un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

UN ALT ROMAN CADE IN IRAK

Vrei sa fii miliardar?

Un nou roman cade in Irak. Ce cautam noi aolo oare? Nu-i razboiul nostru! De ce ne facem vinovati pentru decimarea acestui popor? N-avem destule pacate si asa? De ce sa le mai tragem si pe-ale altora? Cu sarbii am stat deoparte, Moldova am lasat-o rusilor, pe astia i-am lasat sa se autonomizeze… Vai de noi. NE MERITAM SOARTA, SA STITI!

Un militar român a fost ucis ieri dimineata, in Irak si alti cinci au fost raniti, dupa ce un transportor amfibiu a trecut peste un dispozitiv exploziv, în cadrul unei misiuni de patrulare. Accidentul s-a produs în afara bazei militare din Talil, unde militarii români se aflau în timpul unei misiuni de patrulare. Potrivit purtatorului de cuvant al MApN, Andreea Dumitru, cei cinci militari raniti reusisera sa fie evacuati din tab, însa al saselea, caporalul Grosaru Ioan, cel care si-a pierdut viata, nu a putut fi salvat pentru ca munitia a explodat in interiorul transportorului blindat. Militarii români raniti au fost transportati la spitalul american din Talil, iar doi dintre ei, aflati intr-o stare mai grava, au fost supusi unor interventii chirurgicale. Ulterior, medicii au decis ca plutonierul Nicola Danut, sergentul major Barbu Ilie Adrian, soldatul Popa Sorin Catalin si fruntasul Iovi Marius Traian sa fie evacuati la un spital militar de lânga Bagdad. Sergentul major Badea Gabriel a ramas internat în baza din Tallil. Cei sase militari apartin Batalionului 32 Infanterie „Mircea“, din Timisoar
a, dislocat în Irak din luna august 2007. In 2005, el a mai executat o misiune în Afganistan, fiind decorat cu medalia „NATO non-art.V“. Acesta avea 35 de ani si era necasatorit. Ministrul apararii, Teodor Melescanu, a spus ca o posibila cauza a numarului mare de militari români cazuti la datorie în teatrele de operatiuni externe o reprezinta slaba dotare tehnica de care dispun fortele armate române. „Dotarile armatei române sunt slabe si reduc din sansele de supravietuire ale militarilor în timpul diferitelor misiuni. Tehnica folosita de noi este uzata din punct de vedere moral. TAB-urile sunt vechi, au diverse probleme legate de viteza, de aer conditionat si altele,“ a mai spus Melescanu, care si-a exprimat profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment.

GARDIANUL

Reclame

septembrie 21, 2007 - Posted by | POLITICA

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: