a mai facut unele comentarii referitoare la ecumenism si cele duhovnicesti (mai ales cand a venit in tara, prin Ardeal) care m-au cam amarat. De aceea i-am zis si lui Catalin ca nu ma mira cele declarate recent. Nu am strans aceste declaratii pentru ca nu m-am gandit sa-i fac dosar!

  In ce priveste predica, m-ar interesa si pe mine sa o ascult cap – coada. Daca aflati linkul inaintea mea, astept o instiintare.

  In rest, multumesc pentru amabilitatea si rabdarea cu care ati binevoit a scrie si a ma asculta, asigurandu-va ca, desi ma exprim mai caustic, nu iubesc polemic, dar, din pacate, in unele cazuri, este inevitabila.

  Multumesc pentru urari, asemenea va doresc si eu Sfintiei Voastre, spor in toate si Dumnezeu sa va lumineze in aceasta lucrare de mantuire atat a Sfintiei Voastre cat si a celor pe care ii spovediti.

  Cu plecaciune,

  Mihail

  Comentariu de sceptik | septembrie 18, 2008

 9. 21 Sept 2008
  Torino – ITALIA

  Comentariu de Apologeticum » IPS Serafim Joantă : Răspunsuri despre mişcarea Focolarelor | septembrie 21, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: