un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PRETUL COMPROMISULUI: SMINTEALA

De la inceputurile omenirii, omul s-a ridicat asupra fratelui sau. S-a declansat o reactie in lant care a cuprins intreaga lume si nu se va termina aici, se va mai extinde. In zilele de pe urma, spunea Mantuitorul, vor fi razboaie si vesti de razboaie. Dar nu atunci va veni sfarsitul, e doar inceputul. Inceputul durerilor. De-atata sange varsat, oamenii vor ajunge sa doreasca pacea cu orice pret. Popoarele se vor uni sub o singura patura, un singur guvern mondial iar in fruntea acestui guvern va sta Antihristul. El va dispune pecetluirea supusilor lui, care vor ajunge robi, sclavi, iar asta ca sa-si dea seama ca „pacea” si „libertatea” oamenilor inseamna robie a diavolului. Trebuie sa cautam pacea de sus si libertatea fata de pacat. Doar atunci vom fi cu adevarat liberi!

Un astfel de sistem antihristic a fost si comunismul. Telul final era satanizarea omului. Au incercat prin diverse metode. Prima a fost prigonirea celor ce se impotriveau sistemului, adica a celor care vedeau in ei insisi sau in aproapele chipul lui Hristos, multiplicat. S-au indarjit asa de tare incat pana si a gandi altfel era interzis. O mare parte din popor a fost incarcerat. Oameni simpli, preoti, intelectuali. Despre ce au indurat dincolo de gratii s-au scris carti intregi, nu intru in acest subiect. Insa pentru cealalta parte a societatii, viata decurgea linistit. Ba multi spun ca a fost mai bine inainte: avea omul un loc de munca, avea un ban care-i ajungea cat de cat, s.am.d.. Insa din punct de vedere spiritual, duhovnicesc, era cenzura. Cei ce au marturisit pe Hristos nu L-au marturisit doar pe Dumnezeu ci si-au asumat pe de-a intregul aceasta marturisire. Nu poti fi credincios daca nu-ti iubesti neamul, nu te poti numi crestin daca nu-ti pasa de aproapele tau, nu poti spune ca tu crezi in Dumnezeu dar in viata de zi cu zi traiesti in desfrauri de tot felul, in viclenii si furtisaguri. Marturisitorii au inteles acest lucru, iar Petre Tutea a zis la un moment dat ca poporul roman i-a acordat cinstea de a patimi pentru el. Detinutii politici, n-au fost inchisi pentru ca erau rai, criminali, hoti, au fost torturati pentru ca erau iubitori de neam si de Hristos. Patimirea lor a fost pe nedrept – pedeapsa se cuvine celor ce gresesc. Pentru restul romanilor marturisitorii din temnitele comuniste au fost (iar pentru unii inca sunt) niste naivi care si-au facut familiile sa sufere si care s-au privat pe sine de la „bucuriile” vietii. Au mancat fecale cand altii mancau carnuri, dormeau pe priciuri cand altii descopereau (mai ales in vest) confortul, erau imbracati cu zdrente si pantofi dezlipiti cand altii purtau stofe, au fost injurati si scuipati cand altii petreceau. SI toate acestea pentru o idee: ca Dumnezeu exista iar demnitatea si curajul sunt virtuti divine.

Sistemul comunist nu pretuia omul. Nici macar pe cei de care se foloseau, chiar si de acestia s-au descotorosit. La fel ca dracii, nu iubeau nici pe cei care le fagaduiau ascultare.

Astazi este… democratie. Pastrand ideea de la inceputul articolului, s-au mai schimbat oamenii dar scoala a ramas cam aceiasi. Cenzura a ramas, numai ca nu e fatisa. Dar va fi si pe fata, nu va amagiti. Dispretul pentru om a ramas si el, desi acum poarta masti „democratice”, „civilizate” conform cu drepturile omului, drepturi cam… nedrepte pentru unii care vor sa duca o viata morala. Totul este relativizat. Ai dreptul sa gandesti liber, sa te asociezi liber… TEORETIC! Minoritatile nationale/sexuale, au mai multe drepturi ca majoritatea, iar unii de prea bine ce-o duc s-au cam ametit. Acum ai „libertatea” de a te pronunta si asupra politicii si asupra societatii, dar nu prea iti mai vine: imediat vei fi etichetat: fanatic, extremist, bigot, necivilizat, obraznic, etc.. De cine? De urmasii celor care pe vremurile de trista ocupatie rosie se mirau de „prostia” celor din inchisori. Dar nu numai de ei ci si de comunistii care au infestat si pe altii cu modul lor de gandire bolnav – nu ca vesticii „democrati” ar judeca mai sanatos.

Intrebarea e: cum ii deosebesti pe unii de ceilalti? Cum stii care-i naiv si care-i viclean si te ispiteste? Simplu: cel naiv te vede, face misto de tine apoi pleaca afisand un ranjet tamp. Cel viclean, sta langa tine, te studiaza. Cum zicea si Parintele Cleopa, de drac mai scapi ca-ti faci cruce si fuge, dar de omul viclean nu. Apoi, comunistii (ma refer la mentalitatea comunista, nu neaparat la membrii simpli de partid, sper ca ati priceput) te eticheteaza acum, la cateva decenii dupa disparitie, precum o faceau si odinioara: esti extremist, esti ANTI-SISTEM, esti fanatic, gandesti dezechilibrat – ESTI UN PERICOL !! ESTI UN BANDIT!! Dac-ar fi dupa ei, te-ar lega fedeles, ti-ar inscena un proces, cum faceau si pe vremuri si pac! te trezeai subit cu zeci de ani munca silnica. Da, mai exista astfel de reminescente in societatea noastra si mai ales in Biserica. Pentru ca si-au dat seama de potentialul de manipulare prin Biserica, acestia s-au infiltrat pana la varf. Inainte, cand sistemul era inca in viata, actionau dupa cum li se ordona.

Si-acuma asculta ordinele, dar in lipsa lor mai pun si de la ei, facand astfel rau Bisericii. Oamenii simpli se smintesc si incep sa se indeparteze de la Biserica. Cei care ii dau in vileag sunt imediat luati in vizor, iar pana se decide soarta lor, intra automat in „programul de deningrare”: sunt etichetati fiecare, specific, pentru ca la vremea cuvenita, sa li se pregateasca o lovitura si mai zdravana prin care isi vor pierde „adeptii”. Ceea ce ignora asemenea oameni care inteleg sau nu ce fac, este ca vietile tuturor sunt in mana Domnului: el da rasplata si a lui e razbunarea. Aproape toti cei care au trecut prin temnitele comuniste au ajuns suta de ani si au murit in pace, impacati cu Dumnezeu si cu ei insisi. Restul… vor chema preotii dupa 7 ani sa le citeasca rugaciuni si dezlegari pentru neputrezire.

Si vis-a-vis de cazul Mitropolitului Corneanu identificam asemenea nesimtiti, unii chiar in haine negre, care hulesc necontenit pe cei ce, ca si marturisitorii dinaintea noastra, dorim crearea unui mediu propice mantuirii. Unii, mai destepti, cu studii in afara (desi nu musai, dar oricum cu studii) ne intreaba sarcastic: „dar voi cine sunteti, urmasii lu’ Fotie?”. Altii, mai saraci in istorie ti-arunca-n fata simplu si nonsalant: „extremistule”, „fanaticule”. Nu conteaza daca vorbesc cu un Batran vazator cu duhul, ori un taumaturg, sau exorcist. Nu merge pe linia partidului, afara cu el. Banditul! Cum isi permite? Pe langa acestia, se aduna ciorchine si blegomanii care nu stiu pe ce lume traiesc si spun si ei in ton cu orchestra: „Ai mai vazut, monser, atata mojicie?” Hm! Si, dandu-si ochii peste cap, isi continua mersul.

Fratilor, inarmati-va cu rabdare si multa rugaciune, ca astfel de personaje au sa se inmulteasca exponential in vremurile ce vor veni. Se va implini intocmai vorba Sfantului Antonie cum ca nebunii vor fi socotiti normali iar cei normali vor fi socotiti nebuni.

Adevarat e: portile iadului nu vor birui Biserica si tot la fel de adevarat e ca Hristos este capul Bisericii si Dumnezeu insusi apara Biserica si curata ograda ei. Dar vai, conform pasajului de la Matei, vai de cei care cred ca sunt in Biserica lui Hristos, in timp ce se afla in cea a Satanei! Vai de cel prin care vine sminteala, pentru ca sminteala trebuie sa vina, dar vai de cel prin care vine. Iar pe langa acela, mai sunt si complicii, autorii morali. Vai si de ei, pentru ca si ei sunt inclusi in Vai-ul cel mare! Pentru ca nu toti din cei ce zic „Doamne, Doamne…”.

Cercetati duhurile si vedeti ce va invata, pentru ca vor veni vremuri grele, incat si cei alesi se vor pierde. Cavalcada continua. Neam peste neam si frate peste frate!

iunie 7, 2008 - Posted by | ATITUDINI, DIN TEMNITE, ECUMENISM, ISTORIE, MASONERIE, NEW-AGE, OCULTISM, ORTODOXIE, POLITICA | , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: