un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

CRIZA SUSTINUTA A PETROLULUI SI CONTROLUL POPULATIEI

Civilizatia asa cum o stim noi este pe cale sa apuna si nu este proclamarea vreunei secte ciudate, mai degraba o concluzie stiintifica la care adera dintre cei mai respectati geologi, fizicieni, bancheri si investitori din lume. Toti sunt ingrijorati de criza petrolului, o criza mai ales sustinuta, desi nu neaparat falsa.

In 1970 cand America a trecut printr-o criza similara, scaderea necesarului cu numai 5% a determinat o crestere a preturilor cu 400%. La fel s-a intamplat si in California, cativa ani mai tarziu, cand nu petrolul ci gazul a trecut printr-o criza ce a dus la cresterea tot cu 400% a preturilor. Odata cu declinul productiei aceasta se va acutiza in timp. A inceput cu 3% pe an, cu 10% si se estimeaza ca peste 7 ani va ajunge la 50%. Acest lucru a fost recunoscut si de Dick Cheney, prin 1999 cand estima pentru anul 2010 un consum de 50 milioane de barili (1 baril = 150 litri) pe zi. Altii apreciaza o cerere de petrol intre 8 si 13% mai mare, cu alte cuvinte, niste prezumtii mai sumbre. Iar daca o scadere a ofertei cu 5% a cauzat triplarea preturilor, imaginati-va ce se va intampla daca necesarul de petrol ar fi acoperit in proportie de 25-50%! Din pacate, aceasta criza a inceput deja. Recent, pretul barilului de petrol a atins un nou record, de 150$. Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului va ajunge 200$. Dar sunt unii transportatori care estimeaza un pret de peste 250$/baril la sfarsitul lui 2009.

Criza petrolului va afecta si mancarea vesticilor, deoarece multe „gene” din mancarea occidentalilor sunt extrase/sintetizate din petrol. Nu mai punem la socoteala diversele substante, insecticide sau fungicide care se extrag din petrol. Acest lucru ar putea avea un impact benefic, poate asa vor manca mai sanatos, insa toata tehnologia/civilizatia noastra este dependenta de petrol. Sistemul sanitar, distributia hranei, sistemul de aparare al tarii, sunt doar cateva din domeniile care vor fi grav afectate. Constructia unui automobil necesita echivalentul energetic a 20 barili de petrol. In final, automobilul va costa de 2 ori greutatea-i in petrol. Pe langa aurul negru, mai sunt necesare si vreo 40 de tone de apa. Nici computerele sau microcipurile nu scapa de criza, un computer consumand energie de 10 ori greutatea lui in petrol, iar pentru producerea unui microcip de 1 gram sunt necesare de 630 de ori mai multe grame de petrol, in timp ce pentru o placuta de 32 MB DRAM sunt necesare 2 kg de apa si 130 grame petrol. Credeti ca microcipurile sunt ieftine de fabricat? Si eu credeam la fel, dar se pare ca suma care se cheltuie pentru fabricarea a 10 microcipuri ajunge pentru construirea unui automobil. Se spune ca 10% din productia de curent electric a Statelor Unite este folosita de internet. Pentru crearea unei tone de ciment sunt necesari aproape 200 litri de petrol. Pentru producerea cuprului sunt necesari 18 barili de petrol, in timp ce pentru aluminiu, costurile sunt de 20 de ori mai mari. Un combinat mare pentru producerea aluminiului consuma cat un oras cu 175 000 locuitori. Daca ar fi sa producem curent electric in centrale nucleare, am avea nevoie de uraniu, care si el este extras de masini ce necesita petrol. Nici sistemul bancar nu a ramas pe dinafara, in acest mediu circuland o vorba: banii=energie. Cu alte cuvinte criza petrolului poate provoca si o criza energetica, mai ales in Marea Britanie, unde oamenii se roaga pentru ierni cat mai calduroase.

Pentru omul de rand consecintele sunt dezastruoase, dupa cum ilustreaza si Paul Salopek, jurnalist la Chicago Tribune: lumea va fi aruncata intr-un colaps economic. Milioane de oameni vor ramane fara loc de munca din cauza regresului industrial. Tractoarele din agricultura vor fi trase pe dreapta, razboaie pentru resursele energetice se vor declansa peste tot in lume, iar in societate va dainui haosul, unde fiecare se va bate pentru putin metal sau putin sticla. Un alt juranlist, Jonathan Gatehouse preconizeaza o scadere a preturilor locuintelor si o prabusire a pietei financiare. Vor urma intalniri de urgente care sa dezbata criza, initiative diplomatice, explorari disperate, dar nimic nu va rezolva problema. Mii de companii vor da faliment, iar milioane de oameni isi vor pierde locul de munca. Orasele in care odinioara oamenii se intalneau la o cafea, vor fi pline de cersetori, iar in loc de cafea vor vinde supa. Criminalitatea va exploda.

Pana in 2010, conform lui Leggett, oamenii vor da pe fata ce au mai rau din ei: fascistii vor castiga teren, „hranindu-se” din revolta oamenilor saraci si revoltati. Noi legi si mijloace de represiune se vor adopta, lumea va fi mai permisiva in ce priveste tortura si va sprijini orice razboi impotriva terorismului. Si ca si cum n-ar fi deajuns, Leggett preconizeaza mari catastrofe naturale – clima si asa este data peste cap – iar impotriva acestor anomalii ale naturii nimeni nu va putea face nimic decat sa-si vada munca irosita si culturile distruse.

Iar daca va ganditi deja sa va luati o masina hibrid, inseamna ca un vedeti toata „imaginea”.

Cat timp mai avem pana se instaureaza efectiv aceasta criza? Nimeni nu poate spune cu certitudine. In ritmul actual se estimeaza ca undeva intre 6 si 24 de luni. Ken Deffeyes, profesor de geologie la Princeton crede ca la 300$ barilul vom asista la un „shutdown economic”. E deja 150$ si observam scumpiri in toate domeniile si incetiniri in diverse arii ale industriei.

Au stiut Guvernele lumii despre aceasta criza? Da, ea a fost preconizata inca din anii ’70-’80, insa mai nimic nu s-a facut in acest sens. Nu s-a facut pentru ca nu a fost interes sa se faca, nu ca surse alternative de energie nu s-ar gasi. Si oricum, chiar daca s-ar gasi sunt destul de costisitoare si nu rezolva decat criza energetica. Pe de alta parte, acest haos social spre care tindem le convine de minune mondialistilor care pot promulga legi in favoarea lor, de supraveghere si control al populatiei. Se spune ca America se pregateste pentru un val masiv de emigranti din Mexic. Una dintre solutiile autoritatilor este de a implanta cipuri sau biocipuri pentru a tine situatia sub control.

Ce se poate face? Nu se poate spune exact. Probabil sa ne pregatim pentru cea mai mar criza prin care trece omenirea. Si sa dam opaitul din pod, sa-l curatim si sa-l punem bine s-ar putea sa avem nevoie de el. De asemenea ar trebui sa invatam cum se ara cu animalele, si asta s-ar putea sa ne fie de folos.

ALTE DETALII, LINKURI SI GRAFICE LA http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Index.html

iulie 5, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ISTORIE, IT, MASONERIE, NEW-AGE, POLITICA, SANATATE, STIRI | , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii

 1. Nu vom avea voie nici sa aram cu animalele, caci vor avea si ele drepturi! Vor avea nevoie de jucarii si hainute, iar munca taranului la camp, arand…nu are sanse decat clandestin.
  Acum, lasand ironia la o parte, spunea un mare adevar parintele Arsenie Boca, atunci cand afirma ca vor veni vremuri cand nici cu 2-3 facultati, tinerii nu vor gasi de lucru.
  Solutia este totusi, sa pastram bucatica de pamant pe care o mai avem si sa muncim, sa sadim, sa sapam porumbul, cartofii si toate legumele pe care oamenii harnici le cultiva. Apoi, sa tinem o vacuta, cat de mica, dar care va hrani familia atunci cand nu se va mai gasi de mancare, si se va vinde si cumpara doar pe baza de cartela-cip.

  Taranii stiau ca la casa bine gospodarita nu se moare de foame. Si nimeni nu a murit de foame daca a muncit. Iar la camp (la coasa,la fan,la cules porumb, pastai, la secerat…) si in gradina, muceau parintii alaturi de copii. Mai era si mersul la claca (pentru cine nu stie, se adunau mai multi vecini, tineri sau mai putin tineri si se ajutau unul pe altul, pe rand, iar la urma, uneori veneau si cativa „muzicieni” si le cantau de dor, jale sau bucurie). Apoi, aveam pe vremuri si turme de oi, cirezi de vite…herghelii de cai…Exista o TRADITIE care a fost batjocorita. Au lovit in primul rand in familie. Nu direct, ca asa loveste dusmanul „cinstit”. Au lovit indirect, in intimitatea familiei.
  Cum sa nasti atatia copii? Nu mai suntem pe vremea bunicilor…Uite, sunt mijloace prin care te poti feri de la a naste copii… Iar lumea se fereste sa nasca multi copii, preferand sa ucida (caci anticonceptionalele sunt tot avortive, la fel si steriletul). La fel, onanismul conjugal e tot o mimare a mortii, nu a dragostei.
  Oamenii nu mai fac copii…asa ca…acum cine sa lucreze pamantul? Cine sa sape, sa cultive, sa coseasca, sa secere?… cine sa aiba grija de batarni, de parinti? Sunt trimisi la azil sau lasati sa moara singuri prin spitale.
  Apoi, au lovit in frumusetea suflteasca a romanului, in credinta lui. Au lovit in preoti si in profesori. Au discerditat tot ceea ce inseamna morala, traire si minte sanatoasa. Au lovit in inocenta copiilor si tinerilor. Asa au lovit in familie. Distrugand familia, distrug lumea.
  Au lovit in valori si au pus in loc nonvaloarea, nimicul.
  Acum ni se ofera un mare „nimic”.
  Dar noi avem ceva: credinta pe care nu ne-o poate lua nimeni, pentru ca o traim.
  O mai avem pe Maica Domnului si pe toti sfintii lui Dumnezeu.
  Dumnezeu sa ne ajute si sa aiba mila de noi!

  Comentariu de Monica | iulie 5, 2008

 2. care ingrijorare? cresterea pretului petrolului este doar o manipulare. de ce crezi ca au mers americanii in irak? tocmai pentru a nu lasa controlul campurilor petroliere europenilor! 😉

  Comentariu de fanitza | iulie 5, 2008

 3. personal ma bucur ca se termina petrolu, poate vom reveni la epoci mai linistite, ca pe vremea lui Stefan cel mare. asta e o problema personala, daca se termina nu as mai avea resursele necesare sa ma fatai prin lume asa cum o fac acum degeaba in mare masura. am sa cumpar un cal…

  Comentariu de top cat liderul gastii! | august 2, 2008

 4. Da, numai ca pe vremea lui Stefan nu era intreaga societate/civilizatie dependenta/construita de petrol… Adica astazi sunt alte consecinte fata decat ar fi fost atunci…

  Comentariu de sceptik | august 2, 2008

 5. […] CRIZA SUSTINUTA A PETROLULUI SI CONTROLUL POPULATIEI […]

  Pingback de BEST OF « un blogger SCEPTIK | decembrie 22, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: