un blogger SCEPTIK

un blog sceptic

REVOLTATOR ! RUSINE ECUMENISTILOR !

Ecumenismul este impus cu politia la Sibiu

Un fapt desprins din Kafka s-a intimplat astazi dimineata la Sibiu: o studenta a fost retinuta ilegal de politistii din localitate pentru ca distribuia gratuit materiale informative despre ecumenism. Tinara, a carei identitate nu sint abilitat sa o fac publica, se afla cu alte doua colege la catedrala din Sibiu si dadea credinciosilor interesati brosuri cu extrase din scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii despre erezii si schismatici si din mari duhovnici romani despre ecumenism, precum si CD-uri cu un film documentar pe acelasi subiect, film in care apar Pr. Cleopa, Pr. Iustin Parvu, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Arsenie Boca.

Scandalul a inceput cind citiva preoti au citit ce scria in brosura si au decis ca este nepotrivita pentru marele moment pe care il traieste „capitala culturala europeana”, recte adunarea ecumenica. Ei au incercat sa le alunge pe fete, dar n-au reusit si atunci au chemat politia. Tinerele au aratat ca este un punct de vedere ortodox si nimic mai mult si ca nici o lege din tara asta nu le interzice sa-l faca public, cu atit mai mult cu cit se intemeiaza pe scrierele si spusele unor stilpi ai Bisericii. La care unul dintre preoti (ii voi da si numele dupa o verificare mai amanuntita) a replicat stupefiant: „Ce, sint mai credibili Sfintii Parinti decit mitropolitul nostru (IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului – n. mea)? Ca doar mitropolitul a organizat adunarea ecumenica…”

Garcea a pus mina pe una dintre fete si a bagat-o scurt in duba, fara nici un drept, ca pe vremea Securitatii. Timp de 6 – 7 ore, politista Lenuta Neagu a tinut-o ilegal la sediul Politiei Sibiu pe studenta, a anchetat-o, a obligat-o sa dea declaratie scrisa – fara sa beneficieze de asistenta unui avocat -, a amprentat-o. La urma,i-a confiscat, tot fara temei legal, materialele antiecumeniste.

Unde e dreptul la opinie si libertatea de exprimare? Cit va mai dura pina va inceta Politia practicile abuzive deprinse in comunism?

Faptul ca politia cenzureaza, intr-o tara altfel, vezi bine, democrata, un punct de vedere mi se pare extrem de grav.

Ministrul de interne insusi ar trebui sa ordone o ancheta la Sibiu, pentru a stabili cite prevederi legale au incalcat politisti in acest caz si pentru a stabili masuri exemplare.

Sper ca aceasta informatie va fi luata in considerare de presa si tratata asa cum se cuvine. In masura posibilului, voi furniza date suplimentare tuturor celor care imi vor solicita.

 

http://www.rostonline.org/blog/claudiu/

Reclame

septembrie 8, 2007 - Posted by | ECUMENISM

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: