un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

CE-AI FACUT, PREA CUCERNICE?

Templul Istoric Masonic din Bucuresti a gazduit o slujba de comemorare a “fratilor masoni” morti, slujba tinuta de… un preot ortodox!

Sambata, 8 septembrie, Marea Loja Nationala a Romaniei i-a comemorat ieri pe “fratii incorporati in eternitate”. Comemorarea s-a desfasurat la troita din incinta Templului Istoric Masonic de pe strada Gramont (sectorul 4). Conform lui Viorel Danacu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, dintr-un studiu realizat de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti, primul mason roman a fost… domnitorul martir Constantin Brancoveanu, canonizat in 1992!!!

“Surse documentare sigure atesta ca Anton-Maria Del Chiaro [secretarul lui Constantin Brancoveanu, n. red.] a infiintat o Loja la Galati (1734) si apoi una la Iasi. (…) Desi nu exista documente clare, este greu de crezut ca Anton-Maria Del Chiaro nu l-a initiat pe marele domnitor-martir Constantin Brancoveanu in masonerie, din moment ce, la un an distanta facea acelasi lucru cu domnitorul Moldovei, Constantin Mavrocordat”, a afirmat Viorel Danacu pentru presa prezenta la fata locului. “Putem spune, fara a exagera, ca primul roman identificat in istorie ca apartinand masoneriei este dreptcredinciosul voievod Constantin Brancoveanul, canonizat de Biserica Ortodoxa, lucru care demonstreaza ca masoneria romana si Biserica au fost nu doar puncte de sprijin, adevarate coloane ale acestui neam, ci si in perfecta conlucrare. Constantin Brancoveanu merita deci cinstit nu doar ca un martir al Bisericii dreptmaritoare, ci si ca un frate trecut la Orientul Etern”, a mai spus “seful” masonilor din MLNR.

Si pentru ca circul sa fie complet, daca dati clic pe imaginea de mai jos veti putea vedea si o scurta inregistrare video halucinanta, in care un preot “sfinteste” un monument (”cruce”?) avand incrustate simboluri masonice. Fara comentarii…

AlterMedia

septembrie 11, 2007 - Posted by | MASONERIE

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat: