un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

TRADITIE VERSUS SECULARIZARE

Cu mare tristete am aflat de cazul preotului catolic Eugen Budau din Bacau, care pe langa slujirea la altar este si cantaret. Cazul parintelui Budau nu este singular. Acum ceva vreme, presa amintea si de Antoniu Petrescu, preot catolic roman din Italia, care in timpul liber se crede Elvis. Aceste manifestari se inscriu in curentul de Aggiornamentare, de adaptare a Bisericii la mofturile societatii laice, de renuntare la sacru pentru profan si la traditie pentru secularizare. Aggiornamento este lovitura mortala prin care Biserica Catolica a pierdut orice urma de decenta, bun simt si sfintenie. Ca sa va convingeti de aceasta, si pentru a nu ramane cu impresia ca fac afirmatii gratuite/exagerate, va invit sa urmariti doua site-uri:


http://traditioninaction.com

http://cathcon.blogspot.com

si http://eresulcatolic.50webs.com/aggiornamento.html, site-ul meu unde am reprodus cele mai interesante titluri din cele doua de mai sus.

Este trist ca se intampla acest lucru, dat fiind faptul ca atat Biserica Ortodoxa cat si Biserica Catolica sunt de origine apostolica! Ca ortodox imi pun intrebarea daca nu cumva vom asista la astfel de manifestari si in Biserica Ortodoxa, fiind vizibil si din avion ca BOR a pierdut contactul cu pulsul societatii, iar unii ierarhi afiseaza un dezinteres cras pentru turma pe care o pastoresc. Pesemne va mai trece o perioada pana cand vom scapa si de mentalitatea comunista nu numai de comunistii in sine. In perioada de trista amintire am fost tinuti sub capac, dar in zilele noastre cand ne facem cu totii ca nu vedem efectele destructive ale globalizarii, aceste iesiri din tiparul bisericesc vor fi probabil tot mai dese. ieri alaltaieri am auzit de o ceremonie a templierilor in catedrala ortodoxa din Timisoara. Reactie din partea Bisericii? NICI UNA! Frumos, din partea Inalt Prea Sfintiilor lor… care se intreaba de unde curentul de „razvratire” din partea „extremistilor” si „fundamentalistilor” ortodocsi. Iata de unde!

Stati pe-aproape, p. Eugen Budau va scoate si un DVD. Poate face un duet cu Antoniu Petrescu.

Daca as fi catolic m-as gandi serios la mantuirea mea, asa cum au facut si cei de la tradition in action si cathcon. In asemenea conditii e problematica…

noiembrie 5, 2007 - Posted by | ATITUDINI, DUSI CU PLUTA, HAZ DE NECAZ, STIRI | , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: