un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

GRECO CATOLICISMUL, TOPORUL VATICANULUI CE LOVESTE IN ORTODOXIE

Va aduc in prim plan o serie de linkuri spre articole ce dezvalui adevarata lucrare a greco-catolicilor din Romania. Cititi cu luare aminte!

IPS Robu, despre Marea Unire: Imperiul Român s-a extins asupra Transilvaniei. „Gardianul“ va sesiza oficial nuntiul Apostolic de la Bucuresti pentru a intelege daca afirmatiile IPS Robu reprezinta, totodata, si pozitia oficiala a Vaticanului .

PROTESTELE ROMANILOR ORTODOCSI CONTRA UNIATIEI DOVEDESC FAPTUL CA ACEASTA S-A FACUT CU SILA

PROTEST PRIVIND DECIZIA BOR DE A SANCTIFICA DETINUTII POLITICI DE ALTE CREDINTE SI TRECEREA LOR IN CALENDARUL ORTODOX sau PROTEST IMPOTRIVA SANCTIFICARII DETINUTILOR POLITICI NEORTODOCSI

SOBORNICITATE SAU GLOBALIZARE

CATOLICII SE CONSIDERA SINGURA BISERICA A LUI CHRISTOS

CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR I

CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR II

CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR III

CATOLICISMUL IN ARDEAL SI SCANDALUL RETROCEDARILOR IV

IATA CATEVA DIN ROADELE MISCARII DE AGGIORNAMENTARE, CARE ARE ADEPTI SI LA NOI IN PERSOANA PF DANIEL SAU A CELOR DOI IERARHI AFLATI AZI IN DISCUTIE

CLICK AICI PENTRU A CITI DIVERSE SCRISORI ATHONITE CU PRIVIRE LA INTALNIRILE DINTRE PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI SI PAPA ROMEI NU UITATI NICI DE ICOANELE MONAHILOR ATHONITI MARTIRIZATI PENTRU CA AU REFUZAT UNIATISMUL, TOT LA ACEASTA ADRESA!

Articole din ZIUA:

Ratacirea ierarhilor

Biserici furate – biserici distruse

DEZAMAGIREA UNIATISMULUI

iulie 9, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ECUMENISM, MASONERIE, NEW-AGE, ORTODOXIE, STIRI | , , , , , ,

12 comentarii

 1. Nu am parcurs materialul de la retrocedari. Daca e vorba de retrocedarea bunurilor BUR intrate in patrimoniul BOR in 1949 sunt de acord cu ea. Convine sau nu, e vorba de dreptul de proprietate…

  Comentariu de Pendulul lui Foucault | iulie 9, 2008

 2. Daaaaa, care au fost confiscate abuziv de Bucow, sau aia nu se mai pune ca e prea mult inapoi?

  Comentariu de sceptik | iulie 9, 2008

 3. Pai Bucow nu a confiscat a demolat. Bucow sa dea inapoi sau Curtea de la Viena. Din punctul meu de vedere cele construite de greco-catolici sunt ale lor. Sa le primeasca inapoi. Cate biserici sunt luate de greco-catolici de la ortodocsi? Ai o lista?

  Comentariu de Pendulul lui Foucault | iulie 9, 2008

 4. Am citit la un oment dat o chestie. Bucow nu venise sa darame manastiri. Venise cu ordin sa inabuse o rascoala…

  Comentariu de Pendulul lui Foucault | iulie 9, 2008

 5. cele constr. de ei nimic impotriva….

  problema se pune altfel: greco catollicii sunt f putini in tara si f batrani, ei nu vor bisericile pt ca n-au unde sluji, ei vor sa le ia de la ortodocsi ca sa le dea in cap si sa le valorifice in bani (nu bisericile, celelalte bunuri).

  la porunca Vaticanului.

  Comentariu de sceptik | iulie 9, 2008

 6. Nu conteaza ca sunt forate putin si foarte batran. Sunt ale lor si atat. Daca parintii tai ar fi batrani(putini sunt oricum ca sunt 2) si ar cere inapoi pamantul confiscat as ar primi un astfel de raspuns ar fi corect. Cred ca nu.

  Comentariu de Pendulul lui Foucault | iulie 10, 2008

 7. „Bucow nu a confiscat a demolat. Bucow sa dea inapoi sau Curtea de la Viena. Din punctul meu de vedere cele construite de greco-catolici sunt ale lor. Sa le primeasca inapoi. Cate biserici sunt luate de greco-catolici de la ortodocsi? Ai o lista? „(Pendulul lui Foucault)
  1. Bukow a confiscat si a demolat, stimati (filo)catolici, in complicitate cu episcopul unit Petru PAvel Aron, deci nu incercati sa scoateti basma curata Biserica Unita pt crimele lui Buukow. mai cititi istorie dupa documente, nu dupa cartile lui Prundus sau Bota, pline de venin si falsuri.
  2. Cele facute de uniti nu sunt in MARE PARTE ale lor, pt ca au fost facute cu bratele iobagilor…schismatici, deci ortodosci sau pe ruinele celor daramate episcopii uniti Pavel Aron, Grigore Maior,Ioan Bob etc.
  3. Sunt ale lor o parte, adevarat, dar pt multimea de biserici ortodoxe daramate de la 1700 incoace, se cuvine sa aveti bunul simt sa nu cereti aceasta mica parte de biserici, stiind ca ortodocsii au dreptul moral si juridic sa.si ceara sute de biserici distruse de catolici, chiar inainte de unirea din 1701.(propaganda maghiara catolica)
  4. „Cate biserici sunt luate de greco-catolici de la ortodocsi? Ai o lista? ” – da, stimabile, sunt liste destul de lungi si v-as sfatui pe toti filocatolicii sa mai cercetati documentele vechi-vedeti cartile lui: Virgil Sotropa-Recensamantul lui Bukow si furtul sutelor de biserici din Ardeal,daruite unitilor chiar daca erau 3 persoane in sat, iar ortodocsii 1000!; cartile lui Stefan Metes despre catolicism si Manastirile din Transilvania-cum au intrat in posesia lor si a bisericilor de care se face caz astazi, acesti uniti- cartea e scrisa in 1936 deci inainte de comunism, cu documente in latina, maghiara, germana si slave!; alte ex: Petru Maior, carturarul unit atat de trambitat de voi, in cartea Istoria Bis. Romanilor, pt care a fost intemnitat caci A VORBIT CONTRA UNIATIEI-la fel ca Gh Sincai- arestat, batut si inchis 1 an la Aiud, in batai rupandu.i.se 2 dinti-, Samuil Micu, Budai Deleanu, toti greco.catolici care au fost persecutati de „fratii” lor pt ca au vorbit contra Unirii cu Roma-m ai cititi si cartile lor, stimati catolici!
  5. Inainte de a face afirmatii publice trebuie sa fii documentat putin si sa fii sincer cu adevarul. dar modul asta juridic in care dvs ati pus problema, ca toti ceilalti catolici certareti, arata mentalitatea catolica de ocupatie prin forta, violenta si silnicii-cum a fost la bisericile retrocedate, luate prin tribunale si nu prin dialog.
  6. Spatiul e putin aici de a face o istorie a marsaviilor catolice la noi in tara, dar va recomand pt inceput sa cititi acele carti mentionate mai sus, incepand chiar cu istoricii greco-catolici mentionati-daca se vor mai gasi cartile lor!!! Lectura placuta. (masterand in Teologie istorica)

  Comentariu de Fabian | iulie 21, 2008

 8. Pe blogul Pendulul lui Foucault sunt o multime de minciuni la care nu e timp de raspuns, caci ar merita o carte-raspuns la fiecare minciuna. totusi, faptul ca se leaga de par Iustin si-l face mincinos cand acesta spune ca in Ardeal romanii si-au cam pierdut identitatea („Nu stiu de unde stie parintele (Iustin) aceste lucruri pentru si pot depune personal marturie ca nu e asa, cu toate varsta inaintata ii recomand sa faca o calatorie prin Transilvania si sa vada cu ochii lui cum sta treaba, de fapt, cu urechile domniei sale”), ma face sa-i atrag atentia ca este o nesimtire crasa sa te legi de cel mai mare duhovnic roman in viata doar pt ca nu-ti convine tie. e chestie de bun simt sa respecti si sa fii pus pe ganduri la cuvintele lui. nu pe mine m-ati contrazis si v-ati batut joc, ci de cel mai mare duhovnic, care stie ce vorbeste la varsta de 89 ani. v-as recomanda sa treceti prin satele grecocatolice sa vedeti cat de „romaneasca” limba e, sa treceti prin Satu Mare unde unitii au fost majoritari, sa vedeti cum aproape toti grecocatolicii de acolo sunt maghiarizati, singurii romani de acolo, confesional, sunt ortodocsii. vedeti apoi limbajul unit cu expresii ca „ilustrissime”,”cristicitatea pneumatologica a Sf Paul”, nenumarate latinisme straine de limba romana, la care te apuca rasul-sa nu mai zica cuvantul „mila” care e din slava, unitii zic: „cu indurarea si cu indurarile Unuia-Nascut…”- asta da limba romana…pasareasca. curat-murdara limba romana!
  Istoricul greco-catolic Alex. Filipascu recunostea in 1940 in Istoria Maramuresului, ca aici romanii s-au maghiarizat dupa ce a patruns Uniatia, tarziu, dupa 1740-la moartea ultimului episcop ortodox, romanii nemaiavand voie sa-si puna un episcop ortodox roman!- ci le-a fost impus episcop unit rutean. Deci, romanii s-au maghiarizat foarte usor in Maramures dupa ce s-a trecut la forta si trecerea automata la uniatism, ajungandu-se la o situatie jalnica in sec XIX- slujbe greco-catolice in maghiara, trecere la romano-catolicism, la reformati etc. asta zice un istoric unit pe baza de date sigure si realitatea vazuta cu ochii lui. Asa ca lasati-o mai moale cu critica la adresa duhovnicilor nostri si mai bine cautati de cititi Istoria pe baza de documente si nu pe pareri personale

  Comentariu de Fabian | iulie 21, 2008

 9. Unitii nu vor bisericile mai ales pentru patrimoniu, caci multe sunt sarace. Ideea este ca taranii sunt legati foarte mult de locasul in care s-au obisnuit sa se roage, pe de o parte, si se mizeaza pe confuzia generala care domneste astazi si in materie de credinta, pe de alta parte. Iata de ce unitii viseaza la preluarea bisericii comunitatii ca la o importanta parghie de patrundere a ereziei lor in comunitatea respectiva. V-o spune un preot de pe Campia Transilvaniei, asa ca puteti sa ma credeti pe cuvant.

  Comentariu de Fusaru Mircea | iulie 22, 2008

 10. Ortodoxia,stimabililor este opusa pluralismului intelectual,cultura,si chiar politic…noi ardelenii am fost greco catolici asemenea m,arelui Avram Iancu…si suntem mandri de confesiunea noastra….mai lasati o moale cu ortodoxia..si as avea o rugaminte sa va educatiputin preotii si calugarii ortodocsi sa se spele,si sa vina mai putin la cersit in Ardeal …..Bucow a facut bine,obligandu i sa se spele sa se civilizeze…la preuve est que meme aujourdhui ils sont sales est desagreables dans leurs costumes a la greque…Salut!

  Comentariu de Ioan Hotico | septembrie 28, 2008

 11. lui ioan hotico. in primul rand avram iancu a fost ortodox si nu greco-catolic.se stie foarte bine in ce conditii istorice s-a facut uniatia. sa nu uitati greco-catolicilor din ce an existati, mi se pare ca de pe la 1698/1700, nu uitati ca pentru avantaje politice ati semnat uniatia, deci nu aveti nimic cu hristos, v-ati desprins din biserica ortodoxa ardeleana, pe care bineinteles aveti obraznicia de a o cosidera amenintata de calvinism atunci.deci din punctul meu de vedere ar trebui sa va amintiti de unde ati plecat si unde ati ajuns si nu va mai folositi de argumente pseudo-istorice si care va convin sa loviti in poporul roman majoritar ortodox. ce sa facem asa a fost istoria nu o mai rescrieti ca si comunistii ca semanati al dracului de bine in propaganda, a se intelege harul oratoric de la stramosii nostri romani, de care fie vorba intre noi mie cam rusine. sa ne uitam la ei putin ca au distrus civilizatii europene care cine stie poate ar fi dat alt curs istoriei, daca nu era pofta lor nesatioasa de aur, ca doar pentru asta au venit in dacia. ii tot acuzati pe romani ca sunt ortodocsi , ca sunt slavi si asa mai departe, pai uitati-va la voi ca sunteti niste renegati ai natiei, v-ati renegat cei mai mari intelectuali si episcopi care si-au dat seama ca au pierdut prin uniatie si azi aveti nerusinarea sa va laudati cu ei, nu va e rusine. vreti pozitii si putere. vorbiti de greci dar uitati-va la romani ce viata politica stralucita aveau, tot un asasinat, uitati ca au invatat scoala de la greci in cultura , arta si altele. sa nu incercati sa-mi raspundeti ca sunt de meserie istoric si va dau clasa la orice ora vreti si sa numai mintiti ca deformati realitatea ia mai lasati-ne cu roma voastra. sa va vad daca aveti cura jul sa-l postati, ca voi asa faceti ce nu va convine nu postati.

  Comentariu de ghe | februarie 11, 2009

 12. Cine sa aiba curajul sa posteze, eu daca dau drumul comentariului sau cel greco-catolicul de mai sus daca va raspunde ?

  Comentariu de sceptik | februarie 11, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: