un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

KOSOVO, MONEDA DE SCHIMB

Declararea independentei Kosovo a fost intoarsa pe toate fetele. Zilele acestea toti analstii politici, militari, diplomati si ziaristi si-au dat cu parerea despre ceea ce se petrece in fosta Iugoslavie. Nu am pretentia de a fi analist, asa ca ma voi rezuma la relatarea unor experiente avute de-a lungul timpului. In timpul razboiului din Kosovo s-a discutat atunci despre legitimitatea participarii Romaniei in teatrul de operatiuni de acolo. Pentru cei care isi mai aduc aminte, se punea problema diferentei dintre un sondaj de opinie care arata ca 70% dinntre romani se declarau impotriva permisiunii de a acorda drept de survol in spatiul aerian romanesc al avioanelor NATO. In ciuda faptului ca sondajul arata foarte clar care este parerea poporului despre situatia in cauza, Parlamentul Romaniei a acordat avioanelor militarea NATO dreptul de a-i bombarda pe sarbi trecand pe deasupra tarii noastre. O teorie ridica atunci semne de intrebari cu privire la legitimitatea guvernarii. Se pleca de la premisa ca, daca parlamentarii si guvernul au fost pusi in functie pe baza votului acordat de catre popor, clasa politica se afla in afara interesului general. Practic, politicienii erau chemati sa se pronunte cu privire asupra unei situatii care punea tara pe picior de razboi. Si totusi nu s-a tinut cont de ce vroia poporul.In timp ce fiecare dintre noi incercam sa intelegem ce se petrece, m-am intalnit cu un amic care avea, la vremea respectiva, acces la informatii mai complete decat multi dintre noi. Mi-a cerut sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa presupunem, spunea amicul meu, ca SUA ar avea probleme cu furnizorii arabi de petrol din cauza sustinerii statului Israel in mijlocul lumii arabe. Pentru a contrabalansa aceasta actiune, oferirea unei oaze de musulmanism in mijlocul ortodoxiei ar fi pus intr-o alta lumina SUA in fata partenerilor comerciali din lumea araba. Personal nu stiu ce sa spun…

PRELUAT DE LA DAN TERTECI, al carui blog foarte bun l-am adaugat in Blogroll. Sa traiesti Dane.

februarie 23, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE, STIRI | , , , , , ,

5 comentarii

 1. Europa regionala ar servii deci intereselor…oricui altcuiva decat… poporului, care…. ceea ce se intampla acum in Balcani se numeste batjocora de cea mai joasa speta…BOR tace, nu vede, nu aude…sa faca ceva..in interesul oamenilor… se incearca decimarea ortodoxismului…sua deserveste cui…marioneta de doi bani americana, si, criminalii de razboi din Kosovo, au vandut interesele propriului popor… kosovarii, vai de steaua lor..” DOamne, iarta-i, ca nu stiu ce fac..”… petrol, gaze, bani, putere….trist dar adevarat, sa facem ceva cu totii pt ca trezirea spirituala sa ne lumineze pasii, sa o facem noi toti fiecare dupa cum ne pricepem, daca cei care ne conduc, nu-s in stare!… Kosovo je Serbia! Felicitari pt articol si…succes in continuare!
  SIBILLA

  Comentariu de sfinx667 | februarie 29, 2008

 2. BOR vede, dar ca intotdeauna sus ajung oamenii de nimic…

  oricum gloata e alaturi de Serbia. Nu trebuie sa vada BOR-ul e deajuns ca vede Dumnezeu.

  Comentariu de sceptik | februarie 29, 2008

 3. Te salut si eu si ma bucur sa regasesc aici un post de-al meu. Ma onoreaza,chiar, acest lucru. Sa ne traiesti si tu. Sa auzim numai de bine.

  Comentariu de Dan Terteci | martie 3, 2008

 4. Dane, imi place cum scrii, nu numai stilul cat si continutul. M-au amuzat poezioarele publicate la tine, datorita subtilitatii mesajelor transmise. Iti doresc tot binele si Dumnezeu sa ta ajute in tot ce faci (bun). Salutari!

  Comentariu de sceptik | martie 3, 2008

 5. Multumesc pentru gandurile bune

  Comentariu de Dan Terteci | aprilie 6, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: