un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

REACTII DE…!

Mitropolia Greco-Catolica: Preotul vicar mitropolitan greco-catolic Ioan Farcas, care este si protopop Mitropoliei Greco-Catolice a Blajului, a declarat miercuri seara, corespondentului NewsIn, ca noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane „este potrivit pentru etapa in care ne gasim”. Preotul Ioan Farcas a declarat ca il cunoaste pe noul patriarh inca de pe bancile facultatii.

Presedintele PSD, Mircea Geoana: „Alegerea unui nou Patriarh este o mare bucurie pentru ortodocsii romani, dar si pentru romanii de alta confesiune. Am convingerea ca Prea-Fericitul Daniel este o alegere buna si ca va continua opera sociala, de dialog social pe care il incepuse cu succes Teoctist, dar si misiunea de deschidere spre celelalte biserici crestine din Europa”.

Sorin Frunzaverde, vicepresedinte PD: „Pentru noi este o bucurie ca intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane este un eminenet teolog, un om erudit si bun conducator. Cred ca va face acelasi lucru si in calitate de patriarh. Sunt convins ca linia de reformare si modernizare a Bisericii va fi continuata, dupa cum sunt convins ca va sti sa lucreze cu toate eparhiile. Va fi un patriarh al acestui inceput de mileniu”.

Theodor Stolojan, presedinte PDL: „Am avut, in decursul timpului, cateva intalniri cu dansul, cu prilejuri publice, si pot sa spun ca este un om dedicat Bisericii si crestinismului. Sunt sigur ca va actiona ca BOR sa se intareasca si pe mai departe pe plan international si pentru apropierea de Biserica Catolica”.

Parintele Constantin Andrei, protopopul Iasiului: „Este un act de dreptate si o recunoastere a meritelor IPS Daniel. Nu stiu sa existe alti ierarhi din tara care sa fi facut cate a facut el. De asemenea, alegerea sa este un semnal pozitiv pentru tinerii preoti, care muncesc cu daruire si sarg”.

ZIARE.COM

Reclame

septembrie 12, 2007 - Posted by | ECUMENISM, MASONERIE, ORTODOXIE

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: