un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

SEFII EUROPEI CHEMATI LA TRIBUNAL DE O BACAUANCA

Premierii celor 27 de ţări membre ale UE, preşedinţii Parlamentului European, ai Consiliului European, ai CSM şi ai Curţii de Conturi din România sunt chemaţi în judecată de o băcăuancă. Femeia nu este una oarecare, ci managerul economic al Curţii de Apel Bacău.

Doina Savu, managerul economic al Curţii de Apel Bacău, a iniţiat o acţiune în justiţie fără precedent. Ea a dat în judecată toate ţările membre ale Uniunii Europene (27), cu instituţiile de conducere, pentru încălcarea gravă a drepturilor ei de cetăţean comunitar. Totodată, ea îi cheamă în faţa judecătorilor băcăuani şi pe reprezentanţii celor mai puternice instituţii româneşti: Parlamentul, Guvernul, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Curtea de Conturi. Savu reclamă faptul că începând cu data de 1 mai 2006 a fost „supusă unui regim constant şi grav de încălcare a drepturilor” ei de cetăţean român şi apoi comunitar. Potrivit plângerii, femeia a făcut numeroase petiţii către instituţiile abilitate ale statului pentru rezolvarea situaţiilor sesizate, iar acestea fie nu i-au răspuns, fie au amânat la calendele greceşti soluţionarea acestora. Ea s-a decis să dea în judecată instituţiile româneşti pe care le acuză de abuz şi să cheme în garanţie ţările şi instituţiile UE în speranţa soluţionării corecte şi definitive a problemelor sesizate. Cererea de chemare în judecată conţine nu mai puţin de 70 de solicitări şi are drept probe mii de file de înscrisuri şi documente oficiale din sfera administrativă, judiciară şi economică, ce fac dovada neregulilor din principalele instituţii de drept româneşti şi în special cele de la instanţele băcăuane. Aproape într-un gest de disperare, managerul economic al Curţii de Apel Bacău solicită instanţei ca procesul să fie public, cu participarea neîngrădită a presei.

Cererea de chemare în judecată a primilor miniştri ai Angliei, Suediei sau Spaniei, a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şi a altor instituţii a fost depusă la registratura Curţii de Apel la 19 septembrie 2007. Dincolo de caracterul inedit al procesului, de lipsa de precedent a unei asemenea acţiuni, avocaţii băcăuani au recunoscut aproape in corpore că instanţa nu se poate pronunţa pe absolut nimic din acest dosar fără să citeze toate părţile pârâte. „Din punct de vedere procedural, este obligatorie citarea părţilor mai înainte ca instanţa să se poată pronunţa asupra admisibilităţii acţiunii. Trebuie să se citeze părţile în mod legal”, ne-a declarat avocatul Mihai Cliveti. Acelaşi lucru ni l-a confirmat şi decanul Baroului de Avocaţi Bacău. „Este pentru prima dată când aud de o asemenea acţiune. Sigur că în mod normal părţile trebuie citate. În orice proces pârâţii trebuie citaţi şi abia apoi instanţa poate să-şi verifice competenţa de a judeca acel dosar sau nu”, a spus şi Alexandru Lungu.

JURNALUL NATIONAL

septembrie 21, 2007 - Posted by | DUSI CU PLUTA, HAZ DE NECAZ, POLITICA, STIRI | , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: