un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

PREMIILE IGNOBEL

Mi-am propus de la bun inceput sa va prezint castigatorii de anul acesta ai IGNOBEL, dar am uitat de html-ul salvat in My Documents… Asadar iata castigatorii:

MEDICINA: Brian Witcombe de la Gloucester, Marea Britanie, si Dan Meyer de la Antioch, Tennessee, USA, pentru intocmirea unui raport medical cu titlul: „Inghitirea sabiilor si efectele secundare”.

FIZICIA: L. Mahadevan de la Harvard University, USA, si Enrique Cerda Villablanca, Universidad de Santiago de Chile pentru ca au studiat de ce se sifoneaza asternuturile.

CHIMIE: Mayu Yamamoto de la International Medical Center, Japonia pentru descopeirea unei metode de extragere a vaniliei din balegarul de vaca.

LINGVISTICA: Juan Manuel Toro, Josep B. Trobalon si Núria Sebastián-Gallés, de la Universitatea din Barcelona pentru ca au aratat ca sobolanii nu fac diferenta dintre un japonez care vorbeste in japoneza invers si un german care vorbeste in germana invers.

LITERATURA: Glenda Browne din Blaxland, Blue Mountains, Australia, pentru studiul asupra cuvantului englezesc „the” si cum acesta i-a impiedicat pe multi sa puna lucrarile in ordine alfabetica.

NUTRITIE: Brian Wansink de la Cornell University, pentru analiza minutioasa a apetitului uman, oferind spre mancare unor subiecti infometati o supa intr-un castron fara fund. Castronul se „reumplea” automat…

PREMIANTII PE 2006 AU STUDIAT:

– de ce ciocanitoarele n-au dureri de cap
– de ce oamenii nu suporta scartaitul pe sticla sau pe tabla de la scoala
– de ce cand rupi o macaroana (nefiarta) se rupe in mai mult de doua bucati
– cate fotografii trebuie sa faci pentru a fi aproape sigur ca nimeni din grupul fotografiat nu este prins cu ochii inchisi.

octombrie 22, 2007 - Posted by | HAZ DE NECAZ, STIRI | , ,

2 comentarii

  1. =))

    Comentariu de UnlockYourMind | decembrie 6, 2007

  2. […] ar trebui acordat politicienilor americani care nu s-au sfiit sa declare ce-au declarat. Sai poate IgNobel decat Nobel, ramane de […]

    Pingback de S-A DEMONSTRAT! NE TRAGEM DIN MAIMUTA! « un blogger SCEPTIK | martie 19, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: