un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

TRIBUTARII UNEI MENTALITATI CATASTROFALE

Urmatorul articol este preluat de pe blogu lui Claudiu Tarziu. Il preiau in totalitate, fara a adauga alte comentarii tocmai pentru ca impartasesc intru totul cele scrise de Claudiu!

Aflu pe seara ca in Comisia Canonica a Sinodului, adica tocmai aceea care ar trebui sa vegheze la respectarea regulilor in Biserica, s-a propus rezolvarea „cazului Corneanu” in stil pur romanesc. Dupa vorba carageliana „sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimica”, mitropolitul Corneanu va fi pedepsit, dar de fapt nu va fi! Cum asa? Ca la noi: i se va da o „mustrare”. Canoanele cer caterisirea? A se slabi! Poporul este in pragul confuziei vecine cu erezia? A ne scuti! Mii de credinciosi mireni si zeci de manastiri din tara si de la Athos implora Sinodul sa pastreze neatinsa dreapta-credinta? Hai sa fim seriosi, ce atita galagie?

Si daca mitropolitul Corneanu se va lasa din nou prada „emotiilor” si va gusta din „impartasania” catolicilor, cine-l va putea opri? Ca doar e ierarh. Si daca exemplul sau de „vladica” va fi luat de tot mai multi slujitori ai altarului de prin Banat, ce va face Sinodul? Ca deja aud ca astfel de nazdravenii se mai intimpla, dar cu fereala, ca pina acum nu era voie. De-acum sa te tii.

S-or fi saturat si sinodalii nostri de straiele vechii ortodoxii, ca prea nu-s „aggiornate” si poate s-or gindi sa le schimbe cu cele mai ochioase ale Apusului.

Totusi, sa nu anticipez hotarirea Sinodului, ca va mai lucra si Sfintul Duh si poate iar ma contrazice…

Este insa cu adevarat trist ca din cinci ierarhi membri ai Comisiei Canonice trei sint considerati „traditionalisti”: IPS Teofan, mitropolitul Moldovei, care este si presedintele Comisiei, IPS Andrei, arhiepiscop al Albei Iulii, PS Justinian, episcop al Maramuresului. Sursele mele spun ca toti au imbratisat ideea impaciuitorista. Ma mir foarte (unul dintre motive se va vadi miine). Si mai mult ma nedumereste pozitia PS Justinian, care este la 180 de grade fata de cea exprimata in Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Nadajduiesc ca nu s-au lasat intimidati de nimeni. Ca la alte daraveli nici nu vreau sa ma gindesc.

iulie 8, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ECUMENISM, MASONERIE, NEW-AGE, ORTODOXIE, STIRI | , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: