un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

DESPRE DESACRALIZAREA TIMPULUI

Apropo de articolul anterior, acelasi ziar Adevarul ne anunta cu bucurie – noi primim cu intristare – faptul ca incepand de anul acesta Romania intra in pas cu lumea, sarbatorind Ziua Mondiala a Contraceptiei. Curat murdar! Ce onoare pe capu’ nostru, simtiti si voi ca si mine entuziasmul?

In Biserica avem asa-numitul timp liturgic, iar in afara lui cel cotidian. Timpul Liturgic din zilele noastre este unul desacralizat. Duminica nu este zi de mers la Biserica ci zi de odihna, de somn, de pierdut vremea. Sambata seara cine mai merge la vreo priveghere? Doar monahii daca se duc… De Pasti si de Craciun chefuri, bairamuri, kermeze, cum vreti sa le numiti. Ca la taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, la noi de Pasti si de Craciun danseaza… Irodiada. Unde mai este bucuria Invierii? Unde spiritul Craciunului petrecut alaturi de cei dragi? Unde reinnoirea noastra sufleteasca, unde mantuirea? Si stati asa, conform profetiilor unor Sfinti, vor veni vremuri si mai grele, ca sa nu zicem dracesti!

septembrie 27, 2007 - Posted by | ATITUDINI, ORTODOXIE | , , , , , , , , ,

Un comentariu

  1. Este adevărat…încetul cu încetul postmodernismul și concepțiilor lui iau credinței adevărate! În loc de venerarea Dumnezeului adevărat, oamenii aleargă la alte desfătări, iar credincioșii sunt ironizați pentru crezurile lor. Sunt vremurile din Apoclipsa în care oamenii nu mai au respect pentru ce este sfânt ci văd totul sub formă de plăcere personală și glumă. Dacă au chef merg la biserică…așa să vadă ce fustă nouă și-a mai luat vecina sau din alte motive…dar credința adevărată este rară! Biblia reprezintă pentru lume o carte veche cu basme care nu prea merită crezute (deși ea este cuvântul lui Dumnezeu). Oare credeți că Dumnezeu va mai răbda mult neascultarea noastră! Isus este foarte aproape să vină! Să stăm gata pentru venirea Lui!
    Cu gânduri bune,
    N.P

    Comentariu de N.P. | noiembrie 3, 2008


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: