un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

SE CAUTA HOMEOPATI CARE SA-SI SUSTINA TEZA

Dupa ce James Randi oferea nu mai putin de 1 milion de dolari celui ce ar dovedi eficienta homeopatiei, inca doi cercetatori pun la bataie un premiu in bani, de data aceasta mult mai mic, dar nu si nesemnificativ: 10 000 de Lire sterline. Cercetatorii, Simon Singh impreuna cu un profesor al Universitatii Exeter, Eduard Ernst, afirma ca nu sunt impotriva metodelor alternative dar ca se indoiesc de rezultatele homeopatice.

Cu alte cuvinte considera homeopatia sarlatanie, ca si Parintele Paisie Aghioritul. Un alt Parinte din Sfantul Munte care a studiat atent homeopatia, o numeste oculta. Cititi un rezumat aici.

Unii dintre medicii carora li s-a adus la cunostinta acest premiu au declarat ca nu au nimic de demonstrat. Nimeni la ora actuala nu a putut demonstra stiintific homeopatia ceea ce arunca multe semne de intrebare asupra acestei practici „neoficiale”.

iunie 23, 2008 - Posted by | ATITUDINI, NEW-AGE, SANATATE, STIRI | , , ,

6 comentarii

 1. Curios lucru ca unii sfinti rusi o foloseau si nu aveau nimic impotriva ei. Vezi Sf. Teofan Zavoratul.
  Sincer pana sa adopt aceasta metoda de tratament m-am zbuciumat si m-am documentat oaresce. Lucrul pe care il doresc tuturor celor care vor sa emita pareri. Pr. Rafael Noica de asemenea nu are nimic impotriva acestui mod de tratament.

  Comentariu de Adrian | iunie 24, 2008

 2. Nu stim ce intelegeau Sfintii rusi prin homeopatie. oricum, este oculta. Asta-i clar. o faceti pe pielea voastra!

  Comentariu de sceptik | iunie 24, 2008

 3. Pai cum ati ajuns la concluzia ca e oculta?

  Comentariu de Adrian | iunie 24, 2008

 4. Bravo, pai tu nu te-ai documentat decloc? Citeste articolul de pe blogul meu. Vezi sfarsitul articolului de mai sus. Ce-am scris aici e doar rezumat, vrei mai pe larg, scotoceste netul.

  Comentariu de sceptik | iunie 24, 2008

 5. pai si doctorul Pavel Chirila este de acord cu homeopatia

  Comentariu de admin | ianuarie 8, 2009

 6. Vezi ca ai semnat cu „admin” si nu-mi place, lumea ar putea crede ca este vorba de administratorul blogului adica de mine. Semneaza si tu altfel, pe alte bloguri.

  Nu stiu ce pozitie adopta dr. Chirila vis-a-vis de homeopatie, exista studii ample care duc la aceeasi concluzie, cea care se desprinde si din articolasul meu. Ce am scris este doar o mica pozitie asupra acestui subiect, cei interesati sunt invitati in a aprofunda lectura pe aceasta tema.

  Comentariu de sceptik | ianuarie 8, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: