un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

NOUL STAT TERORIST KOSOVO

„Dezideratele noastre sunt clare: construirea statului Kosovo, dezvoltare economica, bunastare economico-sociala precum si masuri aspre impotriva coruptiei si crimei organizate, astfel incat sa imbunatatim securitatea si sa integram Kosovo in structurile europene”. (Hashim Thaci, liderul Partidului Democrat din Kosovo (PDK), prim ministru al guvernului provizoriu din Kosovo, fost lider UCK si cunoscut criminal si terorist).

„PDK condus de Hashim Thaci, fost comandant al Armatei pentru Eliberarea Kosovo-ului, a preluat controlul multor institutii dupa razboi. Partidul are legaturi stranse cu liderii crimei organizate din provincie.” (The Observer, 29 octombrie 2000)

„Domnul Thaci, poreclit „Sarpele” in ultimele sale zile la UCK, este un comandant rebel in varsta de 32 de ani, cu slabe calitati oratorice, cu legaturi cu crima organizata si cu aspiratia de a mentine stranse legaturi cu Statele Unite.” (The Scotsman, 20 octombrie 2000)

„Sunt in stare sa recunosc un terorist daca vad unul si baietii astia sunt teroristi.” Trimis special al SUA si Ambasador, Robert Gelbrand.

„Hashim Thaci, fondator al ‘Drenica-Group’, o organizatie criminala care se estimeaza ca a controlat intre 10 si 15 % din totalul activitatilor din Kosovo (trafic de arme si carne vie, trafic de masini si tigari, etc.)” Wikipedia

SUA, EU si ONU sprijina un guvern kosovar condus de un criminal notoriu, actualul prim ministru, Hashim Thaci, care a dobandit aceasta functie cu sprijinul Misiunii Natiunilor Unite de Administrare Interimara a provinciei Kosovo (MONUAIK). Pe timpul mandatului ONU, scopul administrarii temporare a fost crearea unui guvern democratic provizoriu, inaintea oricarei decizii privind provincia Kosovo. Esecul ONU de a crea un guvern neutru, democratic nu constat numai intr-un prim pas spre independenta provinciei, contrar dreptului international, ci si venirea la putere a unui guvern mafiot. Toti cei trei Ministri Kosovari, Ramush Haradinaj, Agim Ceku and Hashim Thaci, sunt criminali de razboi.

PDK este de fapt o extindere a UCK. Sprijinul SUA-NATO pentru armata terorista UCK a pornit prin anii 1990, iar in bombardamente din 1999 aceasta a fost sprijinita fatis de Bill Clinton si administratia sa. De altfel, Thaci a fost protejatul lui Madelaine Albright, delegatul dinpartea Washingtonului la negocierile de la Rambouillet.

Legaturile dintre UCK si crima organizata au fost semnalate de Senatul SUA si Interpol. Intr-un articol din Washington Times, publicat in Mai 1999, se amintesc urmatoarele despre legatura UCK si Bill Clinton:

„Cativa membri UCK, condusi de actualul prim-ministru Hashim Thaci, care si-a obtinut banii pentru armata sa din traficul de heroina, au fost antrenati in taberele lui Osama bin Laden – cautat pentru atentatul savarsit impotriva unei ambasade americane din Africa, in 1998, in urma caruia au murit 224 persoane, inclusiv 12 americani. Membrii UCK, simpatizati de Clinton & co. pe timpul celor 41 de zile de bombardament asupra Serbiei, pentru aducerea presedintelui Slobodan Milosevici la masa negocierilor, au fost antrenati in tabere din Afganistan, Bosnia si alte locuri, potrivit noilor rapoarte informative. Rapoartele atesta de asemenea ca armata UCK a inrolat fundamentalisti islamisti in razboiul din Serbia, dintre care multi se afla si acum implicati in conflictul din zona… Raportul, care se vrea a fi ‘veriga’ lipsa dintre bin Laden si UCK atesta infiintarea unei tabere de antrenament pentru fundamentalistii islamici in Tropoje, Albania. Organizatia lui bin Laden, al-Qaeda, a finantat si armata UCK.”Wahington Times, 4 Mai, 1999.

Un alt ziar, The Christian Science Monitor, in numarul din 14 August 2000 descrie activitatile criminale ale lui Thaci:

„Politia Natiunilor Unite crede ca multe din intimidarile si violentele din Kosovo au venit din partea fostilor membri UCK, ami ales cei aliati cu Hashim Thaci. Dupa retragerea fortelor sarbesti dinprovincie, armata UCK a pus mana pe multe institutii desi ONU si-a trimis reprezentanti in zona. Un exemplu concret este Srbica unde UCK inca detine controlul in totalitate. ‘Nu vor renunta usor la putere’ afirma Dardan Gashi, analist politic al unei organizatii americane de cercetare (International Crisis Group) ce are un birou in Pristina. ONU este de asemenea de parere ca multi din lumea interlopa detin legaturi cu actuala putere. Cea mai grava situatie se afla in Drenica, inima partidului lui Thaci. Srbica este un oras din Drenica”.

The Heritage Foundation sprijina alianta UCK-PDK in ciuda conexiunilor cu lumea interlopa. Desi recunoaste intr-un raport activitatea criminala a UCK, Fundatia isi arata prijinul pentru ca UCK sa intre in gratiile lui Bill Clinton:

„Ar trebui oare ca SUA sa exploateze potentialul militar al UCK impotriva lui Milosevici, in ciuda radacinilor ideologice neobisnuite si a aparentei legaturi cu crima organizata?… UCK nu totalizeaza toti rivalii lui Milosevici si este cunoscuta pentru comiterea unor atrocitati, mai ales pentru rezistenta armata impotriva fortelor sarbe din Kosovo. Mai mult, dimensiunea si scopul crimelor sale au fost intrecute de campaniile sistematice de teroare ale militiei si paramilitiei sarbe din Kosovo.” Heritage Foundation, 13 mai 1999.

In comunicat se mai exprima temerea de incapacitatea SUA de a atrage si sprijini UCK, singura forta care poate cu adevarat sa tina piept lui Milosevici, pentru a-l sili la negocieri. recent, The Heritage Foundation care se afla in spatele politicii externa a SUA a mizat pe independenta provinciei.

In 2003, un cunoscut criminal de razboi a fost arestat in Budapesta de Interpol, dar eliberat imediat la cererea Misiunii ONU din Kosovo. Exista dovezi ca dupa bombardamentele din 1999, armata UCK si-a schimbat denumirea in Corpul de Paza din Kosovo, functionand sub mandat ONU.

Conform Ministrului de Justitie sarb, Vladan Batic „la tribunalul din Haga exista peste 40 000 de pagini cu dovezi impotriva liderului UCK, Hashim Thaci”. (conform postului de Radio B92, belgrad, 3 iulie 2003).

In aprilie 2000, Secretarul de Stat SUA, Madelaine Albright „a poruncit procurorului sef al Tribunalului din Haga, Carla del Ponte, sa-l stearga pe Hashim Thaci de pe lista criminalilor de razboi” (Tanjug, 6 mai 2000). Ulterior, Carla del Ponte a declarat ca nu exista destule dovezi pentru a-l acuza pe Hashim Thaci de crime de razboi. Cu alte cuvinte Misiunea ONU a protejat un intreg cartel criminal.

In noiembrie 2003, s-au declansat procedurile de urmarire a unor fost comandanti si membri UCK, la Belgrad. Atat Hashim Thaci cat si Agim Ceku si Ramush Haradinaj sunt trecuti pe lista Interpol.

Agim Ceku este cunoscut pentru crime savarsite in anii 1990 in Croatia, impotriva populatiei sarbe. El a fost ex comandant de brigada in Armata Croata si a jucat un rol cheie in operatiunea STORM, care a dus la expulzarea a cateva sute de mii de sarbi din regiunea croata Krajina. In 1999 a fost numit Comandant UCK, cu acordul SUA si NATO. Apoi a fost numit Comandantul CPK sub mandat ONU, platit de ONU devenit ministru Kosovo in 2006 inaintea lui Hashim Thaci, continuand sa intretina legaturi cu lumea interlopa. Conform ziarului londonez London Observer, UCK, sub conducerea lui Ceku, a fost implicata in acte de tortura si prostitutie in Kosovo (14 martie 2000, Atlanta Journal-Constitution).

Washington Times intr-un articol datat 4 mai 1999 aminteste cateva colaborari dintre Osama ben Ladem si UCK. De asemenea, rapoarte franceze, germane si grecesti, citate de ziar acuza UCK de trafic de droguri in valoare de peste 3,5 BILIOANE de dolari PER AN!

Asadar, SUA si EUROPENII sprijina un stat mafiot. Nu este numai o nedreptate fata de poporul sarb ci si O AMENINTARE a securitatii din zona. Rusia a declarat ca nu va recunoaste noul stat Kosovo dar ca nici nu va lua masuri economice impotriva aceastuia. Aceasta, coroborat cu faptul ca Rusia a sprijinit la sefia Serbiei un candidat pro-occidental nu unul pro-rus ma face sa cred ca Mama Rusie n-ar regreta, ba chiar i-ar conveni o atare independenta!

Cu toate acestea, proclamarea statului Kosovo si eventuala infiintare a unei Albanii largite, unui stat musulman, va avea grave urmari in zona.

Prea Sfintia sa, episcopul Artemie a declarat ca „Vestul ne spune sa facem un compromis, adica sa negociem, insa nu ni se da decat varianta capitualrii” (citat de Washington Times, 9 februarie 2008).

Articol preluat de la http://mparent7777-2.blogspot.com, mai putin ultimele 3 alineate.

februarie 14, 2008 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE, STIRI | , , , , , ,

3 comentarii

  1. […] & COMP. SPRIJINA MAFIA DIN KOSOVO Dezvaluiam intr-un articol precedent cum americanii si europenii sprijina teroristii musulmani din Albania. George Roncea de la Ziua […]

    Pingback de NATO & COMP. SPRIJINA MAFIA DIN KOSOVO « un blogger SCEPTIK | februarie 16, 2008

  2. http://www.predania.ro/kosovo.html

    Comentariu de gurgu ionut | februarie 17, 2008

  3. […] in Kosovo instaurand un regim mafiot, de traficanti de droguri si carne vie, socotindu-l democratic https://sceptik.wordpress.com/2008/02/14/noul-stat-terorist-kosovo/ | https://sceptik.wordpress.com/ziua.net/display.php?data=2008-02-16&id=233257? Sau la ce […]

    Pingback de CE A ADUS ORTODOXIA LUMII « un blogger SCEPTIK | septembrie 9, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: