un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

STRESUL

Vesticii si americanii, mai ales, se tot plang de stresul din viata lor…

Isi poarta fetele lungi alaturi de kilogramele in plus si spun: „Of, stresul…”

Mentin si recreeaza constant acelasi sistem care-i streseaza…

Dar daca stai sa asculti cu atentie, iti dai seama ca nu-s decat niste rasfatati. Sunt stresati pentru ca pretuiesc munca mai mult decat orice.

Sunt stresati prentu ca-si complica viata cu tot soiul de stupiditati si lucruri de gestionat.

Sunt stresati pentru ca au fost invatati sa creada ca viata le e datoare lor, si ca au drepturi pur si simplu…

Sunt stresati pentru ca produc si mananca jafuri. Nu mai mancat toate prostiile si nu veti mai fi stresati…

Sunt stresati pentru ca stresul devine un mod de viata, le confera un motiv pentru a trai, pentru ca viata lor e golita de aproape orice…

Se grabesc la cursuri de yoga sau meditatii orientale pentru a scapa de stres. Muncesc precum drogatii si trag de fiare pentru a scapa de stres. Se implica in relatii de doi lei pentru ca se simt stresati ca sunt singuri. Isi fac rost de 20000 de lucruri de care n-au nevoie, doar pentru ca sunt stresati. Muncesc precum magarii ca sa produca mai mult pentru a avea cu ce cumpara mai mult.

Si totusi, nu vad lucrurile astea. Sunt o sleahta de plangaciosi.

Uite, va voi spune eu ce e stresul:

– stres e cand ai fost lipsit de apa si electricitate 5 ani. Asta-i stres.

– stres e cand n-ai unde munci pentru ca un fraier a venit si ti-a ocupat tara si a jefuit-o, lipsindu-te chiar si de bunurile elementare.

– stres e cand alergi de la un spital la altul, de la inchisoare la inchisoare, de la o circa de politie la alta cautandu-i pe cei dragi, ca sa-i recunosti mai tarziu la morga, dupa amprenta dentara. Asta da stres.

– stres e cand iti faci bagajul in graba si pornesti spre cea mai apropiata granita, doar pentru a fi intors din drum, iar in urma ta, un american nenorocit ti-a transformat casa intr-un morman de pietre.

– stres e cand ii vezi pe cei dragi cum mor in fata ta, pentru ca nu-ti permiti sa le oferi nici cea mai mica ingrijire medicala. Si asta e tot stres.

– stres e cand ti se naste un copil ca Frankenstein pentru ca un american stresat ti-a bombardat tara cu arme nucleare.

– stres e cand te trezesti in miezul noptii ca te scot afara si iti pun un sac in cap si te duc.

– stres e cand cazi prizonier in propria tara, si ajungi pe mana unui american ticalos care poate n-a terminat nici liceul, care te violeaza si te sodomizeaza, te tortureaza si te numeste irakian imputit, chiar in tara ta. Asta-i stres!

Iata ce e stresul! Tocmai v-am spus. Iar daca azi sau maine inima voastra va inceta sa ticaie din cauza stresului, sa stiti c-ati meritat-o criminalilor!

Text scris de Layla Anwar, pentru informationliberation.com

ianuarie 20, 2008 - Posted by | POLITICA | , , , ,

7 comentarii

 1. Vezi ca n-ai tradus ultima fraza. E pe blogul lui Laurentiu. Dar felicitari, ai facut oricum o treaba grozava. Tocmai ai acces in blogrollul meu 🙂

  Comentariu de Radu Iliescu | ianuarie 26, 2008

 2. Stres e cand ramai fara servici,esti bolnav,nu esti tanar,nu stii cum sa-ti platesti facturile,te bucuri ca ti-au crescut copiii cu care n-ai fost niciodata in concedii la munte sau la mare…as mai putea adauga,dar nu vreau.

  Comentariu de g1b2i3 | ianuarie 27, 2008

 3. dracu sa-i duca de americani imputiti si jegosi si cretini. toti sunt niste pocaiti ai lui satana ca aproape toti pocaitii de altfel. se bat in piept ca ei sunt cei mai bogati. banu ochiu dracului. si ei sunt niste draci.

  Comentariu de carla | iunie 18, 2008

 4. sunt saraci (spurcati) pe dinauntru dar au bani. asa sunt toti dracii.

  Comentariu de carla | iunie 18, 2008

 5. ”ideile acestei femei irakiene cred, sunt pertinente!”

  asta raspundeai unui anume Nicolae pe blogul lui Laurentiu. E ceva de atunci. Ce vreau sa spun: stresul de care se plange trebuie sa-l impute intai si intai celor care i-au condus tara de secol. Toate tarile musulmane se balacesc in teocratie. Americanii au parte lor importanta de vina, dar daca cei care ii conduc prefera sa-i tina in evul mediu… si apoi, americanii se amesteca din secolul XX, pe cand guvernamantul teocratic e de la Impostor incoace (asa il numesc eu Profetul pedofil si criminal; sper ca esti de acord cu mine ca a avea relatii cu o fata de 9 ani e pedofilie si nu mai e nimic profetic in acel om, darmite sfant)
  urmareste acest documentar cutremurator. e cel mai bun de pana acum, cel mai revelator si mai complet cu privire la islam
  http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781

  Comentariu de vladp9 | ianuarie 29, 2009

 6. Vlad, in privinta arabilor nu sunt de acord cu tine. Daca ai fi dat exemplul africanilor, poate, desi pentru fiecare dolar imprumutat ei trebuie sa returneze 13. In conditiile astea, nu prea poti sa scoti tara din saracie. Nu crezi? Sau in conditiile in care multe tari sarace au fost colonii, exploatate de occidentali. Se balacesc in teocratie ca vor asta. De ce nu se intampla asta la africani? Pentru ca arabaii au in sange razboiul. Americanii sunt foarte vinovati pentru ca le-au invadat tara sa le cucereasca resursele. Nu-i treaba nimanui ce sistem adopta arabii. Vor teocratie, treaba lor… In privinta Profgetului, sunt de acord. Musulmanii nu sunt la evlavia mea. Am vb si eu cu cativa si iti pot spune ca sunt catastrofali. Dar asta e alta poveste….

  Comentariu de sceptik | ianuarie 30, 2009


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: