un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PROSTUL NU-I PROST DESTUL DACA NU E SI FUDUL

O mana de actori inconstienti s-au dus tocmai hat la New York pentru a le explica americanilor cum a murit Irina Cornici la Tanacu. Deh, cele cateva mii de titluri din presa internationala n-au fost deajuns, trebuia si o punere in scena. Ce nu spun inconstientii astia si nici mass media este ca Irina Cornici a fost imobilizata pe o lavita – deci nu rastignita pe o cruce – din cauza ca isi rupea carnea cu unghiile, ranindu-se. Referitor la alimentatie, tanara n-a fost lipsita de hrana ci n-a putut manca datorita starii de demonizare in care se afla. Desigur, nu-i nimeni prost sa mentioneze aceste lucruri sau sa fie amintita incompetenta medicilor vasluieni care au aruncat-o pe tanara in strada, pur si simplu. Pai cum sa amintesti asa ceva? Strici tot farmecul povestii… Sa stam un pic si sa gandim: intr-un catun care aminteste de epoca primitiva, un grup de fanatici religiosi au prins o tanara si au imobilizat-o pe cruce cu gandul de a o sacrifica in amintirea lui Hristos. Preotul, un tiran, o bruta, un Neanderthal, citea niste incantatii dintr-o carte, in timp ce maicutele, un fel de zombi, tamaiau corpul nefericitei, suspinand in cor. Afara ploua, parca intreaga natura plangea alaturi de ele. Fulgerul care brazda cerul intunecat de norii tumultosi, stralucea pe fata preotului, subliniindu-i mai abitir trasaturile-i sadice. Aceasta este atmosfera din mintile bolnave ale unora care cred ca se pot juca nonsalant cu amintirea Irinei si cu efortul Bisericii de a se impotrivi fortelor raului.

Dar toti acesti destepti se amagesc pe sine, imaginand scenarii de basm, in loc sa puna punctul pe i si sa infatiseze tratamentul inuman care la care a fost supusa Irina nu de cei de la Tanacu ci de insisi medicii care trebuiau s-o ajute. Acestia au aruncat-o in strada, s-au lepadat de ea. Cine era Irina? O fata orfana, fara nici un viitor. Un goim poate? O jivina fara suflet? Cuvinte dure, dar cam asa au considerat-o si medicii de vreme ce i-au administrat o doza de adrenalina mult prea mare, tratand-o ca pe un animal. De ce toti acesti scenaristi horror isi imagineaza diverse scenarii, cand, de fapt, realitatea insasi este un scenariu de groaza, anume starea in care se afla spitalele romanesti si intregul sistem de sanatate, sistem la care vom apela cu totii, si cei ce au doar cativa neuroni si cei care au mai multi. Cel mai bun scenariu horror este insasi societatea romaneasca. Nu am timp acum sa-i fac o radiografie, dar e deajuns sa privim in jur. Telenovela curata!

Acestor actori din Cluj – of Ardeal, Ardeal, Ardeal – ar trebui sa le fie frica de Dumnezeu, pentru ca s-ar putea sa aiba parte de o surpriza la Ziua Judecatii si sa ramana… masca.

Alte detalii aici si aici.

noiembrie 6, 2007 - Posted by | ATITUDINI, OCULTISM, ORTODOXIE | , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: