un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

SFIDARE SI ANORMALITATE

Fratilor, in fiecare an, pe meleagurile noastre mioritice, niste ciudati cu probleme grave de comportament, care reprezinta un pericol pentru societate din mai multe puncte de vedere, marsaluiesc pentru a-si promova stilul decadent de viata. Este vorba despre homosexualii care si anul acesta vor infecta strazile Bucurestiului. Despre problema homo s-a discutat in fel si chip. Unii vor sa demonstreze ca exista o gena care determina aceasta orientare, altii sustin ca e doar un mod de viata, ce ne agitam asa, s.a.m.d.

Nu voi porni aici o dezbatere pe acest subiect, am scris pe aceasta tema cateva articole pe blog. Ce vreau sa impartasesc cu fratiile voastre – fugitiv – sunt doar cateva ganduri care mi-au trecut prin minte cand am auzit ca si anul acesta se vor aduna de peste mari si tari la Bucuresti. Ce este cu acest fel de „marsuri”, ce se urmareste? In primul rand se doreste atrofierea trairii crestine, sa ne faca sa ne obisnuim cu ideea ca, iata, acum au si ei drepturi, ce spunem noi, ce credem noi, ce-am vrea noi de la societate nu mai conteaza. Nu mai exista nici un pic de bun-simt, nu mai exista nici o Lege Morala, pacatul este egal cu virtutea, daca nu mai presus. Televiziunile pun camerele pe ei si arata, si-i filmeaza ca deh, si ei sunt oameni, nu? Cu alte cuvinte, avem de-a face cu una din multele manipulari media. Afisandu-i pe micile ecrane, prezentand totul ca si cum ar fi o minoritate asuprita, neinteleasa, vor sa umble la subconstientul nostru, la urma urmei, ca si noi, au problemele lor, necazurile si durerile lor.

Aceste manifestatii sunt o sfidare si nimic altceva. Adica acesti gay n-ar putea sa-si vada linistiti de funduletele lor, fara a se masca in fel si chip si a marsalui pe strazile diverselor orase? Ba da, dar vor sa ne faca in ciuda, sa ne arate cu nesimtire ca au intrat in legalitate, in normalul cotidian, iar noi.. trebuie sa ne impacam cu ideea. Suntem depasiti, noi, crestinii. Acum traim o noua era, Era Varsatorului, iar religia crestina e „pe moarte”, multi ani traiasca New-Age-ului, noii religii, noii ordini, mondiale dar si spirituale.

Lumea asteapta un nou Salvator, un nou impaciuitor, care sa elimine din societate ideile preconcepute, prejudecatile, „moda veche” si sa-i elibereze pe oameni. Cu alte cuvinte sa suprime glasul constiintei din ei, sa nu mai fie mustrati nici de constiinta lor nici de cea a aproapelui, sa pacatuiasca nestingheriti in orice fel si la orice colt de strada. Sa nu le mai fie rusine nici de ei, nici de vecin si… nici de Dumnezeu.

Poate ca ar fi cazul ne aducem aminte de moarte, pentru ca frica de moarte este unul din factorii care au tinut departe de iad multe suflete. Doamne miluieste!

FRICA DE MOARTE

CONTRAMANIFESTATIE: MARSUL PENTRU NORMALITATE. PARTICIPATI!

mai 16, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE, STIRI | , , , ,

12 comentarii

 1. da’ calmeaza-te omule, oricare ar fi adevarul nu vei schimba nimic… cat despre argumentele crestine impotriva homosexualitatii acestea sunt pur si simplu invalide. Daca vrei sa respecti biblia o poti respecta in totalitate sau deloc, nu se accepta doar extragerea unor valori si ignorarea altora, cel putin asa vad eu lucrurile. Iar homosexualii sa-si tina linistiti paradele precum si crestinii practicanti le tin pe ale lor pentru ca pana una alta nu stim unde exact se afla adevaru’. Asta zic eu, crezand in toleranta si crezand ca exista doar opinii nu axiome.

  Comentariu de waszlaw | mai 17, 2008

 2. uai pidarule, lasa exegeza biblica pentru altii.

  Comentariu de antipidar | mai 17, 2008

 3. esti pidar, sau doar exeget biblic?

  Comentariu de antipidar | mai 17, 2008

 4. @waszlaw, cu tot respectul, opinia mea este ca la mult mai mult a facut referire prietenul nostru Sceptik … adica ce inseamna ” calmeaza-te ” ?!
  De ce pentru tine a spune lucrurilor pe nume inseamna a fi neaparat patimas?
  Ba se poate schimba orice atunci cand vrei cu adevarat, cand te implici, cand nu renunti, nu te resemnezi, merita incercat, oricat de putin ai obtine, si tot fi-va un mic pas, dar un pas inainte. E in adevar prea exagerata mediatizarea tuturor faradelegilor in detrimentul culturii de ex, al atator altor frumuseti, cu adevarat valoroase.
  respecte si mult succes waszlaw in toate,
  Sibilla
  @ Sceptik, ai dreptate, in opinia mea mult depinde de „aprobarea” ori „denuntul” nostru, in a ne implica ceilalti in promovarea altor acte, necum a celor enuntate mai sus de tine … eu suscriu punctului tau de vedere, nu mi se pare firesc sa toleram si sa nu taxam urateniile si desartaciunile.
  Felicitari pentru articol si pentru daruirea cu care iti continui misiunea, acum in vremea fireasca a devenirii .
  respecte si pretuire,
  Sibilla

  Comentariu de sfinx667 | mai 17, 2008

 5. Iubitii mei,
  frati si surori,
  Hristos a-nviat!

  18. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr.
  19. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
  20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
  21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
  23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.
  Romani 1:18-32

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

  Comentariu de Eugen Serea | mai 17, 2008

 6. traim intr-o societate hedonista, proclamata peste tot. mass media ne indeamna sa ne urmam instinctele, sa ne distram la maxim, sa nu ne mai pese de nimic altceva decit de noi insine. de ce ar face homosexualii exceptie?

  Comentariu de gadjodillo | mai 18, 2008

 7. Revin pentru toti aceia care considera Biblia doar o carte de povesti de adormit copiii… Iata o poveste care le-ar putea da de gandit:

  Leul si bebelusul.
  de Hugh Lincoln

  O poveste despre corectitudinea politica, sentimentul vinovatiei creat de aceasta si despre cum leii nu se schimba niciodata…

  Într-o bună zi, un bărbat şi soţia lui stăteau în sufrageria lor când un leu african, scăpat de la Gradina Zoologică, dădu buzna în casă şi alergă spre camera unde se afla bebeluşul celor doi. Bărbatul i-a şoptit panicat soţiei sale:
  – Trebuie să ne salvăm copilul! şi şi-a apucat puşca de vânătoare.
  Dar femeia a sărit să-l oprească:
  – Stai! De ce reacţionezi pe negândite?
  – Ce vrei să spui? o întrebă bărbatul.
  Femeia îl apostrofă cu degetul:
  – De unde ştii că leul vrea răul copilului nostru?
  – Păi nu ştiu sigur, îi răspunse bărbatul frecându-şi bărbia.
  – Doar pentru că vezi lei violenţi la TV nu înseamnă că toţi sunt violenţi, îi spuse femeia. Bărbatul devenea însă tot mai agitat şi îşi încărcă puşca.
  – Dar am învăţat la şcoală că leii ucid oameni, spuse acesta.
  Femeia scutură din cap:
  – Asta este o porcărie spusă de oamenii cărora le e frică de lei. De fapt, leii sunt nişte animale minunate, parte a naturii.
  Omul îşi lăsă şovăind puşca.
  – Cred ca ai dreptate. De fapt, nu prea sunt lei în cartierul nostru. Nu întâlnesc lei în fiecare zi, nu îi cunosc. Poate sunt iraţional şi am prejudecăţi. Să te arunci în raţionamente bazate pe stereotipuri e incorect.
  Femeia începu să zâmbească.
  –Da. Ai început să înţelegi. De ani de zile îi tratăm incorect pe lei, omorându-i doar pentru distracţie, punându-i în cuşti şi ţinându-i departe de locul unde locuim noi. Toate acestea sunt din cauza urii împotriva leilor. Jignim sentimentele leilor când facem asemenea lucruri. Trebuie să ne adresăm lor, să le dăm mâncare şi adăpost, să-i mângâiem pe cap şi pe spinare şi să le arătăm cât de mult îi iubim. Atunci nu va mai trebui să ne fie frică de ei. Vom putea trăi împreună în pace şi armonie.
  Bărbatul şi femeia au continuat să vorbească, bucuroşi de valul de iluminare care trecuse peste ei. Stăteau în fotoliile lor şi discutau despre modalităţi de a crea drepturi egale pentru lei, de a cere programe guvernamentale pentru a-i sprijini şi pentru a le crea o imagine pozitivă în mass-media.
  Deodată bărbatul a sărit din fotoliul său:
  – Ştii ce? În timp ce noi stăm aici şi discutăm, am ratat ocazia de a-i arăta leului afecţiunea noastră!
  – Ai dreptate! îi spuse femeia. Putem începe chiar acum, aici, în casa noastră. Haide să mergem la el şi să-i arătăm că nu avem prejudecăţi.
  Bărbatul şi femeia se luară de mâini şi porniră spre camera copilului. Au fost îngroziţi să vadă că leul le mâncase copilul şi că toată camera era plină de sânge. Leul plecase pe uşa din dosul casei…
  – Este groaznic! spuse femeia. Singurul motiv pentru care leul ne-a mâncat copilul este pentru că străbunii noştri l-au urât, au fost intoleranţi şi l-au persecutat.
  Bărbatul ridică mâna teatral şi rosteşte cuvintele:
  – Da, ai putea spune că merităm ceea ce ni s-a întâmplat. Noi am creat această problemă. Pentru ceea ce am făcut, ar trebui să fim şi noi mâncaţi de leu!
  Aşa că bărbatul şi femeia au plecat în căutarea leului, cu speranţa că acesta le va accepta scuzele şi îi va ierta…

  P.S.
  Pentru cei mai grei de cap: A nu se intelege ca propun impuscarea preventiva a gay-lor!

  Comentariu de Eugen Serea | mai 18, 2008

 8. Idioti care ecueaza mantuirea sufletului, cu o preferinta.
  „Cum iti practici tu religia, lasa-i si pe ei..”.
  Da, la ei homosexualitatea este o religie, una diavoleasca, care ii va duce cu siguranta acolo unde le este locul. Nu-i pot intelege pe apologetii lor heterosexuali – sunt o dovada vie, ca alterarea creierului incepe in viata.

  Comentariu de Nicolae | mai 19, 2008

 9. Din pacate, traim vremuri tulburi, o lume ce alearga cu pasi repezi spre sfarsitul ei, o lume nebuna, nebuna, nebuna! Stiti profetia Sfantului Antonie cel Mare, asa ca ce sa ne mai miram ca anormalul a devenit normal, si ca se gasesc destui care sa justifice anormalitatea si nebunia prin recusul la false judecati de valoare!

  Am luat parte la marsul normalitatii, de luni, si am fost dezamagit, caci putini crestini am vazut, si aceia anemici, fara insufletire, fara viata.

  Fratilor, e groasa rau, dar rau de tot!

  Comentariu de bătăiosu | mai 20, 2008

 10. Nicolae, problema e ca nu ne lasa ei, noi ii lasam dar ei sunt cei care vor neaparat sa iasa in evidenta :).

  Trist, dar asta-i realitatea, asa cum ati spus si voi…

  Comentariu de sceptik | mai 20, 2008

 11. Treaba sta in felul urmator: ma abtin sa-i judec pe homosexuali in ceea ce priveste pacatul lor. Eu sunt familist, am un copil, imi iubesc femeia, dar e posibil sa am alte pacate mai grave… Ceea ce ma scandalizeaza mai mult decat pacatul in sine al homosexualitatii este agresivitatea cu care acestia isi exhiba si trambiteaza optiunea sexuala. E ca si cum noi, astia heterosexualii, am iesi pe strada sa urlam ca noua ne plac femeile!… Asa ca domnilor cu optiuni pe invers, e absolut treaba voastra ce faceti acasa sub plapuma, nu tre’ sa stie si fii-meu de la televizor ca voi „v-ati nascut altfel” etc. Sa va dea Dumnezeu sanatate! Sufleteasca si mintala. Si voua si noua!

  Comentariu de dan zub | mai 24, 2008

 12. antipidar, puile, sunt heterosexual… diferenta dintre mine si tine e ca eu am citit biblia in timp ce tu ai ascultat doar ce au zis altii.

  Comentariu de waszlaw | mai 25, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: