un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

INTREBARI SI RASPUNSURI

1) SUNTETI EXTREMISTI. N-AU MAI FOST ASEMENEA PRECEDENTE IN BISERICA

– Au fost precedente: in disputa iconoclasta, calugarii au marsaluit pe strazile Constantinopulului, intr-o procesiune tacuta, insotiti de icoane. Apoi ar mai fi Sfantul Afraat , care si-a lasat pustia si a coborat in cetate pentru intarirea oamenilor dreptcredinciosi. Exemplele pot continua… Si sa nu uitam cum au fost intampinati ierarhii proaspat intorsi de la Ferrara-Florenta, oamenii au refuzat unirea semnata de ei!

2) DE UNDE STIM CA BISERICA A LUAT-O PE UN FAGAS GRESIT?

– De unde stim ca Biserica a luat-o pe-un fagas gresit? Pai in primul rand ar trebui sa amintim de Concertul din Catedrala din Sibiu, de ceremonia oficierii Cavalerilor de Malta in Catedrala din Timisoara, sau de slujba Bobotezei, savarsita anul acesta de PS Sofronie impreuna cu ierarhul greco-catolic. Fraudarea alegerilor de Mitropolit la Sibiu si acum de la Iasi, comunicatele pline de impertinenta si dispret emise de Patriarhie fata de cei ce indraznesc sa-i conteste actiunile (vezi Dan Ciachir) sau sa faca sugestii; musamalizarea de catre Patriarhul Daniel a celor intamplate in cazul mortii Patriarhului Teoctist (vezi Ziua, unde Victor Roncea citeaza pe un vicar de la Patriarhie care a dezvaluit ca PF Daniel a cerut sa se pastreze tacerea asupra celorlalte taieturi de pe corpul fostului Patriarh, care n-aveau ce cauta acolo). Ar mai fi amenintarea unora, ca PS Sofronie, care nu numai ca schimba din functii pe cei „traditionalisti” dar indrazneste chiar sa le sicaneze familiile, opinia unor Prea Sfintiti, cum ca P Arsenie sau P Iustin sunt niste focare de ura, niste extremisti, si asa mai departe, opinii facute publice. Sicanarea/timorarea si deningrarea unora ce aleg sa nu slujeasca acestor scopuri meschine si acestor interese proprii sau sprijinirea de catre unii ierarhi a unor actiuni sectante. Ar mai fi lepadarea de enoriasi si clerici, cum a fost si in cazul Parintelui Corogeanu, prigonit datorita vederilor anti-ecumeniste si anti-masonice. Un alt lucru de-a dreptul ciudat este moda excluderii din monahism: nu exista asa ceva si nici nu poate exista. Adica Dumnezeu cheama, dar tu opresti? Il poti pedepsi prin scoaterea din staretie, prin mutare disciplinara, dar excludere din monahism nu exista! Si pe langa toate acestea ar mai fi nemultumirea preotilor de mir, mita care se cere la instalarea in parohie (simonia – pacat impotriva Sfantului Duh) si nemultumirea duhovnicilor de mai peste tot.

3) SE VOR SCHIMBA LUCRURILE?

– Probabil nu se vor schimba, pentru ca toate acestea trebuiesc implinite, sminteala trebuie sa vina dar vai de cel prin care vine; Taina Faradelegii trebuie implinita dar asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu mana in san si sa acceptam sa fim manipulati si dezinformati. Ce spune Sfantul Ioan? Cercetati duhurile!… Asta facem, cercetam.

martie 4, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE, STIRI | , , ,

4 comentarii

 1. […] INTREBARI SI RASPUNSURI […]

  Pingback de CAMPANIA “PASTRATI CURATA BISERICA” « un blogger SCEPTIK | martie 4, 2008

 2. Imi cer scuze.Dumneavoastra ati spus ca ne putem alatura campaniei initiate de d-voastra,publicand pe site-ul/blogger-ul nostru logo-ul prezentat de d-voastra,alaturi de textul si precizarile d-voastra.Puteti sa-mi spuneti la care dintre acestea va referiti?

  Comentariu de Cristina | octombrie 21, 2008

 3. Logo-ul din dreapta sus, cel cu cosul de gunoi.

  Comentariu de sceptik | octombrie 23, 2008

 4. pana acum doar am auzit si am tacut,dar lucrutile pe care le vedem acum in urma ma face sa cred intr-adevar ca scriptura se implineste si consider ca toti credinciosii adevarati vor avea mult de luptat …… cip-uri cu numarul pasaporetul biometric, Doamne avem nevoie de multa putere ! Fii alaturi de noi in marea lupta !

  Comentariu de alina arghirescu | martie 23, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: